Kartanoelämää Virossa

lauantai 21. heinäkuuta 2018

Minulla on loistava ehdotus teille, jotka haluatte muutamaksi päiväksi pois Suomesta risteilylaivalla jonnekin muualle kuin perinteisiin Tallinnaan tai Tukholmaan.

Teimme suvun kanssa juhlamatkan Viroon Kau Manor- kartanoon, joka sijaitsee 50 km Tallinnasta itään. Isäni täytti 85 v. ja olimme jo aiemmin sopineet, että syntymäpäiviä juhlitaan poissa kotiympyröistä. Löysimme tämän mielenkiintoisen Boutique-hotellin netistä. Kartano sijaitsee keskellä "ei-mitään", mutta tarjoaa niin huikeat puitteet, ettemme lopulta kaivanneet sieltä minnekään muualle. Meitä oli 20 hengen seurue ja jokaisella kului aika hyvin. Jo pelkästään kartanon katselemisessa riitti sulateltavaa.

Voitteko kuvitella, kartanorakennus on ollut olemassa jo 1200-luvulla. Paksut seinät viittaavat siihen että rakennusta on käytetty suojapaikkana. Kartanon nykyiset omistajat Eerik-Niiles Kross ja Mary Jordan, amerikkalainen elokuvatuottaja ja taiteilija, ovat paikan nykyiset omistajat ja he ovat saattaneet kartanotilan nykyiseen kuosiinsa. Luulen, että erityisesti taiteellisella rouvalla on  ollut sormensa pelissä valitessaan fantastista värimaailmaa, joka jatkuu tilasta toiseen. 

Sisustusta on inspiroinut Viron kuuluisan tutkimusmatkailijan Otto von Kotzebuen (1787-1846) elämä ja maailmanympärysmatkat. Hän asui aikoinaan suuren osan elämästään kartanossa, jossa on nyt näkyvissä paljon häneltä jälkeenjäänyttä esineistöä ja taidetta.
'

Sivurakennuksen terassi
Alakerran aulassa


Yläkerran aulassa

Kartanoon kuuluu paitsi hulppea päärakennus isoine ruokasaleineen, terasseineen ja nurmikenttineen, myös sivurakennus, josta löytyy kylpylä- ja saunaosasto. Päärakennuksessa on 20 erilaista huonetta, Sviittejä, Deluxe tai Superior-tasoisia, jotka oli nimettu Otto von Kotzebuen tutkimusmatkojen mukaan. Ne saattoivat olla ihan mitä tahansa - "wow-effekti" oli taattu jokaisen oven avatessa!

Tässä alla olevassa kuvassa on minun ja mieheni huone AUGUST.

Sitten siirrytään suvun muiden jäsenten huoneisiin...Mitäkö teimme kartanossa? 

No tietenkin vietimme kartanoelämää!

Oleskelimme, seurustelimme, söimme (useasti ja liikaa!), saunoimme ja kylvimme uima-altaassa, pyöräilimme, tytöt halusivat ratsastaa, pelasimme petanqueta ja lautapelejä, kuuntelimme George Otsia

 ja tietenkin vietimme rakkaan, ikinuorekkaan isämme, papan, apen ja aviopuolison syntymäpäiviä!Juhlasali6 kommenttia:

 1. Oli kyllä huippu paikka ja reissu! Hyviä kuvia, Marita!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia ja hyvin idyllisiä sisustuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Sisustukset olivat todellakin idyllisiä ja erikoisia, varsinkin jos pitää väreistä :)

   Poista
  2. Rakennus on kyllä hirmu vanha!

   Poista