Valloittava salaisuus 13

maanantai 27. joulukuuta 2010On aika jatkaa lempparikirjaani Valloittava salaisuus - hassua, mutta itselleni on tullut ikävä sitä...vaikka tuossahan se yöpöydälläni lojuu :) 
Viimeksi kirjassa kerrottiin kauneudesta ja siitä vielä jatkukoon tämäkin postaus (s. 52)

"Kauneus on yliluonnollista. Se on läheisin kokemus, jonka voimme saada iankaikkisuudesta. Mieti, miltä tuntuu katsella auringonlaskua tai merta aamun sarastuksessa. Muistele hyvän tarinan loppua. Haluamme viipyä siinä, kokea sitä kaikkina päivinämme. Joskus kauneus on niin syvää, että se lävistää meidät kaipuulla. Kaipuulla mihin? Elämään elämää sellaisena kuin se on tarkoitettu. Kauneus muistuttaa meitä Eedenistä, jota emme koskaan ole tunteneet, mutta johon sydämemme tietää olevansa luotu. Kauneus puhuu meille tulevasta taivaasta, jossa kaikki on kaunista. Se vainoaa meitä iankaikkisuudella. Kauneus sanoo: "Sinua kutsuu kirkkaus." Ja jos on olemassa kirkkautta, on olemassa kirkkauden lähde. Mikä ihme sen on voinut luoda? Minkälainen avokätisyys antoi tämän katseltavaksemme?

Kauneus vetää meitä Jumalan luokse"

 - mahdanko olla ainoa, jota tämä teksti puhuttelee...? 
Vai pitäisikö miettiä vain näitä arkipäivän juttuja, 
kuten minkävärisen pöytäliinan tänään laittaisin keittiön pöydälle? 
Ei - en halua, sillä tiedän, että elämässä on paljon syvällisempi ulottuvuus,
salaisuus, joka on lähellä meitä...
Muuten, ostin miehelleni joululahjaksi kirjan "Villi ja Vapaa"
Tuo kuvassa pomppiva mies on just niinkuin mun mieheni :) 


Mutta palatkaamme siihen myöhemmin...

6 kommenttia:

 1. täällä on ainakin yksi joka on jo pitkään odottanut saavansa jatkoa tähän osaan blogiasi : ) ja joulupukkikaan kun ei tuonut minulle tätä kirjaa niin sitäkin innokkaammin luin heti tekstin. Kirja pitää tosiaan hankki, jäänee itsehankittavaksi. / Sari

  VastaaPoista
 2. Sari: Joulupukkeihin ei ole luottamista ;)

  VastaaPoista
 3. Ehkä joskus minullekin koittaa aika syventyä muihinkin teksteihin kuin sisustuslehtien nopeisiin viipaleihin..
  Tämä elämä täällä meillä ei oikein vielä ole otollinen, aina joku keskeyttää, kysyy, tappelee, on nälkä..loputtomiin.. ja illalla olen sitten loppupuhki ja jaksan enää katsoa ne kuvat :)
  mutta se aika tulee vielä :)

  VastaaPoista
 4. Heips Marita! Olen nyt jonkun aikaa seurannut blogiasi.. Erityisen mieluusti olen lukenut Valloittava salaisuus -kirjan päivityksiäsi. Olen harkinnut sen kirjan hankkimista itsellenikin, tai ehkä lainaan sen kirjastosta..

  Aloin myös sinun ihanan blogisi kautta miettiä jälleen oman blogini avaamista, tai oikeastaan uudelleen aloittamista (aikaisemman sijaan), ja teinkin niin. :)

  VastaaPoista
 5. Pitää kyllä ehdottomasti hankkia tuo kirja. Koskettavia sanoja. Minusta meidän pitäisi tosiaan nauttia kaikesta kauniista. Kauneus ympärillämme on luotu ja sitä pitäisi osata myös arvostaa. Samoin kuin kaiken sen luonutta. Emme ehkä osaa ajatella, että myös kauneudentaju on lahja...

  Kaunista tiistaita!

  VastaaPoista
 6. Jaana: Kyllä sinullekin koittaa vielä aika, jolloin voit tehdä omia juttuja! Lueskelin tuota kirjaa kesällä Kreetalla. Samoihin aikoihin aloitin blogini ja tiesin, että nämä kaksi täytyy yhdistää.

  Esther: Ihanaa kun aloitit blogin. Liityn hetin lukijaksesi! Näyttää ihanalta <3

  Maria: Aivan, kaikki kaunis on lahjaa ja Jumalan luomaa, meidän iloksemme tehtyä! Ajattelin käydä Kristillisessä kirjakaupassa ja ostaa tuota kirjaa useamman kappaleen. Se on esim. mainio rippilahja tytölle (tyttäreni sai sen viime kesänä rippilahjaksi).

  Sinullekin kaunista tiistaita!

  VastaaPoista