Siskon pulma

tiistai 28. tammikuuta 2014

Kokeillaanpa täällä.
 
Palataan vielä hetkeksi siskon kotiin. Hänellä on pulma, johon kaipaa teidän hyvät blogisisaret, apua.
 
Minkälainen matto sopisi olohuoneeseen?
 
Hän on perin kyllästynyt vihertävänkukertavaan "postimerkkiin".
 
 
 
 

 
 

 
 

Ehdotuksia, please!
 
 
 
 
 


13 kommenttia:

 1. Miltä pyöreä matto näyttäisi? Voisi toimia yhdistävänä tekijänä sohvan ja nojatuolin kanssa olohuoneessa. Sitähän voisi kokeilla, jos kotoa löytyy pyöreä matto. Toinen joka tulee mieleen voisi olla lehmän talja, musta valkoinen sellainen :)

  VastaaPoista
 2. Huone ja kalusteet on ilmeisen isoja, koska matto tosiaan näyttää pikkuruiselta, vaikka varmaan on ihan iso sekin :). Eli mieluusti sais uusi matto olla 2 x vanhan kokoinen niin, että menis reilusti kaikkien kalusteiden alle. Myös rahin.
  Silkkinukkamatto (en tiedä, mikä on oikea nimi, mutta sellainen ihanan pehmeä nukkamatto, jossa on sellainen silkkinen pinta) olis ihana. Väri onkin sitten toinen juttu. Valkoinen ei käy, koska sohvat taitaa olla luonnonvalkoisia. Ja tumman ruskea taas on vähän siitä huono, että tummat kalusteet hukkuu siihen. Mutta varmaan viikko sitten kävin täällä paikallisessa Arvo Virtasen liikkeessä (myy Iskua ja Askoa ja mitä lienee) ja bongasin ihan superihanan maton. Se oli justiin sellainen silkkinukkainen ja aivan ihanan värinen. Luonnonvalkoisen ja beigen ja ruskean sävyjä sillai kauniisti liukuvärjättynyä. Samaan tyyliin kuin jonkun eläimen (vaikkapa poron) turkki on luonnostaan. Se vois olla ihan täydellinen.

  Toinen vaihtoehto, jota ajattelin, olis tosi iso pyöreä matto.

  Ja paljonkos näitä ehdotuksia saa tänne vielä kirjottaa :D. t." Nimim. Innostuinko taas liikaa :)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt kun katson kuvia vielä uudestaan, niin ton nykyisen maton sävy on kans kaunis.

   Poista
 3. Olen tylsä, anteeksi. Tuossa harvinaisen kauniissa olohuoneessa on sekä tumman ja vaalean värin että eri muotojen rytmikäs , onnistunut leikki.
  Siksi kannattaisin neutraalia mattoa, sellaista kaunista joka siellä jo on.

  VastaaPoista
 4. Minun mielestäni maton ei tarvitse olla jättisuuri, vaan riittää kun se on pöydän alla reilusti ja ei tarvitse mennä sohvien alle. Käy hyvin ehkä lehmän talja esim musta valko, riippuen pöydän väristä :) Jos pöytä on musta, niin valitsisin musta valkoisen.

  VastaaPoista
 5. Värien rakastajana ehdotan lämpimän okraa tai maltillisen punaruskeaa mattoa. Taiteissa kuten sisustuksessa opetetaan (ainakin jossain), että interiöörissä pitää tietty väriharmonia rikkoa vaikka vain yhdellä pisteellä, jotta syntyy jännite ja kontrasti. Se vain täydentää ja alleviivaa harmoniaa.

  VastaaPoista
 6. Mattohan on kyllä kaunis. Mutta onko se ikään kuin väärin päin tällä hetkellä?

  VastaaPoista
 7. Ehdotan myös isoa silkkinukkamattoa. Ehkä maitokahvin väristä...

  VastaaPoista
 8. On hyvä, että on näin pieniä pulmia.
  Isoon tilaan sopii isommat tai värikkäämmät elementit.

  VastaaPoista
 9. Nykyinen matto on hieman liian pieni. Sen ei tarvi olla moninkertainen, mutta seuraavaa kokoa ainakin. Nykyinen värimaailma on rauhallinen, mutta asteen pliisu. Kokeilisinkin nykyistä asteen tai pari tummempaa, mutta en liian tummaa. Ihan vaan hieman tummempaa niin, että matto tulee pikkaisen paremmin osaksi sisustusta. Nukkamatot alkaa olla vähän aikansa eläneitä, kokeilisinkin vaikka villamattoa.

  VastaaPoista
 10. Itse pidän väriläiskistä ja ehdottaisin suurta (esim 2x3m) käsinsolmittua mattoa (esim Stocca myy niitä) jossa värit olisi valittu joko klassisen punasävyisiin tai soinnutettu viherkasveihin.

  VastaaPoista
 11. Iso kiitos kaikille valtavan hyvistä ideoista ja kommenteista. Vanhan maton käänsin toisin päin ja sekin auttoi jo vähän - kitos Casa Mini :) Jään pohtimaan ehdotuksia ja ehkäpä Marita laittaa joku päivä kuvan uudesta matosta. Muuten, yllätyin, kun kukaan ei ehdottanut harmaata tai valkoista! t. Kati, Maritan sisko

  VastaaPoista
 12. Tämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60191346/#/20190198/
  Ystävälläni on tämä, hankin itsellenikin kunhan on rahaa. Todella lämmin ja yllättävän eläväpintainen, mutta kuitenkin rauhallisen sävyinen matto.

  VastaaPoista