Raparperitoscapiirakka

perjantai 10. heinäkuuta 2020

Mikä lie ruuanvalmistusinspis minuun iskenyt? Eilen päätin kokeilla uutta ohjetta raparperipiirakalle. Raparperia kasvaa kukkapenkissäni ja usein pohdin miten sitä voisi parhaiten hyödyntää. Tuntuu että miltei kaikki piirakkavariaatiot on kokeiltu, joten tuo tosca alkoi kiinnostaa.

Ja jälleen resepti oli huippuhelppo, sillä taikinaa ei tarvinnut edes vatkata, mikä yleensä minulle on se työläin vaihe :)

RAPARPERITOSCAPIIRAKKA

1 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
1½ d sokeria
2 kananmunaa
1 prk kerma- tai maitorahkaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
300 g raparperia
1 tl kanelia

toscakuorrutus

1 prk kinuskikermaa (2,5 dl)
1 dl mantelilastuja


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita rasva, sokeri, munat ja rahka. Lisää kuivat aineet seoksena. Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun 23 cm irtovuokaan. Paloittele raparperi ja ripottele taikinan päälle, mausta kanelilla. Paista uunin keskiosassa 10 min.

Sillä aikaa valmista tosca: keitä kinuskikermaa n. 8 min kunnes sakenee. Lisää joukkoon mantelilastut. Itse käytin mantelirouhetta, sillä lastuja ei löytynyt kaupasta tähän hätään.

Kaada seos raparperien päälle ja jatka paistamista 30 min.

Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kera.







2 kommenttia:

  1. Oih, tämä on varmasti herkkua, pitääkin katsoa vieläkö raparperinvarret olisivat hyviä. Kiitos reseptistä!- Rida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan kokeilemaan mikäli niitä varsia vielä löytyi!

      Poista