Matka Tiberiakseen - Bussissa osa 4

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Tiberias sijaitsee Galileassa Gennesaretin järven länsirannalla. Sitä ympäröivät vuoret. Lämpötila on ihana - Tiberiaan talvi on Suomen kesä :)


Bussiretket olivat parhaita. Usein klo 8.00 oli lähtö ja koko päivän saimme ihastella kauniita maisemia bussin ikkunasta ja kierrellä mielenkiintosissa paikoissa. Vaikka maisemat olivat usein kauniin karuja, myös näimme paljon vehreyttä, joka on israelilaisten aikaansaamaa kukoistusta.
Kuollut meri
Mukanamme kulki "helmi oppaiden joukossa" Ariel Livson, arkeologi ja kirjailija, jolla on yli 40 vuoden kokemus oppaan hommista Israelissa. Lisäksi hän on asunut Israelissa n. 20 vuotta suorittaen arkeologisia kaivauksia itsekin. Hänen kerromuksensa olivat värikästä kuultavaa!

Ei ole oppaan elämä helppoa, ei, kuten kuvasta näkyy...!
2 kommenttia:

  1. Kiitos matkakuvistasi! Mielenkiinnolla katselen,kun en nyt varmaan ennen kevättä pääse sinne. Siloin tällöin käymme siskojen kanssa ulkona syömässä, mutta monilla sapattiaterioilla olen saanut siellä herkutella israelilaisilla ruuilla. Ja olen ollut joskus apuna niitä tekemässäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, minäkin tahtoisen mennä tuonne uudestaan! Tuossa maassa on jotakin aivan ainutlaatuista - olen ihan hurmaantunut <3

      Poista