Keittiöremontti osa 2 - Puustellissa

lauantai 29. tammikuuta 2011

Kuppi cappuccinoa ja istahdus päätteelle. Ajatukset pyörivät Puustelli liikkeessä, jossa kävin tänään. 

Oi, miten ihanaa siellä oli! Tosin kuvia ei saanut ottaa...Ystävällinen ja ammattitaitoinen myyjä sai kaiken vaikuttamaan helpolta. Mutta kóska Puustelli on laadukas kotimainen, on hintakin sen mukainen. Varovainen arvio meidän keittiön suhteen olisi koneineen 15000 € ja jos haluan uudet lattiakaakelit, 20000 €. Oioioi...Mutta unelmieni keittiö olisi siinä!

Nyt minulla on pino esitteitä

 Seuraava vaihe on että myyjä tulee ottamaan tarkat mitat keittiöstämme, jonka jälkeen hän tekee suunnitelman/tarjouksen.
No ainakin tapahtui jotain konkreettista, josta aloittaa.
Näpsin tähän loppuun lisää kuvia nykyisestä keittiöstämme:
Ruokailutila

Eli
1) Halvin ratkaisu olisi maalata tai vaihtaa kaappien ovet valkoisiksi ja uusia välitila ja tasot.
 Mutta sitten en saisi ihania moderneja kaapistoja ja laatikostoja

2) Seuraava vaihtoehto IKEA-tason keittiö, johon aion myös tutustua 

3) Tämän jälkeen tutustuminen muutamaan keskitason keittiövalmistajaan (Domus, Topi, tms?)

4) Ja Puustelli on ehdottomasti se ylin taso. Tästä hintavampia en edes vilkuile!

Tarkkasilmäiset lukijat ehkä huomasivat kapistuksen, joka pilkottaa keittiömme ikkunasta ja ilahduttaa joka aamu tulollaan:

Meidän etupihamme eteen tulee uusi katu! 
Maisema kyllä tulee muuttumaan, eli piharemonttiakin tiedossa. Voih!

Mutta nyt uppoudun kataloogien ihanaan maailmaan ja alan haaveilla. Tämä blogi on muuten mainio tapa pitää päiväkirjaa ja jää minulle itselle hyviksi muistiinpanoiksi...

Ja voitte antaa edelleenkin vinkkejä rakkaat blogiystävät!
Kiitos kun voin jakaa asiaa kanssanne - Olette ihania! 
Virkistävää viikonloppua!

26 kommenttia:

 1. Ohhoh...onpas Puustellilla hintava keittiö. Meidän keittiö on uusittu pari vuotta sitten ja keittiö on täältä: http://www.aka-kaluste.com/fi/. Heillä myymälä ja varasto mm. Kellokoskella. Olen ollu kyllä todella tyytyväinen. Ja saatiin todella nopeasti, mies itse asensi.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Puustelli on tunnetusti aika tyyris, mutta laadukas. Edellisessä liitossani, meille tuli Puustellin keittiö koneineen päivineen.
  Monella muullakin on tänä päivänä kauniita ja kestäviä ratkaisuja. Kannattaa verrata.
  Mukavaa sunnuntaita:)
  -Hanne-

  VastaaPoista
 3. Päm: Asentava mies omasta takaa olisi edullinen ratkaisu, mutta sellaista tuskin saa tähän hätään... Sinullekin mukavaa jatkoa viikonlopulle!

  VastaaPoista
 4. Hanne: Todellakin kannattaa vertailla ja onneksi olen varannut aikaa tälle projektille, niin ei ole kiire tehdä ratkaisuja. Tosin olen joskus vähän malttamaton... Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Puustelli tosiaan on kallis, mutta se on laadukas. Isäni on rakennusalalla ja hän aina suosittelee Puustellia!

  Mutta Ikean keittiöstäkin on kyllä hyvää sanottava. Ikealta saa kuitenkin hyvälaatuiset kodinkoneet, meidän kaikki kodinkoneet on whirlpoolin, Ikeasta ostettuja. Jos en ihan väärin muista, niin kaapeillakin on 10 vuoden takuu. Meillä on tuo keittiö ollut nyt 3 vuotta ja ei ole tähän mennessä ollut mitään valittamista. Että kannattaa ainakin kurkata niitä Ikean keittiöitä! Sieltä saa myös asennuspalvelun, eikä ainakaan täällä ollut kovin kallis...

