Rakkaudesta

keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Elämässäni on menossa seesteinen, jännittävä vaihe. Olen "kesälomalla", vaikka ulkona sataa rakeita, räntää ja mitä lie ja lämpötila on parhaimmillaan + 4 astetta. Mutta ei se minua haittaa, sillä sisällä sohvan nurkassa on lämmintä. Aamuisin on ihana aloittaa päivä, ei meditoimalla, vaan viettämällä ihan perinteinen hartaushetki. Paitsi että luen vähän raamattua, olen löytänyt kirjan, josta ammentaa vuoden jokaiselle päivälle. 

Tänään haluan jakaa teillekin

Rakkauden lähteestä

"On olemassa monia, jotka eivät ole erityisen kiinnostuneita Jumalasta. Tuskin lienee kuitenkaan yhtä, joka ei olisi kiinnostunut rakkaudesta. Tuo kiinnostus saattaa olla vääristynyttä, ja rakkautta saatetaan etsiä sieltä mistä sitä ei voi löytää.Silti se askarruttaa ihmistä eniten kaikessa hänen tekemisissään ja tekemättä jättämisissään.

Kirjallisuus, taide, teatteri ja elokuva, kaikki ne kiertyvät rakkauden ympärille, eikä toisin voi ollakaan. Onhan ihmisellä synnynnäinen kaipaus rakkauteen.

Jumala on rakkaus. Missä on rakkaus siellä on Jumala. Juuri hän herättää ihmisen nälän, ja vain hän voi kokonaan tyydyttää sen.

Sielläkin missä Jumalaa ei tunneta, ihmisten välinen rakkaus voi olla syvää, aitoa ja uskollista. Se on silloinkin jumalallista ja sen alkuperä on Jumalassa. Ihmisen sydän ei voi kuitenkaan koskaan löytää täyttä rauhaa ennen kuin  hän on oppinut tuntemaan rakkauden lähteen.

Jumala ei tahdo sulkea sydäntäsi inhimilliseltä ystävyydeltä, hellyydeltä ja läheisyydeltä. Hän tahtoo sen lisäksi avata sydämesi sille rakkaudelle, joka ei koskaan sammu eikä kuole, ja se rakkaus on hänessä." 

"Tänään on Jumalan päivä" 

(Wilfrid Stinissen)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti