Torronsuon kansallispuisto

sunnuntai 31. toukokuuta 2020


Kesälomareissu suuntautui tällä kertaa Torronsuolle, joka sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa. Aamuvarhaisella pakkasimme miehen kanssa eväät, kameran ja muut tykötarpeet ja ajelimme n. 1½ tunnin matkan Forssan lähellä sijaitsevalle Torronsuon kansallispuistoon. Kävelimme pitkospuita n. 10 km reitin suomaisemia ihaillen. Kuvia tulikin otettua runsaasti, sillä näkymät olivat kerrassaan upeita!































Käväisimme korkealla Kiljamon lintutornissa, josta näkymät olivat hienot silmänkantamattomiin suoalueen yli. Samalla tuli tehtyä porrastreenikin patikoinnin päälle. Tasapainoharjoitteluakin tuli treenattua, sillä osassa matkaa lankut olivat vanhoja ja rikkinäisiä. 







Eläimiä emme havainneet juurikaan, mutta kasvillisuutta sitäkin enemmän. Suo väreineen ja kosteikkoineen on uskomattoman hieno. Vaikea kuvitella, että suo saattaa olla jalkojemme alla jopa 12 m syvä!

Kyllä Suomi on ihmeellinen ja monipuolinen lomamaa ja halvallakin voi tutustua erinäisiin paikkoihin. Tämän reissun hinnaksi tuli bensakulut ja voileipätarpeet eli varmaan halvin kesälomareissu vuosiin :)




2 kommenttia:

  1. Toteutit sitten aikomuksen <3. Hauskaa! Useampikin blogi- tai instatuttu on päätynyt sieltä pääkaupunkiseudulta Torronsuolle ja kaikki myöskin teidän lailla kävelleet sen koko lenkin toisin kuin minä, jolla se on vielä tekemättä, vaikka muuten suolla pyörähdänkin tämän tästä :). Enkähän ole uskaltautunut sinne torniinkaan, kun olen auttamaton korkeanpaikankammoinen vellihousu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitinkin etsiskellä oliko sinun blogissa juttua Torronsuosta, mutta ei osunut silmään...arvaas vaan onko mun jalat tänään olleet kipeät, mitä kovasti ihmettelen sillä omasta mielestäni olen ollut hyvässä kunnossa..:D Ja kyllä sinäkin joku päivä vielä uskallat torniin kivuta, ei se niin paha ollut. Tosin jos on fobia, niin silloinhan ei tuollaiset rohkaisut auttane.

      Poista