Hehtaari - Hektarit katossa

tiistai 13. tammikuuta 2015

Eilinen ilta meni lamppuja asentaessa. Se vaati sähkömiehen, kaksi apumiestä (minä ja mies) ja kolme ja puoli tuntia armotonta vääntöä :) Työläintä oli ratkoa lamppujen asennukseen liittyviä nippelikohtia asennusohjeesta. 

Ikean Hektar kattovalaisimet olivat siis suurin malli (halkaisija 46 cm) kolmesta eri koosta. Hieman aloin jo nähdä painajaisia ja saada  paniikkikohtauksia siitä mitä tuli ostettua. Miehellenikään en uskaltanut lamppuja esitellä ennenkuin oli pakko, siis vasta eilen.

Pidemmittä puheitta

lopputuloksen näette allaolevista kuvista:Mielestäni ne ovat juuri sellaiset mitä hain. 
Katseenvangitsijat, jotka antavat hyvän valon. Lisäksi ne näkyvät upeasti alakerran puolelle.

Laitetaan loppuun vielä kuva edellisistä lampuista, jotka nekin olivat Ikeasta - aikamoinen muutos?
12 kommenttia:

 1. Nimenomaan aikamoinen, mutta todella hyvä muutos :).

  Näyttivät ehkä nimensä veroisesti hehtaareilta irrallaan, mutta nyt on koko enemmän kuin kohillaan, kun ovat paikkansa löytäneet. Ja ilmeisesti sopukin säilyi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mulla on niin ihana mies, että sopu säilyi :) Tosin ei hän ole kommentoinut niitä lainkaan, mutta näyttää hyvin näkevän niiden valossa lehteä lukiessa. Ne valaisevat kyllä loistavasti, sillä niihin tuli jättitehokkaat lamputkin.

   Poista
 2. Ihan mahtavat. Ja voi, tiedän niin tunteen noissa asennushommissa 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Casa Mimi. Joskus kannattaa ottaa riski :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Ainoa vika, että nyt olen alkanut katsella muita lamppujamme, jotka eivät enää lainkaan sovi tyyliin - toisinsanoen niitä ei edes huomaa noiden jättiläisten rinnalla...

   Poista
 4. Tosi kivat! Olen itse ajatellut samoja lamppuja, mutta pelännyt niiden olevan liian suuret. Mutta hyviltä näyttävät =) Laitetaan mietintään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, riski oli olemassa ja kyllä minäkin jännityksellä odotin miltä ne näyttävät ja olisiko pitänyt ostaa kokoa pienemmät, mutta nyt ei kaduta...:)

   Poista
 5. Hei! löysin sattumoisin blogisi ja rupesi naurattamaan tuo teidän lampun asennus piti miehellenikin lukia tämä kohta. Meillä kävi myös samanlailla kun kahdestaan lamppua laitettiin ohjeita tutkittiin mutta nyt lamppu katossa en tiedä onko kaikki osat laitettuna mutta on pysynyt 1kk:n katossa.Tykännyt olen. kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhii...siellä ne meilläkin jotenkuten roikkuvat ja katossa ovat pysyneet toistaiseksi :) Kevättä sinnekin :)

   Poista
 6. Hei! Löysin sattumalta blogisi kun etsin kokemuksia noiden Hektar - valaisimien asentamisesta. Himottaisi ostaa, mutta tutkuttuani käyttöohjeita en ole ollenkaan varma siitä, saammeko ne asennettua. Onnistuuko asennus pistotulpan kanssa rasian päälle? Kattokoukku olisi, mutta saako siihen mitenkään kiinni? T : Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna! Valitettavasti mun on tunnustettava, että ne oli äärimmäisen hankala asentaa kuten useat Ikean lamput. Tarvittiin kaksi miestä joista toinen oli sähkömies. Nyt en osaa vastata kysymyksiisi pistotulpasta ja rasiasta, enkä kattokoukustakaan - en muista enää :(

   Poista