Ravintovalmennuksessa

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Nyt minäkin olen hurahtanut  - tietoisuuteen mitä pistän suuhuni. 

Oli kai jo aikakin, sillä usein tulee syötyä hiilaripitoista höttyä, jossa pääpaino on pastalla, riisillä, perunoilla ja leivällä. Puhumattakaan kaikista sokerisista leivonnaisista, suklaasta ja jätskistä.

Nyt minusta valmennetaan hiilihydraattitietoista ruokailijaa :)

Tämä Sporttipollarin järjestämä 5 viikon valmennus tapahtuu netissä. Ohjelman on suunnitellut ravintoterapeutti Katri Rosti. Minulla on menossa toinen viikko ja tuntuu tosi hyvältä. Opin uutta koko ajan ja pidän siitä, että tässä valmennuksessa ei noudateta tiukkaa dieettiä, vaan pienin askelin opetellaan syömään uudella tavalla. Ja herkuttelukin on sallittua, jos palaa  ruotuun seuraavana päivänä.

Aluksi käytiin ruokakaappi läpi ja sitten mentiin kauppaan täyttämään hyllyt uudentyyppisillä ruoka-aineilla. Eipä ollut mulla hajuakaan (tai makuakaan) mitä tarkoittaa Chian-siemenet, pellavarouhe, mantelimaito tms. Jännää tutustua uusiin ruokiin kuten tuorepuuroon. Opettelen täyttämään puolet lautasesta kasviksilla tai juureksilla.

Alimmassa kuvassa mantelimaitoon tehty tuorepuuro, joka oli (yllätys, yllätys) hyvää. Tai sitten olin tarpeeksi nälköinen :)

Paitsi oppia syömään terveellisemmin, olisin myös tosi tyytyväinen, jos saisin keskivartalosta pois muutaman kilon.

Perjantaina minulla on lento Budapestiin pidennetylle viikonlopulle miehen kanssa, joten saapi nähdä miten valmennuksen käy...
8 kommenttia:

 1. Nää ruokavaliojutut ovat kyllä tosi mielenkiintoisia ja mitä enemmän niihin tutustuu, niin sitä enemmän niitä tarttuu päivittäiseen elämään. Mukavaa reissua, mekin ollaan taas huhtikuun alussa lähdössä kahden nuorimman lapseni ja heidän kavereiden kanssa Vegasiin ja Los Angelesiin pariksi viikoksi. Isäntä jää kotiin koiria hoitamaan, hän ei pidä pitkistä lennoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soile, eikö vain? Tässä iässä viimeistään on hyvä havahtua miettimään ruoka-asioita. Vautsi, teillä aina megareissuja..! Hyvää ja turvallista matkaa!

   Poista
 2. Tuorepuuro on mun herkkua!
  Itsekin olen iän karttuessa ruvennut tankkaan noita herkkuja, mitä kuvassasi on. Perunat ja leivät ovat jääneet vähemmälle ja olo on keventynyt jo hieman:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi uskonut, että tuorepuuroa on edes olemassa. Kyllä mullakin jo nyt on huomattavasti keveämpi olo - kivaa mennä näin kesää kohti!

   Poista
 3. Tosi kiva tämä sinun päivitys! Itsekin hurahtanut välillä ruoka-aineeseen jos toiseen, mutta vihermehu on ehdoton ykkönen - tavallaan ;) ...laitapa sitten jatkoa että miten menee. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa jos sinäkin olet terveellisesti hurahtanut! Laitan jossakin vaiheessa kokemuksia - ehkä loppupuolella..Ja kiitos, lomalla on kiva olla!

   Poista
 4. Kertoisitko täällä joitain esimerkkejä lämpimistä ruoistasikin, niin mielenkiintoinen aihe. Putoaako paino näin, vai onko kaikki vain kiinteytystä? Millainen makea sitten on saallittua?
  Erittäin kiinnostavia nämä super-ruoat. Odotan lisäpäivityksiä. Ja leppoista lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lämpimät ruuat ovat ihan normaali kala, kana tai luomuliha, sellaisia ruokia, joissa ei ole käytetty vehnäjauhoja, pastaa tai riisiä (tai sitten ihan vähän). Pääasia on lisätä kasvisten ja vihannesten määrää mieluiten tuoreena. Makeutukseen olen käyttänyt esim kuivattuja viikunoita tai luomuhunajaa. Laitan kuurin loputtua kokemuksiani. Ja ei ole suuri investointi osallistua itse tuohon valmennukseen kun se alkaa seuraavan kerran. Kaikki ruuat ovat normaalikaupasta saatavia. Paino putoaa väistämättä kun syö oikeaoppisesti siten että veren sokeri pysyy tasaisena. Kiinteytykseen tarvitaan jo liikuntaa mieluiten 2,5 h viikossa.

   Poista