Viisivuotias kukkapenkkini

tiistai 19. toukokuuta 2020

Eräs blogini lukija toivoi kuvia kukkapenkistä, jonka perustin viisi vuotta sitten etupihan nurmikolle. Siispä eilen kävin kuvaamassa tämän hetkisen tilanteen. Itsellekin on mielenkiintoista huomata, miten penkki on muuttunut, jotkin kasvit ovat kasvaneet ja hengissä kuten raparperi, keijuargervot, kurjenmiekka ja riippahernepuu.

Pallotuijat ja pallohortensia kuivuivat pois, mutta tilalle olen istuttanut fairy-maanpeiteruusuja ja tänä vuonna köynnösruusun. Nyt kun on kompostori ja ennenkaikkea aikaa, niin ehkä saan ruusutkin kukkimaan.
Kukkapenkin reunukset pitää vielä siistiä, joko kanttaamalla, kivillä tai uudella  kerroksella kuorikekatetta. Viime syksynä istuttamani tulpaanit ovat puhjenneet upeaan kukkaan, toisin kuin narsissit, joiden oli määrä reunustaa tulppaaneja. Edelliset tulppaanisipulit kävi myyrä syömässä ja kuulin puutarhurilta, että myyriä voi hämätä narsissisipuleiden avulla, sillä niistä myyrät eivät pidä. No ehkä sen takia ne ovatkin kadonneet ja tulppaanit säilyivät ?! Tiedä häntä.


Kuten huomaatte, kasvukausi on vasta aluillaan ja esimerkiksi riippahernepuussa on vasta pienet silmut alullaan. Kurjenmiekastakin myyrä soi juurakkoa ja se oli viime kesänä tosi pienikasvuinen. Tänä kesänä jo paljon isompi.


Kas onhan penkki vähän muuttunut. Tässä tilanne viisi vuotta sitten:
Tahdotteko nähdä lopuksi jotakin järkyttävää? Se on meidän aukirevitty takapiha. Syystä että sadevesijärjestelmä tukkeutui ja parhaillaan itse koitamme selvittää missä kohtaa tukos on. Seuraavaksi varmaan täytyy kutsua ammattimiehet apuun.  Enpä olisi arvannut että sadevesiputket kulkevat noin syvällä. Nyt vähän jännittää tuleeko tästä isompikin remontti...

3 kommenttia:

 1. Äh, tuo on kyllä ärsyttävää kun sadevesijärjestelmä tukkeutuu. Toivottavasti löysitte tukoksen lopulta ilman kovin paljon lisää pihan auki repimistä! Itselläkin on kukkapenkkien ja puutarhan laittaminen edessä tulevana keväänä täällä Kokkolassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia hoitui nopeasti (ja kalliisti) kaivurin ja ammattilaisten toimesta. Nyt vetää sadevedet hyvin ja sain jopa uuden nurtsin ja kivetykset "kaupanpäälle".

   Poista
 2. Meilläkin tukkeutui tuo sadevesijärjestelmä viime kesänä puutarhassamme täällä Kiteellä. Onneksi tukos kuitenkin löytyi lopulta ihmeen vaivattomasti, vaikka onhan siinä aina oma hommansa alkaa repiä nurtsia auki. Todella kauniit kukkapenkit teillä muuten, varsinkin nuo tulppaanit saavat haaveilemaan keväästä. No, onhan se jo nurkan takana!

  VastaaPoista