Samettinen kurpitsapiirakka

perjantai 20. syyskuuta 2013


Tässä on itse kasvatettu kurpitsa, josta olen hyvin ylpeä...
 
 
Makeasta kurpitsapiirakasta on  tullut joka syksyinen herkku.
 
Aloitetaan pohjasta:
 
Vaahdota:
 
125 g voita
1 dl sokeria
 


Lisää 1 muna ja 4 dl vehnäjauhoja ja taputtele vuokaan:



 
Täyte:
 
5 dl kurpitsasosetta
2½ dl fariinisokeria
1 rkl piparkakkumaustetta (tai kanelia, inkivääriä, neilikkaa)
½ tl suolaa
2 dl kermaa
 4 munaa
 
 
 
 

Pilko kurpitsa ja poista siemenet.
 
 
 
 
Keitä kurpitsanpaloja vähäsuolaisessa vedessä 10 minuuttia. Kaada vesi pois. 
 
 Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman
 
Lisää muna.  Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan.

 


 
 
Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia.  
 
Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa:

Kurpitsansiemenet voit paahtaa uunissa 200 °C:ssa.

 Lisää suolaa, öljyä ja vaikka ripaus chiliä.


 
 

Laitoin osan kurpitsasoseesta pakkaseen ja aion tehdä siitä joulupöydän herkun, sillä kurpitsapiirakasta löytyvät joulun kaikki maut.
 
Kummallista, että joulu on jo 3 kk päästä...




 

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje ja kiitos kuvista myös. Pitääpä kokeilla :). Pakko myös laittaa pakkaseen..ihana sitten tehdä joulun alla :) t. anja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huom. Paista 200 asteessa, se jäi puuttumaan...

      Poista