Cannes, Monaco ja Nizza

keskiviikko 27. syyskuuta 2017


Kolmen päivän ja kahden yön minilomalla ehtii ihan mukavasti.

Tutustuin ystävättäreni kanssa Cannesiin, Monacoon ja Nizzaan. Jokaiselle kohteelle oli varattu yksi päivä ja kyllä siinäkin ajassa ehti saada jonkinlaisen käsityksen paikan atmosfääristä. Varasimme matkan Tuin:n kautta. Lennot Norwegianilla ja 2 yötä hotelli Mercure Croisette Beach Cannesissa, joka oli tasoltaan erinomainen. Hotellihuoneessa oli odottamassa pullo vettä, kylpytakit ja tohvelit. Kylppäri oli täysin moderni ja sängyt mahtavan leveät, ainakin kaksimetriset.

Parvekkeelta näkyi jopa merelle kun oikein kurkotteli :)Vaikuttavinta Etelä-Ranskassa oli kirkas valo, joka on aivan erilainen kuin täällä Suomessa. Ei ihme että monet taiteilijat ovat muuttaneet sinne. Lämpötila oli n. 24 °C, juuri sopiva olematta kuitenkaan liian kuuma.

Matkustimme junalla Cannesista Monacoon kuten myös Nizzaan, mikä oli tosi kätevää. Liput ostimme asemalta ja junia meni tosi tiheään. Junat olivat mukavia, varsinkin kun pääsi yläkerrokseen, mistä pystyi hyvin ihailemaan maisemia. Matka Monacoon kesti n. tunnin ja Nizzaan puoli tuntia.

Koska aika oli rajallinen, teimme joka kaupungissa alkuunsa n. tunnin mittaisen Hop on - Hop off bussi- tai junakierroksen, joka olikin mainio tapa saada yleiskatsaus paikkaan. Sen perusteella olikin sitten  helpompi päättää, minne suunnistaa kiertelemään ja kahville tai lounaalle.

Alla muutama kuva jokaisesta kohteesta.CANNES


MONACO


Monacon ruhtinaan palatsi - Albet II perheineen asuu täällä


NIZZANizzan vanha kaupunki oli yksi ihanimmista kaupungeista mitä olen koskaan nähnyt: pastellinsävyiset talot, kapeat kujat, pyykkinarut, pikku kahvilat ihanine leivonnaisineen - täällä olisin voinut viihtyä toisenkin päivän!

Vaikutuksen teki myös liikenne, skootterit ja motskarit, jotka puikkelehtivat autojen seassa sekä uskomattomat parkkeeraukset.

Loppuyhteenvetona voin suositella erityisesti Cannesia ja Nizzaa.  Täytyy todeta, että mieluimmin tänne kuin aurinkorantakohteisiin. Ehkäpä seuraavalla kerralla viikon matkalle ...


2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia mukavalta matkalta. Kiitos ystäväni matkaseurasta. Seuraava kohde?

    VastaaPoista