Portugalin Porto

lauantai 18. tammikuuta 2020

Porton kaupungissa kannattaa käydä mikäli liikkuu Portugalissa. Me lensimme Lissaboniin ja sieltä matkustimme reilu kolme tuntia bussilla Portoon, jossa viivyimme kolme päivää.

Porto oli mielenkiintoinen kaupunki. Erityisesti jäi mieleen paitsi ihana ja romanttinen hotellimme ihan kaupungin keskustassa lähellä kuuluisaa Ribeiran aluetta, myös Douro-joki, Dom Luis I - rautasilta, kapeat sokkeloiset kadut ja värikkäät talot. Kuljimme siis paljon jalkaisin, raitiovaunuilla ja busseilla. Kävimme katsomassa Atlantin maininkeja ja Felgueiras majakkaa.


Rautasillan ylitimme jalan joen toiselle puolelle.Poikkesimme kahviloihin ja illallistimme kivoissa ravintoloissa. Jälkiruuaksi saatoimme nauttia pienen lasillisen paikallista makeaa portviiniä.

Sää Portugalissa oli viileähkö, sellainen 11-14 C, välillä oli sumuisia ja pilvisiä päiviä, mutta saimme myös nauttia auringosta ja valosta, jota oli aamu 8:sta ilta 18:n. Se tuntui ihanalta pimeiden Suomen  joulu/tammikuisten päivien jälkeen.2 kommenttia:

  1. Tuttuja maisemia, Porton on ihan mielettömän ihana kaupunki <3. Teillä oli myös varmaan ihana miniloma siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Portoon voisi mennä uudelleen silloin kun siellä kevät/alkukesä. Meillä oli kyllä kiva miniloma kahdestaan :)

      Poista