Welcome to Helsinki City

lauantai 8. tammikuuta 2011

Welcome to Helsinki!
Meillä on aika hieno pääkaupunki, jopa tammikuun talvisena -5 °C:n päivänä.
Helsinki can be really beautiful and interesting even in a cold winter day in January.
Rautatientorilta
Eikö ole aika upeaa, että keskellä kaupunkia pystyy harrastamaan luistelua?!
Isn´t it great that you can ice skate in the middle of downtown by the railway station?
 Vanha perinteinen soutuklubi Hakaniemen rannassa
Old traditional yatch club by Hakaniemi
 Näkymä Hakaniemensillalle. Oikealle jää Kaisaniemi ja keskusta, sillan vasemmalle puolelle Hakaniemi. This is Hakaniemi bridge, to the right is Kaisaniemi and to the left Hakaniemi.
 Sorsia - look at these birds!
 Linnunlauluntien soma talo jäänyt nököttämään junaradan kupeeseen, mahtanut olla järkytys asukkaille...This pretty house has been left by the railways.
Seuraavaksi suunnistimme Oopperaan varaamaan lippuja - Next to the Opera house to buy tickets
 Operettia luvassa syntymäpäivänäni!
Some fun for my birthday in March!

Minusta on hauska kuljeskella Helsingissä turistina muuallakin kuin tavarataloissa ja putiikeissa.  Välillä voi mennä lämpimään kahvilaan hyvän kirjan kanssa juomaan kupponen kuumaa.

I think it is fun to explore Helsinki, not only in the storehouses and boutiques, but go little bit outside. There are plenty of cozy coffee houses where you can pop in to rest for a while with a good book and warm drink. 

Pidätkö sinä Helsingistä?
Do you like Helsinki?
 

10 kommenttia:

 1. Pidän Helsingistä!
  Olet ottanut upeita kuvia sieltä!
  Viihtyisin hetki Helsingissä on kaupungilla kiertelyn jälkeinen kahvilassa käynti. Mikä se sinun suosikkikahvilasi siellä olikaan? Kahvilan viihtyisyys merkitsee paljon. Oletko käynyt Tuusulassa Lottamuseon kanttiinissa kahvilla? Se on meidän mielipaikkamme.

  VastaaPoista
 2. Kirsti: Suosikkikahvilani on ehdottomasti wieniläiskahvila Krulla´s Kaffeehause Lönnrotinkadulla. Täytyy laittaa linkki sinne uudestaan..

  VastaaPoista
 3. voi tykkään niin kovasti Helsingistä. Mulle se edustaa jotain suurta ja kaunista. Ihania vanhoja taloja ja kaunista arkkitehtuuria. Pikkulikkana ja nuorena neitona, oli niin makee juttu, kun lähettiin kotoa pohojanmaalta kohti Hesaa ja serkkuja. Sitten kun pääsi vielä Mic Macille ostoksille niin se oli siinä!
  Välillä harmittaa, kun olevinaan ei ole aikaa yms lähteä Helsinkiin vaikka edes päiväselti junalla katselemaan ja kuljeskelemaan.
  Muistan hyvin tuon ihanan vanhan talon, jota jo lapsena ihastelin junan ikkunasta :)

  VastaaPoista
 4. Ensi kerralla laitappa kuvia Kaivopuistosta, sen kahviloista, puistosta ja vaikka sen edustalla olevista saarista, Suomenlinnaa unohtamatta. Tuo oli kiva aihe blogiisi. / Sari S.

  VastaaPoista
 5. Rakastan Helsinkiä! Olen asunut Helsingissä, mutta vain vuoden, silloin en viihtynyt siellä (19v.) mutta rakastan käydä Hesassa ja olla muutaman päivän mutta asuakseen siellä, meno on liian hektistä maalaistytölle :-)

  VastaaPoista
 6. Jaana: Mic Mac:ssa oli ne parhaimmat farkut! Hesa on kuulunut elämääni pi-itkän ajan. Lähdepä joskus ajan kanssa stadiin!
  Sari S: Kiva jos tykkäsit! Pitääpä tehdä tuo Kaivari postaus kesemmällä...
  Marilla: En minäkään viihtynyt 19 vuotiaana. Nyt katselee kaupunkia eri silmin..

  VastaaPoista
 7. Se näyttelijäpariskuntahan asuu tuossa linnunlaulussa. Hannu-Pekka Björkman? vaimon nimi on Minna Haapkylä. On rouvan suvun talo.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Ai asuvatko juuri tuossa? Tiesin, että asuvat jossakin Linnunlauluntiellä, mutta en sitä, että se on juuri tuo talo..

  VastaaPoista
 9. Upeita kuvia!
  Totesimme mieheni kanssa samaa, miksi mennä Euroopan kaupunkeihin jos Helsinkikään ei ole läpeensä koluttu :-)
  OLimme joulukuussa siellä Glossa yötä Kampin vieressä ja päätettiin ottaa uusiksi jossain vaiheessa. Kaupat, kahvilat, ruokaravintolat ja monet muut paikat ja tunnelmakin ihan kun olis ulkomailla :-)

  VastaaPoista
 10. Sabuska: Hauskaa, että olitte juuri samassa hotellissa miehesi kanssa! Mekin aiomme ottaa "tavaksi" nämä kahdenkeskiset pääkaupunkiimme tutustumiset - ei todellakaan tarvitse lähteä kauemmaksi - halpaa ja tehokasta!

  VastaaPoista