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä tarjousten pyytämiseen. Meillä edellisessä asunnossa oli petrakeittiö ja oli kyllä hyvä. Ja nyt on paikallisen kalusteliikkeen toimittamat kiintokalusteet ja nämäkin erittäin hyvät, ei siis moitteen sijaa " kalliissa" ja hieman " edullisemmassa" versioissa.

  VastaaPoista
 7. Maria: Juuri sitä asennuspalvelua kaipaan; oli sitten Ikea tai Puustelli. Tosin Puustelli tulee paikanpäälle mittailemaan eli Ikean kanssa pitää olla omatoimisempi - luulisin.

  Johanna: Tosi kiva kuulla teidän lukijoiden vinkkejä - tämä avartaa paljon!

  VastaaPoista
 8. Hih, kuulostaa aivan meidän tämän hetkiseltä puuhalta :) Uutta keittiötä suunnitellaan ja vanha näyttää hyvin samalta kuin teidän - ainoa hyvä puoli vanhassa on kivilattia (väärän värinen tosin) sekä umpipuiset tammiovet ja kivitaso (Puustellin keittiö) mutta värimaailma ei vaan ole yhtään meidän mieleinen.. ja kieltämättä jo aikansa elänyt. Kodinkoneet ovat nyt hajoamassa käsiin joten pakko uusia ainakin ne..

  Kaipaan keittiöön vaaleutta, raikkautta, modernimpaa ilmettä! Puustellin mies kävi menneellä viikolla ottamassa mitat keittiöstämme ja ensi la käydään katsomassa luonnokset.. alkavalla viikolla on treffit Topi-sedän kanssa ja Gaala-keittiöiltä niin ikään on tulossa keittiösuunnittelija käymään. HTH-keittiöt minua kiinnostaisi vielä tsekata, ja KVIK. Huomenissa aion suunnata Ikeaan sillä haluan tsekata myös heidän vaihtoehtonsa - Ikeassa on nimittäin sellainen täydellinen tummanharmaanruskea korkeakiiltoinen ovimalli mistä haaveilen meille (jos yläosasta tulisi valkoinen ja alaosa tumma)... Mutta sen on tässä pohtiessa huomannut, että rahaa tähän saisi palamaan vaikka kuinka - ja hitsit kun ihania vaihtoehtoja on maailma pullollaan! Pitäisi vaan päättää mitä halutaan... Tsemppiä siis myös sinne, jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän remonttia! :)

  VastaaPoista
 9. Maria: Todella mielenkiintoista! Kvik ei käy meille, koska alakeittiökaappien korkeus menee heillä yli 90 cm, joten meillä se menisi ikkunan eteen. Harmi, sillä Kvik oli vahva suosikkini (Mano-mallisto. Ikea ym. kokemuksistasi haluaisin kuulla...jään seuraamaan teidän kokemuksia/rempan editymistä...! Aiotko laittaa kuvia? Tsemppiä sinnekin!

  VastaaPoista
 10. Heisulivei, pakko mainita, että meillä kävi sekä Puustelin edustaja että A la Carten edustaja ja tämä jälkimmäinen oli huomattavasti ammattitaitoisempi ja idearikkaampi ja otti meidän toiveemme huomioon, lisäksi hinta oli samaa luokkaa, vaikka koneet paremmat ja kalliimmaat ja ovet petsattua tammea eli ei halvemmasta päästä, suosittelen ehdottomasti.

  VastaaPoista
 11. Sarppu: Luulen, että tässäkin on paikkakuntakohtaisia eroja, siis palvelussa/suunnittelussa. Hyvä tietää, että A la Carte hinnaltaan samaa luokkaa - Kiitos näistä vinkeistä, ne tuo uutta ulottuvuutta!

