Kuninkaallista loistoa

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Rakkaat blogilukijat!

Haluan tänä aurinkoisena keväisenä sunnuntaina ilahduttaa teitä Haikon kartanon Keltaisen salin kuvilla:
Täytyy myöntää, tykkään loistokkuudesta ja kauneudesta. Pidän kuninkaallista. Suorastaan rakastan Ruotsin Victoriaa ja Danielia.

Olenkin usein ajatellut, että Jumalan valtakunta on kuningaskunta. Liekö meidän sisimpään laitettu kauneuden ja loistokkuuden kaipuu. Tosin se paras ilo ja kirkkaus tulee sydämestä eli tarkoittaa, että voimme elää sisäisesti loistokasta elämää vaatimattomissakin puitteissa.


Olen onnellinen kun saan joka sunnuntai rientää Haikon kartanoon nauttimaan paitsi kuninkaallisesta ympäristöstä, saamaan ihanaa ja virvoittavaa hengen ravintoa. 


2 kommenttia:

 1. Minä tykkään tasavallasta ja demokratiasta, koska niihin on rakennettu sisään kaikkien ihmisten tasa-arvoisuudesta.

  Aika on tärkeämpää kuin tavara, loistokkuus tai krääsä.
  Ihan ei-uskonnolliselta pohjalta ajattelen näin.

  Winnie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Winnie kommentistasi! Ilahduin siitä tosi paljon.

   Muutama ajatus - olen samaa mieltä, me kaikki olemme samanarvoisia, meillä kaikilla on sama ihmisarvo. Olemme äärettömän arvokkaita. Kuitenkin elämässä meillä on auktoriteetteja, joita meidän tulee totella ja kunnioittaa. Ajatellaan vaikka vanhempi - lapsi, opettaja - oppilas, esimies - alainen, virkavalta - kansa jne. Oli kyse tasavallasta tai kuningaskuningasta, aina ja kaikkialla on olemassa arvojärjestys. Täydellistä tasa-arvoisuutta ei ole olemassa.

   En minäkään pidä tavarasta ja varsinkaan krääsästä. En haluaisi että oma kotini olisi täynnä kultaa ja kimallusta. Mutta nautin kun näen kaunista ja se saa tuntemaan itseni hieman kuninkaalliseksi. Kaikki materia on kuitenkin katoavaista ja siksi meitä kehoitetaankin kokoamaan aarteita taivaaseen. Oli ne sitten vaikka hyviä tekoja.

   Huh, tulipa pitkä sepustus, mutta näin minä ajattelen :)

   Poista