Laminaattia ja Valkama K498

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Meillä on menossa pienen kaupunkikaksion remontti, jonka johdosta laminaatti- ja seinämaalisävyt alkoivat kiinnostaa. 

Olohuoneeseen halusin harmaan tehosteseinän. Rautakaupan sävylastun perusteella valitsin väriksi Tikkurilan Valkama K498, joka minusta näytti puhtaan vaalenharmaalta. Tosin lastu oli pikkuriikkinen eikä ollut mahdollisuutta tarkastella sitä aidossa miljöössä. 

Ihmetykseni oli suuri, kun googlasin myöhemmin värisävyn ja kaikissa kuvissa sävy oli pikemmin sininen tai no siniharmaa. Kun aloimme maalata seinää, en osannut päättää olenko pettynyt vai en, todella sinertävältä seinä alkoi näyttää!  Maalasimme siis tapetin päälle kahteen kertaan ja lopputulos oli tasainen ja siisti. Onneksi maalin kuivuessa seinästä ei tullut vauvojen vaaleansinistä vaan todella kaunis siniharmaa. Maalina oli Tikkurilan Nasta seinämaali, matta (himmeä).

Loput seinät maalasimme Tikkurilan Ässä 4, täyshimmeällä, Sävy Paperi, F497. 
Ovet, ovilistat ja keittiönkaappien maalattiin puolikiiltävällä listavalkoisella Unica Akva NCS0502-4. Kaikki maalit olivat vesiohenteisia.


 
Olohuoneen siniharmaa seinä keittiöstä päin katsottunaValkoista maalipintaa makkarissa


Laminaatiksi valikoitui vaaleanharmaa Carisma Clic V4, Stirling Oak White.  Tämä on puhdas, ei beigensävyinen, ei liian valkoinen laminaatti, jonka kestoluokka on 32. Ja näytää tosi hyvältä!Mielessäni aloin jo suunnitella sisustusta, joka sopisi kaksion värimaailmoihin: beigeä tuomaan lämpöä ja ripaus mustaa antamaan ryhtiä. Idean sain Sisustus ja Sepustus Soilen blogista (kiitos Soile kun sain kuvasi lainaan):
Tämä kaksio on menossa nuorelle parille ja toivotaan, että he saavat tästä itselleen kauniin ja viihtyisän kodin :)

4 kommenttia:

 1. Kiva, että kuvani kelpasi. Kaunista jälkeä siellä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai kaunis kuvasi kelpasi! Siinä on juuri sitä harmoniaa joka sopisi tähän kaksioon :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Pidin sinunkin uudesta sinisestä tyylistäsi :)

   Poista