  VastaaPoista
 12. meillä on koko talossa Puustellin kaapit vuodelta 2002 ja pakko myöntää,että ei ne nyt niin ihmeelliset ole..kolhuja ja kulumaa on niissä ihan kuin muillakin.juuri vaihdettiin pojan makkarin kaapisto Ikean Hemnes-kaappiin,koska runko oli ihan levahtanut.tytölle tehdään sama operaatio.Meillä on mdf-ovet joka huoneessa.pesuhuoneen kaappi on ollut vaihtokunnossa jo ainaki viisi vuotta.
  Mun mielestä ne vähän ratsastelee tuolla nimellänsä.
  Tsemppiä valintaan:)Anu

  VastaaPoista
 13. Teimme keittiöremontin noin vuosi sitten. Piirrätimme keittiön Topilla, ja kävimme läpi sitten eri keittiömyyjiä tarjouspyyntöjen toivossa. Saimme tarjouksen Topilta, Puustelliltä, Petrakeittiöltä, Keittiöjätistä ja paikalliselta puusepänverstaalta. Kodinkoneet eivät kuuluneet hintaan.
  Puustellin arvio keittiöstä oli 20 000 € ja se oli selvästi kallein. Muut hinnat olivat 17000-9000 € välillä. Päädyimme ottamaan keittiön Keittiöjätistä kahdestakin syystä. Keittiö oli selvästi halvin, ja myös heidän tuotteensa on kotimaisia. Rungot valmisti Martela ja ovet oli muistaakseni Kensapuun. Ovet ja tasot olivat muuten aivan samanlaiset kuin Puustellin tarjouksessakin. Olemme olleet todella tyytyväisiä keittiöömme, ja nyt kun alamme remontoimaan vessaa, niin haemme tuotteet samasta paikkaa.
  Älä missään nimessä mene ostamaan ensimmäisestä paikasta, vaan kilpailuta kaupunkisi tarjonta. Puustelli tosiaan "ratsastaa" tuolla nimellään.

  VastaaPoista
 14. Kiva, että olet päässyt suunnittelussa alkuun. Kannaattaa tosiaan pyytää tarjous muiltakin, ja käydä katsomassa muidenkin valikoimia. Voihan ideoita kysyä joka paikasta, vaikka piirrustukset olisi jo valmiina. Jokaisella myyjällä on omat visionsa ;)

  VastaaPoista
 15. Hei!
  Muutaman keittiöremontin ja rakennusprojektin jälkeen voin suositella keittiönettiä Vantaan porttipuistossa. Edullinen hinta ja ainakin meille sattui myös ammattitaitoinen myyjä. Ensimmäisen keittiön asensi asennusryhmä ja tämän viimeisimmän laitoimme itse alusta loppuun. Tarjouksia otimme Puustellilta- kallein, Kvikiltä-mitat eivät käyneet, ja topi-keittiöiltä- 2. kallein. Vertailu todellakin kannattaa! Terhi

  VastaaPoista
 16. Anu: Kiitos kokemuksistasi! Arvostan niitä, sillä tosiaan nyt tarvitsen faktatietoa. On se sen verran suuri investointi..
  Mia: Niinpä juuri, hyvä päästä jostain alkuun ja Puustelli ihan varmasti paneutuu huolella suunnittelupuoleen...
  Terhi: Käynpä tutustumassa Vantaan Keittiönettiin. Mistä sen asennusporukan saitte? Meilläkään ei Kvikin mitat käyneet. Harmi!

  VastaaPoista
 17. Meillä on "kahden taisto" eli valinta joko Kodin Mittakalusteen tai AKA-keittiön välillä. Tuotteet näyttävät olevat ainakin ulkonaisesti kovin samantyyppisiä jokapaikassa.

  VastaaPoista
 18. Kati: Teillähän on jo hyvässä mallissa, jos on enää vain "kahden taisto."

  VastaaPoista
 19. Pari vuotta sitten keittiöremontin tehneenä, en todellakaan suosittele Puustellia. Pyysin myös heiltä tarjouksen, joka oli ensin noin 15.000e. Kun sanoin vielä miettiväni, myyjä soitteli parin päivän päästä uudelleen, jolloin hinta oli 12.000e. Vieläkään en ottanut ja myyjä aina vaan soitteli ja soitteli ja lopulta hinta oli 8.000e. Tämä hinta siis sisälsi kaapistojen rungot, työtasot, altaan, hanan ja ovet, laatikostot. Otin sitten ihan toisesta paikasta. Puustellin myyjä alkoi todella hyökkääväksi ja puhui, miten hänen suuri suunnitelutyönsä nyt valuu hukkaan, jos en otakaan jne... Piirrustuksia Puustellilta ei saanut, jollei ollut valmis heiltä keittiötä ottamaan.

