Voi hyvin!

tiistai 24. marraskuuta 2015

Mistä tulee hyvä olo? 

Tuntuu, että maailma pursuaa vinkkejä ja ohjeita hyvään oloon.  Täytyy elää aika pimennossa ellei tiedä miten ruokavalio, liikunta, uni jne. vaikuttavat tasapainoiseen ja harmoniseen olotilaan. Mutta entä jos ei vaikutakaan? Entä jos niistä tulee elämässä pääasia tai jopa stressi..? 

Tällaisia asioita pohdimme eilen eräässä ryhmäkeskustelussa. Totesimme että kyllä sisimmän tulee olla ensin kunnossa. Aihe kirvoitti miettimään asiaa syvemmältä: mikä minulle tuo hyvän olon?

Omassa elämässäni olen havainnut seuraavien tekijöiden vaikuttavan omaan hyvään olooni:

- Elämän tulee olla rakennettu vakaalle ja turvalliselle pohjalle, josta voi olla varma, että se ei petä. Minulle se on usko Jumalaan ja Hänen Sanaansa, josta tiedän mitä lupauksia minulle on annettu ja miten tulee elää. Tiedän kuka olen, mistä olen tullut ja mihin olen menossa.

- Kun tulee vastoinkäymisiä, suhtaudun niihin oikealla tavalla.

- Ihmissuhteet ovat kunnossa. Olen pitänyt huolen, että minulla ei ole vihamiehiä.

- Harkitsen mitä sanon tai teen.

- Osaan nauttia yllätyksistä ja hetkessä elämisestä.

- Osaan nauttia yksinolosta. Itse asiassa tarvitsen ja kaipaan omaa rauhaa.

- Haluan auttaa missä vain voin. Oli se sitten mitä tahansa auttamista. Antaessaan saa.

- Haluan olla avoin. En kaipaa salaisuuksia. 

- Haluan pitää kotini ovet avoinna.

- Olen positiivinen, en mene mukaan negatiiviseen päivittelyyn (saatte nipistää, jos se tapahtuu)

 Nämä asiat juolahtivat ensi-istumalta mieleeni. Ja toki ruoka, liikunta ja uni ovat tärkeitä asioita. Lisäksi minulle merkitsevät paljon koti, luonto, ystävät, perhe ja kauneus.


Mikä sinulle tuo hyvää oloa?

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja hyviä pohdintoja! Minulle tuo hyvän mielen se että saan olla terve, perhe, läheiset, ystävät, liikunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna! Tosiaan terveys jäi puuttumaan listaltani. Sehän on yksi tärkeimmistä.

   Poista
 2. Juurikin näin Marita. Olen viimeviikkoina joutunut näiden asioiden äärelle ihan konkreettisesti ja allekirjoitan ihan kaiken mitä tuossa kirjoitit. Ihanaa loppuviikkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle Kaisa myös ihanaa loppuviikkoa ja kiitos kommnetistasi. Kiva huomasta, että vielä luet näitä minun juttujani :)

   Poista
 3. Hyviä pohdiskeluja ja hyvin pitkälle samanlainen lista sulla kuin olis itsellänikin. Ja kaikki se, mistä kirjoitat, jotenkin säteilee sinusta myös ulospäin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Annukka, nyt ihan punastuin ja meinasin vähätellä että helppoa täällä somessa on säteillä. Mutta enpä vähättelekään, vaan otan kiitollisella mielellä sanasi vastaan :)

   Poista
 4. Hyviä mietteitä, kauniita kuvia. Olet saanut hyvän osan. Kiitollisuus kuuluu & näkyy blogisi sivuilta. "Saan olla lapsi Jumalan..." Kuinka rikasta elämää Hän onkaan sinulle antanut! Hyvää joulun odottelua! Voi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei! Se onkin suurin ihme elämässäni, että sain hyvän osan 31 vuotta sitten. Suurta armoa ja Jumalan hyvyyttä. Elämä ilman Jumalaa olisi tosi köykäistä ja tyhjän tuntuista, enpä tiedä kuinka olisin selviytynyt...Sinulle myös hyvää joulun odottelua!

   Poista