Kun olohuone tyhjeni

lauantai 1. joulukuuta 2018


Hups heijaa - taas meni yksi kuukausi!

Tuntuu että aiheet ovat loppuneet, tai eiväthän ne ole, koska elämäkään ei ole loppunut :/  Joskaan ei jaksa enää kirjoittaa ihan "tavallisista" asioista, vaan toivoo, että postaukseni antaisivat jotakin inspiraatiota, toivoa, iloa tai mitä tahansa merkityksellistä.

No eilisestä voin kertoa sen verran, että teimme jotakin epätavallista ja kannoimme olohuoneen sohvan ja kalusteet ulos terassille! Syynä se, että meille oli tulossa suuri joukko ystäviä syömään emmekä olisi millään mahtuneet pöydän ääreen, MUTTA ennen kaikkea halusimme viettää 

syyrialaisen illan

ja  syödä syyrialaiseen tapaan, sillä Maha- ystäväni on mainio kokki. 

Ajatuksena myös oli tällä tavoin tukea Mahaa pääsemään eteenpäin elämässä lastensa ja perheenyhdistämisen kanssa. Samalla halusimme näyttää kuvia ja kertoa viime kesän Turkin reissun, kun matkustimme tapaamaan Mahan kuolleeksi luultuja lapsia.
Kun Syyriassa syödään, niin silloin syödään pitkään ja kunnolla. Tuossa kulttuurissa elämä on rakentunut ruuan ympärille. Päivän kohokohta on kun kokoonnutaan illalla ruuan ääreen. Paikalla on perhettä, sukua, ystäviä, naapureita, kuka nyt sattuu pistäytymään sopivasti paikalle. Kaikki ovat tervetulleita ja erityisesti vieraat.  Naiset valmistavat ruuan, se on heidän päätehtävänsä ja siinä he ovatkin kehittyneet taitavaksi. Miehet ovat töissä. Kirjaimellisesti naisen paikka on hellan ääressä.

Syyrialaisessa kultturissa ei ole ruokapöytää vaan istutaan kodikkaasti lattialla ringissä. Ruokaa on katettu niin paljon, ettei kenenkään tarvitse kurkotella. Sitä otetaan omalla lusikalla ja laitetaan samalla vähän kaverillekin.

Tällaista  rentoa fiilistä hain meidänkin iltaan ja uskon että onnistuimme aika hyvin. Ainakin vieraat lähtivät tyytyväisinä vatsat täynnä ja pakkasimme heille viikonloppuevästä vielä mukaankin ja edelleen on meidän jääkaappi täynnä ruokaa. Sitä oli tehty kuin isolle miespataljoonalle!

Joku heittikin toiveen, että tämä voisi toistua kerran kuussa :)


10 kommenttia:

 1. Aivan ihanalta näyttää ja kuulostaa <3. Olet kyllä ihan superihana ihminen <3.

  VastaaPoista
 2. Ihania herkkuja teillä ainakin on ollut tarjolla! Ja tuo idea syödä lattialla on ihan hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Ja minä sain hyvän idean sinun blogistasi :)

   Poista
 3. Tässä oli teemaa postaukseen oikein mainiosti, kun pohdiskelit alussa kirjoittamista. Kouraisi vatsasta, kun mainitsit lasten kohtalosta - toivottavasti siellä on kaikki hyvin <3
  Herkullisen näköistä ruokaa - ja epäilemättä myös makuista - paljon erilaisia sortteja, rentoa meininkiä - kuulostaa niin hyvältä!
  Leppoisaa joulunalusaikaa sinulle!
  Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Vasta nyt huomasin kommenttisi kun en ole säännöllisesti käynyt tarkistamassa. Ilahduin tosi paljon! Teille myös hyvää joulua!

   Poista