Grand-Place ja Manneken Pis

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Marraskuun sää suosi meitä KD-laisia yleensä sateisessa Brysselissä.
Brysselin Grand-Place on kaupungin keskusaukio. Sitä reunustavat ammattikuntien rakennukset, Kaupungintalo ja Kuninkaan talo. Toria pidetään yleisesti yhtenä maailman kauneimmista, enkä yhtään ihmettele.
Helposti pystyi kuvittelemaan itsensä satojen vuosien päähän hevosvaunujen ja markkinakojujen keskelle. Voitteko kuvitella, ensimmäinen puinen kaupungintalo rakennettiin jo 1200-luvulla?





Pakko oli päästä katsomaan ihan lähistössä sijaitsevaa Brysselin kuuluisinta nähtävyyttä: Manneken Pis- patsasta. Patsas on korkeudeltaan 60 senttimetriä, ja sen kerrotaan olevan brysseliläinen henkisen vapauden symboli. Patsas löytyi helposti, sillä sen ympärillä on aina sankka joukko turisteja:







Turisteilla on tapana pukea pieni poika erinäisillä asusteilla, jotka kaikki kuulemma talletetaan museoon:
Kovasti nähty vaivaa tämänkin asun kanssa :) Pieni pissaava poika, voiko hassumpaa olla? Tarina kertoo, että poika katosi isältään ja löydettiin kyseiseltä paikalta helpottamassa oloaan. Alun perin tämä paikka oli vedennoutopisteeksi tarkoitettu kaivo.
:::::::
Tänään sunnuntaina perhe lähti Repoveden kansallispuistoon uhmaamaan tuulta ja myrskyä. Minä ajattelin pysytellä turvallisesti sisällä ja nauttia kotona olosta. Viime viikollakin olin vain yhden illan kotona ja sen alkaa huomaamaan pyykkivuorista ym. tekemättömistä hommista.
Hyvää ja rauhoittavaa pyhää teille kaikille!


7 kommenttia:

  1. Wonderful goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you are just too excellent.
    I really like what you have acquired here, certainly like what
    you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it
    wise. I can not wait to read far more from you.
    This is actually a terrific website.

    Take a look at my web site - Big Fat Lotto

    VastaaPoista
  2. Wau mitä kuvia, ollappas tuolla :)

    VastaaPoista
  3. Brysseli on aika outo paikka mulle, vaikka joskus ajelimmekin sen läpi kotiinpäin. Ei ollut aikaa kauaa pysähdellä ja oli just se sateinen päivä!
    Tapasin Sari Essayahin viime kesänä pikaisesti työpaikallani. Ihan asiallinen ja touhukas nainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outo se on ollut minullekin, mutta nyt huomattavasti tutumpi. Sari oli kuin vanha ystävä, luonnollinen ja ystävällinen ja kaiken lisäksi tosi fiksu.

      Poista