Iglut kasvaneet kyläksi

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Hurjat ovat olleet lämpötilavaihtelut Levin igluilla. Ensin miltei -40 °C pakkasta ja seuraavana päivänä (uskokaa tai älkää) + 4 °C! Olemme saaneet ihanan ja taitavan pariskunnan huoltomiehiksi igluille ja heiltä jäätyi kaksi autoa saman vuorokauden aikana!
 
Levin Utsuvaaraan on siis rakennettu 8 uutta lasi-iglua eli nyt siellä on oikea iglukylä 12 igluineen. Kahden hengen Premium igluista on parhaimmat näköalat, uusiin Superior igluihin mahtuu 3-4 hengen perhe.
 
 
Hieman huolissani mietin, miten ihmisparat mahtavat pärjätä noissa -40 °C pakkasella. Mutta helpotukseni oli suuri kuullessani, että igluissa on pakkasellakin ihanan lämmintä. Siellä voi lekotella motoroidussa sängyssä tähtitaivas kattona untuvatäkin alla. Lämpimän juoman voi itse keittää minikeittiössä.
 
Suosittelen "Once-in-a-life-time" - kokemuksena.
 
 Itse matkaan sinne maaliskuussa seuraavan kerran.
 
 


6 kommenttia:

 1. Blogiasi lukiessani tulen aina niin hyvälle tuulelle! Elämässä on niin paljon hyviä ja kauniita asioita. Kiitos mukavista kirjoituksistasi ja kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Merja rohkaisevasta kommentistasi! Tulin todella iloiseksi kuullessanii, että saan ainakin yhden ihmisen hyvälle tuulelle. Se kannustaa jatkamaan :)

   Poista
 2. ihan uskomattoman eksoottista, huimaa! Olen käynyt Lapissa joskus 20 v sitten ja silloinkin syksyllä. Tuntuu niin hurjalta nuo pakkasluvut, täällä Provencessa on viime päivät ollut "kylmän" kauden jälkeen taas aurinkoista ja jopa +13. Mutta silti meillä on talvi ja toppatakit päällä :) Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, sinä asut Ranskassa! Mieheni sisko asuu Normandiassa, itse asiassa hän tulee ylihuomenna Suomeen joulun viettoon. Ei se kylmä kestänyt kuin vuorokauden, nyt on jo paljon parempi. Ihanaa oloa sinne Provenceen!

   Poista
 3. Joku aika sitten haaveilin reissusta Lappiin ja yksi vaihtoehto olisi ollut nämä iglut. Mutta miksi ihmeessä ne piti kyhätä niin lähelle toisiaan? Onko myös iglua, joka olisi etäällä toisista, jotta olisi tarpeeksi yksityisyyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa igluissa on oma yksityisyys. Olen yöpynyt iglussa ja kyllä siellä on ihan oma rauha :) Tästä kuvasta saa toisenlaisen käsityksen, koska se on otettu korkealta.

   Poista