  Otin keittiön sitten ihan muualta ja 9.000 eurolla sain siihen sisällytettyä myös sähkö- ja putkityöt, kodinkoneet, välitilan työt ja lattian, sekä kaikki asennustyöt. Semmoisesta pienestä firmasta otin Keski-Suomessa. Sai hyvin ystävällisen, henkilökohtaisen palvelun ja laadukkaan huippukeittiön.

  Todella kannattaa kilpailuttaa, eikä luottaa, että Puustelilla esim. ois mitenkään tavallista laadukkaampaa, vaikka hinnat on pilvissä (ainakin kaupankäynnin alussa). Itse en ainakaan heiltä ota yhtään mitään koskaan.

  VastaaPoista
 20. Satu: Tämäkin kommentti on erittäin arvokas - suorastaa ahmin kaikki mielipiteet ja pidän ne kyllä mielessä. Suuret kiitokset sinulle!

  VastaaPoista
 21. Heips, ihanaa keittiösuunnittelu aikaa elelette!

  Keittiöistä sen verran, että ainoastaan Ikea keittiö remontti on minulle erittäin tuttu kaksi Ikea keittiötä jälkimmäinen sattuneesta syystä ja olen ollut erittäin tyytyväinen!!!
  Ekan keittiön aikaan tuttava rakennutti keittiön, maksoi moninkertaisen hinnan omastaan eikä lopputulos ollut mitenkään poikkeavan erilainen, mutta hinta oli; kymmenissä tuhansissa. Lukuisissa asuntoesittelyissä käyneenä täytyy vielä sanoa, ettei keittiön merkillä ole suurta merkitystä jollei tyyli innosta, se edellisen asukkaan 30 000 keittiö voi saada purkutuomion helposti jos ei tyyli ole omaa, ja silloin ei ostajakaan keittiöstä maksa. Summasummarum:itselleen kannattaa keittiö rakentaa materiaalin, hinnan ja kohtuu laadun mukaan, ei niinkään merkin mukaan sillä kun on harvoin jälleenmyyntiarvoa.
  Oma kokemukseni siis on että IKea keittiö tulisi jatkossakin, se maksaa reilusti alle 10 000 sillä saa uuden keittiön. MAkuasioita tietty :-)

  VastaaPoista
 22. Sabuska: Olet oikeassa, fiksuinta olisi laittaa mieleinen keittiö edullisesti. Ikea - keittiö on vakavasti harkinnan alla. Kiitos kommentistasi ja kokemustesi jakamisesta!

  VastaaPoista
 23. Moikka! Keittiöremontti on kyllä aina kallis. Helposti siihen saa uppoamaan kympin jos toisenkin. Tuo teidän nykyinenkin keittiö näyttää kyllä tosi ihanalta! Mutta ymmärrän hyvin että uusi on aina uusi ja vanht pinnat alkaa ajan myötä tökkiä. Toivottavasti löydätte hyvän ratkaisun mikä on hinta-laatu -suhteeltaan hyvä! :)

  VastaaPoista
 24. Moikka Lisa! Olen jo tyystin luopunut Puustellista - syynä hinta :( (ellen satu voittamaan lotossa). Viimeisin ajatus on ollut maalaus tai ovien vaihto - tässä rahatilanteessa järkevin...

  VastaaPoista
 25. keittöremonttien hinnoista saa hyvin selviää tiedox sivustolta. Lisäksi siellä voi kilpailuttaa urakoita. Näköjään huolehtivat että kilpailutuksessa on mukana vain asiakastyytväisyyteen vakavasti suhtautuvia yrityksiä.

  http://www.tiedox.fi/Keitti%C3%B6remontti+vai+valmiskeitti%C3%B6n+osto-/Onko+haaveena+uusi+keitti%C3%B6+Onko+mietinn%C3%A4ss%C3%A4+valmiskeitti%C3%B6+vai+perinteinen+keitti%C3%B6remontti#keittiöremontin-valmiskeittiön-hinta-kaikki-uusiksi

  VastaaPoista
 26. On aina hankalaa, kun aloitetaan muutostyöt. Paljon on vaihtoehtoja, joten se onkin oma urakkansa. Meillä keittiön ovien vaihto tehdään vielä tämän vuoden puolella. Kovasti olen suunnitellut, mutta mieli muuttuu aina. Jännittävää nähdä, mihin päädytään. Koko keittiötä ei meillä lähdetty remontoimaan hinnan takia. https://www.ovien.fi/ovenvaihtoremontit/

  VastaaPoista