Lipasto ennen ja nyt

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Oletko kyllästynyt mäntypuuhun? Ainakin minä olen. Jostakin syystä mäntypuisia kalusteita tuli hankittua 80 ja 90-luvulla entiseen kotiimme, joista yksi esimerkki mäntylipasto.  Löysin vanhan valokuvan lipastosta, joka otettu ilmiselvästi joulun aikaan
Koska tällä hetkellä ei ole varaa (ja mieheni mielestä lipasto oli IHAN hyvä), päätin hankkitua mäntypuisesta lipastosta nopeasti, kätevästi ja edullisesti eroon. Eli mars maalikauppaan (miehen ollessa jalkapalloreissulla Saksassa):
Tältä lipasto näyttää 2 maalikerroksen jälkeen valkoisena
 Lisäksi vaihdoin vetimet IKEA:n nuppeihin:

Nuppi IKEA:sta
Lopputulokseen oli mieskin tyytyväinen, tai no, hänelle kait oli samantekevää,sillä lipastohan on vain säilytystarvike...mutta tämä oli vasta ensiapu tilanteeseen. Päämäärä minulla on kuitenkin hankkia uusi lipasto joku päivä, kuten Cobellon, Don Goffon tai Aada kalusteen kaunis valkoinen kuten:

Cobellon lipasto
Laura Ashley (vasemman puoleinen)Kaikista eniten haluaisin samanlaisen IKEAN lipaston kuin Sisustus Unelmia Johannalla on, mutta se se on liian leveä tähän tilaan.


15 kommenttia:

 1. Tulipas todella raikkaan näköinen lipasto. Todella onnistunut muodonmuutos.
  Ps. Ei ne miehet yleensä välitä näistä sisustus jutuista, ei niiltä kannata kysyä, mitä mieltä ovat, vastaavat kuitenkin aina, että ihan kiva ;)

  VastaaPoista
 2. Hienon muutoksen sait aikaan! Sinähän sait sen näyttämään ihan tuolta haaveilemaltasi Cobellolta:) Johannan Hemnes-lipasto on myös pienempänä versiona:
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50067168
  Sekin on ihan kivan näköinen, mutta kyllä tuo sinun valkoiseksi maalattu lipasto ajaa ihan saman asian. Meillä on kans yläkerrassa tosi paljon noita just -80 luvulla niin "IHANIA" mäntyhuonekaluja. Olen kans monesti niitä meinannut alkaa maalailemaan, mutta niissä on niin VAHVA lakkakerros, että aina se on jäänyt. Ovat vielä mieheni itse valmistamia, joten eihän niitä henno mihinkään myydä tai viedä. Joskus sitten kesämökille;)

  VastaaPoista
 3. Huomattava parannus! Aika pienellä vaivalla sitä vaan saa ihmeitä aikaiseksi! Nuo mäntyset jututhan olivat yhdessä välissä niin IN, itsellänikin oli niitä kirjahyllystä lähtien...

  VastaaPoista
 4. Meillä on myös noita kellastuneita kalusteitajotka mieheni mielestä ovat oikein hyviä. Yhden lipaston maalsin sellaisella valkoisella paneelivahalla ja ostin siihen nuo samat nupit kuin sinulla :) Kivemman näköinen tuo ihan maalattu valkoinen. Eli kipaisenpa hakemaan kunnon maalia tv-tasoon ja vitriinikaappiin.
  Hyvä lopputulos aherruksestasi :)

  VastaaPoista
 5. Hieno tuli lipastosta, kyllä valkoisella maalilla ja uusilla vetimillä saa ihmeitä aikaan! Itse maalasin mökillä olevan mäntyisen vitriinikaapin maalarin valkolakalla ja siitähän tuli kerrassaan upea vaikka Pirkko oli sitä mieltä, ettei missään tapauksessa saisi maalata. Onneksi en uskonut häntä vaan pidin oman pääni ;-)

  Seuraavaksi meinaan maalata keittiön keltaiset kaakelit valkoisiksi, niistäkin Pirkko oli sitä mieltä, ettei pitäisi missään tapauksessa...

  Terkuin Anne

  VastaaPoista
 6. Ja hyvä tuli ihan suotta vaihdat :) Ajatella miten kätevästi sitä tuunaa mielesiään huonekaluja vain maalia pintaan :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. PAAAALJON parempi! Minähän se suorastaan olen omistanut blogini mäntypuun vihaamiselle, joten maalaamalla ei tosiaan voi mennä vikaan!:P

  VastaaPoista
 8. Olipas kyllä hyvä muodonmuutos lipastolle :) minäkin inhoan noita mäntypuun ja kirsikan värisiä lipastoja.

  VastaaPoista
 9. paljon paljon parempi tuli, nyt oikeen kiva mun mielestä!

  VastaaPoista
 10. Heipsan Marita! Mun sähköposti osoite on (arja.hakasalmi(at)mail.suomi.net)

  VastaaPoista
 11. KAunis tuli lipastosta. Puisina viihtyvät lajitoverit vielä meillä:) PAkko tunnustaa. Mutta tuo yksilö on nyt upeassa juhlakuosissaan!
  Suloisia syyspäiviä sinulle, siunauksin.

  VastaaPoista
 12. Kaikki rakkaat blogisiskoni: Kiitokset ihanista, kannustavista kommenteistanne Soile, Marilla, Riitta, Anne (voi sitä Pirkkoa!!!), Wilhelmiina, Leena, Heli, S, Arja ja Tinttarus. Olette <3

  VastaaPoista
 13. Raikkaan valkoinen, näyttää ihan eri lipastolta :)
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 14. Tämäkin on aivan ihana mutos, ihan kuin olisit uuden lipaston ostanut, voisit tulla meille hiukan miettimään ja inspiroimaan, kun sinulla niin hyviä ideoita, alamme olla itse jo niin turtuneita tähän rempan suunnitteluun, että uudet ideat tekisivät terää :)

  VastaaPoista