Israel - osa 1

perjantai 29. maaliskuuta 2019


Olin vuonna 2015 Israelissa Toiviomatkojen järjestämällä seuramatkalla. Tuolloin jäi mieleeni kytemään ajatus: tänne haluan lähteä perheeni kanssa sitten kun täytän ns "pyöreitä". Asia jäi siis hautumaan ja kuten yleensä, niillä on taipumus alkaa loksahdella kohdilleen ajan myötä. Syksyllä 2017 minua pyydettiin matkanjohtajaksi Caleb Toursin Israelin matkalle. Matkanjohtajan tehtäviin kuuluu kerätä n. 16-20 hengen porukka, ja yleensä matkanjohtaja saa oman matkansa ilmaiseksi. Tässä tapauksessa päätin, että maksan oman matkani, jotta muilla on hivenen edullisempi. Erityisesti minua viehätti ajatus tehdä tästä juhlamatka, joka rakennetaan toiveideni ympärille. Toinen positiivinen asia oli, että saisin oppaaksi legendaarisen Harri Krögerin, jolla on valtaisa tietämys Israelista. Hän on toiminut oppaana peräti 30 vuotta, opiskellut teologiaa, suorittanut pastorin tutkinnon ja puhuu hebreaa. Lisäksi osaa kertoa asiat mukaansatempaavasti hauskalla ja persoonallisella tavalla.

Siitäpä se ajatus lähti ja ajoitus tulisi olemaan ihana maaliskuun kevät, kohteena Galilean Tiberias Gennesaretinjärven rannalla ja  ikivanha Jerusalem.

Israelissa ei ole neljää vuodenaikaa, vain pitkä ja kuiva kesä sekä reilun kolmen kuukauden mittainen sadekausi. Tänä vuonna sadekausi oli ollut poikkeuksellisen runsas ja sen huomasi Tiberiaksen vehreillä niityillä. Unikot, syklaamit, punavuokot, jaloleinikit, skillahyasintit ja monet muut kukat, pensaat ja puut olivat upeassa kukkaloistossa. Mikä kontrasti tulla Suomen loskasta ihanille vihreille niityille!




















Joka päivälle oli varattu retki ja bussin ikkunasta oli miellyttävä ihailla maisemía. Ensimmäisenä retkipäivänä meillä oli  Golanin kierros. Yllä olevissa kuvissa taustalla näkyy lumipeitteinen Hermon-vuori, jossa sijaitsee jopa laskettelukeskus! Kävimme myös Hamat Gaderin eläin- ja alligaattoripuistossa, jossa oli mahdollisuus rentoutua lämpimässä mineraalivedessä.




4 kommenttia:

  1. Israelissa ei ole tullut käytyä. Vasta olimme Dubaissa ja siellä sai kokea jo itämaista kulttuuria. Minä tykkään matkustaa ja nähdä uusia paikkoja. Maailmankatsomus avartuu sillä mitä enemmän on muualla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä Aikku! Olin erityisen iloinen nuorten puolesta, jotka lähtivät tälle avartavalle matkalle mukaan!

      Poista
  2. Oi, mitä kukkarinteitä! Joskus olen päässyt Tiberiakseen tuohon aikaan ja sain ihania kukkakuvia. Jerusalemissa nuo kukat olivat luonnossa osittain jo kukkineet. Mutta löysin paljon muuta kuvattavaa. Sinun lisäkuvia odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kykkä oli ihana kevät Tiberiaksessa! Sellaisia rinteitä en ole aiemmin nähnyt. Koitan laittaa lisää kuvia jahhka ennätän :)

      Poista