Mökkeilyä

maanantai 20. heinäkuuta 2020

Minulle Saimaa ja Itä-Suomi ovat jääneet vieraiksi, paitsi Joensuu, jossa tytär opiskeli kolmisen vuotta ja jossa tuli käytyä muuttohommissa. Lapsena teimme perheen kanssa kesälomareissuja Kolille ja sinne suuntaan, mutta eihän siinä vaiheessa maisemat jaksaneet kiinnostaa. Tänä kesänä meille tarjoutui tilaisuus vuokrata mökki Rantasalmelta isojen Saimaan vesistöjen ääreltä. 

Paitsi että mökki oli äärimmäisen viehättävä, sen sijainti niemenkärjessä oli loistava! Mies, joka rakastaa kalastamista sai harrastaa sitä aamusta iltaan. Suppailu oli ihanaa tyynellä kelillä ja vau mitkä auringonlaskut saimme kokea, joista laitoinkin kuvia edellisessä postauksessa.

Mökkielämä on ihan parasta pakoa arjesta! Ei haittaa vaikka on kantovesi, tiskit tiskataan kesäkeittiössä ulkona tai käydään ulkohuussissa (joka oli hygieninen kompostoiva huussi). Kaikessa siinä on oma viehätyksensä. Luonnon seuraaminen oli mielenkiintoista, mm. iso lokinpoikanen, joka asusteli kivellä ja jota emo vahti lähistöllä. Tämä uusavuton emonsa kokoinen poikanen itki surkeasti aina kun iso aalto yritti pyyhkäistä sen pois kiveltä.  Se roikkui säälittävästi vielä emonsa helmoissa ja emo suorastaan yritti kartella poikastaan. Voi ressukkaa!

Itä-Suomen karjalanpiirakat, leivottu runsaalla voilla, täysmaidolla ja suolalla, ja leivonnaiset olivat ihan toista luokkaa kuin marketeissa myytävät. Viis terveellisyydestä lomalla! Mansikatkin hankimme edellisaamuna paikalliselta torilta, siivosin ne pakasterasioihin ja kylmälaukussa kuljetin kotiin. 
Retkiä teimme Hotel & Spa Järvisydämeen, joka oli vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä ja Savonlinnaan, joka myös oli ihan lähellä. Pakko vielä mainita miehen sup-lautaretki mökiltä Rantasalmen keskustaan. Noin 20 km matka vei aikaa 3 - 4 tuntia ja oli kuulemma ollut äärimmäisen haasteellinen johtuen vastatuulesta järvenselällä, joenuoman hankalasta löytymisestä, tiheästä kasvillisuudesta joella ja vieläpä padosta, jonka yli piti tarpoa maitse!  Mutta kuka käskee käyttämään sup-lautaa kun kerran autollakin pääsee?!

Tästä lomasta jäi niin hyvät fiilikset että voin suositella toisillekin mökin vuokraamista.2 kommenttia:

 1. Voi Itä-Suomi - sinne on ikuinen ikävä, sinne sielunmaisemaan ja siellä on mökkikin odottamassa. Mutta ei tänä kesänä, sillä isännän selkä teki tepposet ja pitkät ajomatkat on nyt kielletty. Mutta onneksi tätä ihanaa kesää voi viettää ihan joka puolella Suomea!
  Ihanaa kesän jatkoa sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin teidän ihanasta kesäparatiisista, harmi ettette päässeet tänä kesänä sinne. Kyllä osittain sydän jäi Saimaan rannoille. Suomi on ihana ja kaunis kotimaa. Hyvää loppuheinäkuuta!

   Poista