Kesäkuulumisia ja kuminaa

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019



Anteeksi ihan kauheasti kun en ole kirjoittanut tänne yhtikäs mitään pitkään aikaan. Kun katkos alkaa käydä liian pitkäksi, toisinsanoen mennään tietyn rajan yli, kynnys nousee ja tulee tunne että äh, eihän tämä ole kirjoittamisen arvoista, ketä tämä kiinnostaa, teenkö tikusta asiaa...

Mutta nyt päätin kuitenkin kertoa hieman kuulumisia. Heillekin, joihin en ennätä pitää yhteyttä, mutta haluaisi kuitenkin jakaa yhtä sun toista. Aloitetaan vaikka juhannuksesta. Olimme jälleen Vilppulassa vanhempieni mökillä perheeni, siskojeni perheiden ja vanhempieni kanssa. Tänä vuonna aatto oli kaunis, lämmin mutta tuulinen. Sinänsä hyvä asia, sillä se piti hyttyset loitolla. Perinteinen kanuunanlaukaus ja rosvopaisti sekä pihapelit kuuluivat tietysti asiaan. Illalla saunoimme ja uimme. Kaikki muut perheestäni pääsivät paikalle paitsi tytär. Hän oli Shanghaissa. Nykyään hän on missä milloinkin. Meidän aamukeskustelu saattaa mennä näin:

Minä: "No, mitä sulla on töissä tällä viikolla?"
Tytär: " Käyn tänään Amsterdamissa ja huomenna lennän Delhiin"
Minä: "Ai jaa"

Tytär valmistui Finnairin lentoemännäksi toukokuun lopussa ja on siitä asti lennellyt sinne ja tänne. Me muut vaan huuli pyöreänä ihmettelemme hänen vauhdikasta työtään. Tosiaan, kyllä siinä ammatissa edelleen on glamouria ja säihkettä. Kun katson taivaalla lentävää lentokonetta ajattelen: Siinä menee tyttäreni työpaikka - Vautsi!

Olemme pitkästä aikaa koko perhe koossa eli asumme kaikki samassa huushollissa. Poika palasi ensimmäisen lukuvuoden jälkeen Jyväskylän Yliopistosta kesätöihin Sipooseen. Ja tytär säästää omaa asuntoa varten, joka on mahdollista ainoastaan siten, ettei hänellä ole asumiskuluja. No eipä hän käy juurikaan kuin nukkumassa täällä kotona. Kiva on ollut seurata nuorten elämää näin läheltä pitkästä aikaa. Ihana kun tällainenkin elämänvaihe vielä tarjottiin...

Minulla alkaa kesäloma viikon päästä. Ja arvatkaas mitä, olen jälleen vuokrannut lempparimökkini Jämsästä, tosin vain viikoksi, jonne aion lähteä heti lauantaina. Mikäli sinua kiinnostaa aiemmat mökkijuttuni, niin valitse oikeasta sivupalkista tunniste "mökki". Mökkiviikon jälkeen palaan kotiin ja laitan kotiamme kuntoon. Tarkoittaa pensasaitojen leikkausta, kukkapenkkien kitkemistä, ikkunoiden pesua jne. Jee - olen tehnyt jo kaksi kukkapenkkiä ja mieheni laittoi pihapolkuja kuntoon levittämällä kivituhkaa! Siitä seuraavat lomaviikot ovat hämärän peitossa, paitsi ainakin käymme Repoveden kansallispuistossa patikoimassa miehen ja tuttavapariskuntien kanssa.

















Ehkä mietitte miten kuvat liittyvät tekstiini. Eivät ne liitykään. Kuvat on otettu juhannuksena kotitilani pelloilta. Kuvissa oleva kasvi ei ole vuohenputkea, vaan kuminaa! Teki mieli laittaa kuvia kukkapenkeistä, mutta jotenkin ne eivät sopineet visuaalisesti tähän postaukseen, sen sijaan mielestäni kuminakuvat sopivat. Mutta nytpä mulla on aihe jo seuraavaan juttuun eli ne kukkapenkkikuvat ja voinpa laittaa kuvia pihakäytävästäkin..

Eipä tällä kertaa sen enempää...

Ihanaa kesää ja kesälomaa teille kaikille, jotka jo olette sellaiselle ennättäneet!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti