Koronan kourissa

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020


No emme onneksi ole, ainakaan vielä...

Itseasiassa meillä on asiat hyvin: sain perheeni kokoon Uudellemaalle. Se tiesi minulle pika-ajomatkaa Jyväskylään ja takaisin noutamaan riskiryhmään kuuluva opiskelijapoikamme kotiin päivää ennen kuin maakunnan  raja sulkeutui. Nyt minulla on hyvä olla; kukaan meistä ei ole yksin ja me kaikki olemme toistaiseksi terveitä. Kiitän Jumalaa joka aamu kun herään, avaan silmäni ja minulla on hyvä ja terve olo. Se on suurta!

Tuo otsikko juontuu siitä, että nyt voi sanoa, että koko maailma on koronaviruksen kourissa. Se on hämmentävää. Miten pieni virus pääsi yllättämään tämän ihmiskunnan niin totaalisesti?  Joka tuutista tulee koronaa ja miten siltä tulee suojautua. Olen samaa mieltä; kiellot, varoitukset ja kehoitukset pitää ottaa vakavasti.

Minä mieluusti alkaisin nähdä hengitys- ja silmäsuojaimia enemmän katukuvassa. Mutta jotenkin ne meitä suomalaisia nolostuttavat, emme halua ylireagoida ja erottua joukosta, vaikka muualla maailmassa henkilökohtaiset suojaimet ovat jo ihan normi. Totuus kuitenkin on, että virus pääsee elimistöömme nenän, suun ja SILMIEN kautta. Ja se on oikeastaan ainoa tapa suojella muita jos me oireettomana levitämme virusta, joka uuden tietämyksen mukaan leviää jopa hengitysilmassa.

Nyt toivoisin että katsoisit nämä lääkäri Pekka Reinikaisen videot. Hänen sanomansa on WHO:n ohjeiden noudattaminen ja aggressiivisen testaamisen käynnistäminen.

Reinikaisen rauhallista ja selkeää puhetta jaksaa kuunnella, joten please, käytä hetki aikaa nyt kun sitä on ja kuuntele faktatietoa.


Osa 1Osa 2


T. Marita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti