Talon ulkoseinien pesu

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Nyt tulee kodin kunnostusasiaa. Teen näitä juttuja osittain itsekkäistä syistä, jotta jäisi dokumentoitua mitä ja milloin olemme talollemme tehneet :) Niistä saattaa olla arvaamaton hyöty myöhemmin.

Maalasimme talon ulkoseinät kesällä 2010 Virtasen neljän öljyn oljenkeltaisella maalilla. Kuusi vuotta on tehnyt tehtävänsä ja mustia homepilkkuja alkoi näkyä erittäin selvästi varsinkin pohjoisella seinustalla.


Yksinkertainen toimenpide on pestä home sekä pöly, noki ym. lika pois. Varsinaista maalausta ei tarvitse vielä suorittaa ja ehkä näillä toimenpiteillä saa muutaman vuoden "jatkoaikaa".Hometta


Tarvitsimme:

 • Homeenpoistoainetta ja vettä (laimennus 1:4) 
 • Vati
 • Varrellinen harja (esim. sinipiikaan liitettävä pehmeä harja)
 • Vesiletku huuhtelua varten
 • Tikkaat
Vasen alareuna käsitelty


Vielä yläosa ja oikea reuna käsittelemättä

Mies töissä :)


Nyt alkaa jo näyttää paremmalta!

Lopputulos

Samalla meni toinenkin seinäpinta


Ensin levitimme homeenpoistoaineen seinäpinnalle alhaalta ylöspäin harjalla, annoimme vaikuttaa 10-20 min, jonka jälkeen huuhtelimme pesunesteen vesiletkun avulla. Parasta on, jos vesiletkuun saa pienen paineen suulakkeen avulla. Painepesuria ei kannata käyttää, sillä siinä kosteus saattaa upota liian syvälle puun rakenteisiin.


Kahden seinän pesemiseen kului 1 tunti ja yksi pullo homeenpoistoainetta, hinta n. 10 €.

 Ei ollut kallis tämä remontti :)16 kommenttia:

 1. Hyvähyvä! Täältä tulee peukut pesijöille.
  Sama homma tehdään meilläkin aina kun siltä alkaa näyttää. Pysyy koti kunnossa ja säästyy maalausurakalta, joka on paljon työläämpi kumminkin kuin pesu.
  En tiedä, miksei tunnu täällä meillä Suomessa olevan yhtä suosittua kuin naapurimaissa (Ruotsissa ja Norjassa ainakin), missä talojen pesu on ihan peruskauraa.

  Kauniin keltainen tuli. Sopii syysmaisemaan. Terkkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin alamme useammmin tämän jälkeen harrastaa talonpesua :) Ei tajunnut miten helppoa se, varsinkin jos on matala talo. Toivottavasti tämä inspiroi toisiakin!

   Poista
 2. Ohhoh siitähän tuli kuin uusi :) Täytyypä pistää korvan taakse tämä itselle kun tulee joskus ajankohtaiseksi. Isäntä on meillä juuri maalaillut taloa kun ollaan uusittu ulkopuoli mutta kyllä se tahtoo jossain vaiheessa likaantua. kiitos hyvästä postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos joku saa tästä vinkin - helppo, halpa ja nopea toimenpide!

   Poista
 3. Sitähän minäkin tässä samaa, tulos on kuin uusi maali!!

  VastaaPoista
 4. Tuota homeongelmaa on tutuilla ollut jo kahdessa talossa.Molemmat pesivät ja myös maalasivat talonsa.Molemmissa omi pellavaöljymaali.Harmi,että tapahtuu tuommoistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pellavaöljykö sen saakin aikaan? Tosin tuota hometta on tullut vain varjopuolelle....

   Poista
 5. Kiitos tästä! Meilläkin on hiukan jo tullut, tosin 9v. on jo kulunut siitä kun maalattiin. Joten olisi paikallaan täälläkin, tästä inspiroituneena... Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia, teillä ollut hyvät maalit, jos on jo 9v. kulunut :) Samoin, hyvää viikonloppua sinnekin - sitä kohti menossa :)

   Poista
 6. Tikkurilan homepesulla jos peset tulisi seinä maalata pesun jälkeen koska homepesu on niin voimakas että rikkoo vanhaa maalipintaa. Tehopesu on hellävaraisempi eikä vaadi pesun jälkeistä uudelleenmaalausta. En tiedä mutta näin olen lukenut, ei ole omakohtaista kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatat olla oikeassa, sillä huomasin että keltaista maalia lähti homeen mukana. Kiitos vinkistä, ehkä kokeilemme tehopesua loppuseinille.

   Poista
 7. Ulkoseinien pesu on monesti hyvä vaihtoehto seinien kunnossapitoon. Kiitos vinkeistä ja havainnollistavista kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Sama toimenpide pitäisi tehdä taas tänä vuonna. Hyvin ollaan 3 vuotta pärjätty :)

   Poista
  2. Okei, hyvä tietää ja kiitos vastauksesta. Mukavaa kesää :)

   Poista
 8. Siitä tuli erittäin siistin näköinen! Me olemme haaveilleet että meidän taloomme tulisi julkisivusuojaus. Se tottakai olisi ensin pestävä ja laitettava muuten kuntoon, mutta sillä varmasti saisi lisää "käyttöikää", ja pysyisi hyvänä pitäkään. Itse en tiennytkään, että homeenpoistoaineen täytyisi antaa vaikuttaa 10-20 minuuttia. Kiitos tästä!

  VastaaPoista