Valloittava salaisuus 5

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Näin pyhäpäivän kunniaksi jatkan kirjaa "Valloittava salaisuus",  jonka tiivistelmät alusta asti löydät muuten vasemmalta linkin alta.
Ihan lyhyesti tässä jaksossa kerrotaan miehen sydämestä ja miten hienosti naisen ja miehen sydämen halut on tarkoitettu sopimaan yhteen (s. 28)

Eli naisella on halu olla kaunis, eikä vain sitä, vaan myös valloittava siinä kuka hän on! Nainen, jonka sielu on kaunis myös sisältä, on Elossa. Ja se vetää meitä puoleensa. Kyse ei ole vaatteista eikä meikeistä. Huomaatko, että nainen kaipaa tulemista nähdyksi ja sitä, että häntä pidetään valloittavana? Kaipaamme kauneutta, joka on tavoittelemisen arvoista; kauneutta, joka kuuluu todellisen minämme ytimeen. Tahdomme kauneutta, joka voi tulla nähdyksi; kauneutta, joka voidaan tuntea; kauneutta, joka vaikuttaa toisiin; omaa kauneutta jonka voimme paljastaa.

Miehen sydän

Jokaisen miehenkin sydämessä on kolme halua. Mutta ne halut ovat puhtaan maskuliinisia. Ensinnäkin kaikki miehet haluavat taistelun, johon voi osallistua (minun mieleeni tulee urheilu!). Juuri siitä on kysymys, kun pikkupojat leikkivät pyssyillä. Miehetkin kaipaavat seikkailua. Pojat nauttivat saadessaan kiipeillä ja hyppiä ja kokeilla, miten lujaa pystyvät ajamaan pyörillään (ilman käsiä). Lisäksi jokainen mies kaipaa kaunotarta , jonka voi pelastaa. Hän  todella kaipaa. Kyse ei ole ainoastaan siitä, että mies tarvitsee taistelun, johon voi osallistua. Hän tarvitsee jonkun, jonka puolesta taistella. Mikään ei kannusta miestä rohkeuteen samalla tavalla kuin nainen, jota hän rakastaa.

Näetkö nyt, miten miehen sydämen halut ja naisen sydämen halut on ainakin tarkoitettu hienosti sopimaan yhteen? Nainen, joka on hyvän miehen, tosimiehen läheisyydessä, rakastaa naisena olemista. Miehen vahvuus saa hänen naissydämensä kukoistamaan. Se, että mies tavoittelee naista, kutsuu esiin naisen kauneuden. Naisen kauneus herättää miehessä halun olla mies, se kutsuu esiin miehen vahvuuden. Nainen innostaa häntä olemaan sankari. Olisimmepa kaikki yhtä onnekkaita.

6 kommenttia:

 1. Hei Marita!

  Satuin bongaamaan blogisi Mirjan sivuilta ja tulin piipahtamaan. Oli ihan pakko heti alkaa kommentoimaan, sillä olen myös hiljattain lukenut kyseisen Valloittava salaisuus-kirjan ja sitä täytyisi kyllä suositella jokaisen naisen luettavaksi :) Siinä on paljon asioita naisen sydämeltä, joita me niin usein yritämme salailla ja piilotella sekä koemme häpeää monista haaveistamme, jotka ovatkin vain osa Jumalan luomaa naiseuttamme. Avartava kirja.
  Kurkkasin myös aiempia postauksiasi ja kotinne näyttää ihanan rauhaisalta :)
  Siunausta alkavaan viikkoosi!

  VastaaPoista
 2. Blogin ihania puolia ovat yllätykset ja uudet "tuttavuudet" kuten sinä! Vilkaisin heti blogiasi ja huh, sielläpä oli tekstiä:) Täytyy joskus ajan kanssa tutustua tarkemmin. Onpa jännä johdatus, että olet myös lukenut kirjaa!

  Toivon että blogini ei olisi pelkästään pinnallisia naisten juttuja (tosin niilläkin on paikkansa keventämässä ja ilostuttamassa tätä elämää), vaan raapaisisi pintaa syvemmältä sinne sisimpäämme jonnea ne valloittavat salaisuudet on piilotettu.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo aikaisemman postauksen Ashleyn pilkkutapetti :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hanna! Minäkin aina ihastelen nähdessäni tapetin - luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa.

  VastaaPoista
 5. Hei Marita-serkku! Olen ihan unohtanut oman blogini kuukausiksi. Kun vihdoin vilkaisin sinne, löysin ilokseni sinun viestisi ja linkin ihanille sivuillesi!
  Pitääpä lukea tuo suosittelemasi kirja pikimmiten.
  Oi, sisustaminen on minustakin kivaa, mutta sitä on hankala harrastaa koko sydämellä, kun on taas muutto lähiaikoina edessä. Siihen asti hillitsen vielä verhojen vaihtohalut ym. Pari kaunista rokokootuolia silti ostin kirppikseltä. Ne odottavat verhoilua.

  VastaaPoista
 6. No hei Anonyymi-serkkuni! Kiva kun löysit tiesi tänne. Ollaan yhteyksissä tavalla ja toisella!

  VastaaPoista