Pienellä vaivalla iso muutos - makuuhuoneen tapetointi

perjantai 4. syyskuuta 2020

 Kun on pitkään harkinnut jotakin ja lopulta sen toteuttaa, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Meidän makuuhuoneessa on alusta lähtien ollut sama vaaleabeige tapetti ja usein pohdin, miltä näyttäisi, jos sängynpäätyseinä olisi erilainen. Tiedän toki, että ns tehosteseinät eivät ole muotia, saatika puolipaneeli, joka makkarissamme on myös sängynpäätyseinällä.

Aiemmin makuuhuonetta hieman stailattiin tummilla kattolistoilla ja uusilla verhoilla, mutta sen kummenpaa siellä ei ole tehty. Viime keväänä löysin K-raudasta tapetin, jonka ajattelin sopivan värimaailmaan: Boråsin Wonderland. Minulla oli mallikappalekin tuosta tapetista monta kuukautta kaapin nurkassa. Eilen viimein lähdimme tyttären kanssa Lanternan K-rautaan kyseistä tapettia noutamaan.

Kuinka ollakaan saavuimme kotiin aivan uuden tapetin kanssa, joka meistä molemmista näytti vieläkin sopivammalta: BN:n Panthera. Molemmat ovat tummanpuhuvia, vihertävänsävyisiä ja molemmissa liikutaan lintu/eläinmaailmoissa.


Tämä päivä meni tapetoinnissa. Valitsemamme tapetti on ns "non woven", eli sen voi kiinnittää suoraan seinälle, jossa on liima valmiina. Liiman telasimme vanhan tapetin päälle. Leikkasin lattialla vuodat sopivaan mittaan, koska ne oli helpompi kohdistaa jo siinä valmiiksi. Tapetoinnin lopuksi leikkasin tapettiveitsellä ylimääräiset tapetit pois. Mitään listoja tai sähköpistorasioita emme poistaneet, ainoastaan suojasimme maalarinteipillä listat. ...ja tässä makuuhuone ennen


Remonttiin kului kolme tuntia, kaksi rullaa tapettia, liisterit sekä tapetointisetti, yhteensä n. 130 €. Tarkoitus on vielä maalata ruskeat seinäpaneelit tummanruskeaksi, mutta se jääköön seuraavaan kertaan.

Ilme muuttui hetkessä haluamaani tunnelmallisempaan suuntaan, eikä mieskään pahastunut nähdessään papukaijat makuuhuoneessamme. 
2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! Kiva, että uskalsit antaa "piutpaut" muodikkuudelle ja valita itseäsi miellyttävän tapetin, joka sopii tosi hyvin makkarin tapetiksi. Tummanruskea paneeli vielä korostaisi tapetin värejä, mutta ei tuo vaaleakaan huono ole. - Miehet ovat usein arkoja vaihtamaan tutusta tuntemattomaan, mutta saattavat sitten hyvinkin tykätä, kun näkevät lopputuloksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuit asian ytimeen monessakin suhteessa; kannattaa olla rohkea piittaamatta muotijutuista ja tehdä sellaista, mistä itse tykkää. Ja tosiaan, miehet eivät välttämättä osaa hahmottaa lopputulosta. Itsekin jäin miettimään paneelin väriä...

      Poista