Asuessani Tukholmassa sain tämän herkullisen "Festpaj"- reseptin. Piirakan salaisuus piilee sen rapeassa juustoisessa kuoressa/taikinassa. Sisältä löytyy mehevä parsatanko- jauheliha-ranskankermatäyte, jossa myös juustoa ja valkosipulia ym. mehevän täyttävää..
Resepti:
Pohja:
n. 5 dl vehnäjauhoja
300 g margariinia
4 dl juustoraastetta
2 dl vettä
2 tl suolaa
Sekoita aineet ja laita pohjaksi piirasvuokaan. Tee kansi ja nauhat. Paista 225 °C 10 min.
Valmista jauhelihatäyte:
300 g jauhelihaa
1 suuri sipuli
2 rkl margariinia
mustapippuria
2-4 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää mausteet ja levitä piirakkavuokaan:
Valmista ranskankermatäyte:
2-3 dl ranskankermaa
1 prk parsaa +liemi
1 dl juustoraastetta
mustapippuria
Lämmitä ranskankerma kattilassa, lisää juustoraaste ja parsa liemineen. Sekoita. Älä anna kiehua. Lisää piirakkavuokaan.
Laita kansi päälle ja koristele nauhoilla. Paista 225 °C 30 min.
.
Tämä on erinomainen pakkaspäivän ruokaisa piirakka. Vaatii ehkä hieman enemmän vaivannäköä, mutta on sen arvoinen. Lisukkeeksi salaattia ja - tarjoilu on siinä!
Upea ja voi miten herkullisen näköinen ja kuuloinen piirakka. Tätä tehdään meillä viikonloppuna, kiitos reseptistä.
VastaaPoistaNam, tätä on pakko kokeilla.
VastaaPoistaKiitos reseptistä!
Nam, näyttääpä herkulliselta
VastaaPoistaNaminami, kiitti reseptistä!:-)
VastaaPoistaNam ja maiskis, tätä on kyllä kokeiltava:)
VastaaPoistaKaikki herkkusuublogiystäväni: Siitä vaan reseptiä kokeilemaan ja nautinnollisia hetkiä! Suosittelen kyllä pientä liikunnalista ohjelmaa sen päälle...
VastaaPoista