Ilon yllättämä

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Narnia-sarjasta tutuksi tullut C. S. Lewis on kirjoittanut kirjan "Surprised by Joy". Siinä entinen kovan luokan ateisti kertoo kääntymisestään kristinuskoon. Mielestäni kirjan otsikko on kuvaava. Monelle on yllätys mukaan lukien itseni, että uskoon liittyy sana ilo. Useimmille (kuten myös minulle) usko merkitsi ankeata virrenveisuuta ja loputtoman pitkiä saarnoja kirkon kovalla puupenkillä. Siitä oli kyllä ilo kaukana.
 
Mutta -
 
Olin kaksikymmentäviisivuotias kun elämässäni tapahtui muutos. Löysin tuolloin Ilon, joka on kestänyt tähän päivään saakka. Monet varmasti epäilivät, että tuota hömpötystä kestää vähän aikaa ja tulen pian järkiini, jolloin jälleen iloitaan ja juhlitaan alkoholin voimalla, sillä sitä se siihen aikaan oli.
 
Todellisessa ilossa on mukana rauha ja turvallisuus. Ilo siitä, että elämä on rakennettu kestävälle pohjalle. Ilo, kun voi antaa mieluimmin kuin miettiä mitä itse hyötyy. Ilo, kun huomaa, ettei ole olemassa hankalia ihmisiä, on vain haasteellisia henkilöitä ja heitäkin voi rakastaa. Ilo, kun ei tarvitse laskelmoida. Ilo, kun tietää tekevänsä oikeita asioita. Ilo siitä, että kokee johdatusta ja suojelusta omassa ja perheensä elämässä.
 
Niinpä, minutkin yllätettiin ilolla :)
 
 
 
 
Ps. 5:11: Iloitkoot kaikki, jotka sinuun turvaavat, loppumaton olkoon heidän riemunsa! Sinä suojelet niitä, jotka rakastavat sinua, sinä olet heidän ilonsa lähde.
 
Iloista loppiaista!
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Siunausta, sisko, elämääsi. Oli ihanaa ja siunaavaa lukea tästä. Nosta lippu vieläkin korkeammalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös Sirkku! Kiitos rohkaisevasta kommentistasi :)

   Poista
 2. Ihana postaus<3 Iloitkaa aina Herrassa...
  Iloista ja siunattua vuotta sinulle toivottelen Marita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin että ymmärrät mistä on kyse ;) Iloitkaamme siis yhdessä!

   Poista
 3. Voi miten ihanasti kirjoitit ja joka sana on ihan varmasti totta! Siunattua alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kaisa, sinulle myös runsaasti iloa ja siunausta tälle vuodelle!

  VastaaPoista