Loma Baijerissa - Saapuminen - 1

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

 Viime yönä saavuimme kotiin 10 pv Saksan matkan jälkeen.
Reissu oli onnistunut, sillä saimme mitä haimme; irtiottoa arjesta, liikuntaa ja kauniita maisemia. Kelitkin olivat lämpimämmät kuin täällä koto-Suomessa, jossa kuulemma eilen satoi jopa lunta!

 Lomailimme siis Etelä-Saksan Baijerissa Garmisch - Partenkirchenin kaupungissa, joka on kuuluisa talviurheilupaikkana. Kaupunki oli juuri sopivan kokoinen ainakin minulle. Sellainen, jonka pystyy hahmottamaan (eli ei eksy heti ensimmäisessä kadunkulmauksessa) ja jossa häly ja melu ei kiusaa, mutta josta kuitenkin löytyy sopivasti ruokapaikkoja ja kahviloita ja pari kivaa putiikkia. 

Mutta palataan alkuun.

Matkamme oli ns. omatoimimatka, jolloin varasimme kaiken netistä (lennot, asunto ja junaliput). Lensimme aamulennolla Helsingistä Muncheniin, josta junalla matkasimme Garmisch - Partenkirchenin. Junamatka kesti n. tunnin ja edestakainen ryhmälippu meidän viiden hengen porukalle maksoi yhteensä vain 70 €. Totesimme junalla matkustamisen olevan taloudellisempaa kuin autovuokra ja valinta olikin oikea, sillä auto olisi saanut seistä parkissa suurimman osan aikaa. Tosin yhtenä päivänä vuokrasimme auton, sillä kävimme Itävallassa ja Neunschwansteinin linnassa, mutta siitä tuonenpana.


Lomamatkoilla minulle on tärkeää asuminen. On aina jännittävää nähdä uusi "koti". Tällä kertaa kriteerinä oli kaksi makuuhuonetta, sängyt viidelle, keittomahdollisuus ja hyvä sijainti keskustan tuntumassa. Alppitalossa sijaitseva Cornelia asuntomme olikin aivan hurmaava vuorinäkymineen. Talon takana sijaitsi pieni kirkko, jonka kellot soivat säännöllisesti. Talon vierestä lähti vaelluspolkuja.


 
 Kaappien uumenista löytyi mukavaa tekemistä. Täällä ei kaivattu tietokonepelejä ja Facekin sai olla aika rauhassa, sillä nettiyhteys oli vain 30 min päivässä lähimmässä jäätelöbaarissa (liekö sieltä tuli ne pari lisäkiloa?). Kaikki TV - ohjelmat oli dupattu saksankielelle, joten se siitä...Heti seuraavana aamuna lämpötila oli yli 30 °C ja me lähdimme Ettalin kaupunkiin ensimmäiselle vaellusretkelle päämääränä vuoret.
...jatkuu...


 

4 kommenttia:

 1. Upeita maisemia! Juuri tuollaiset näkymät meilläkin oli, kun kävimme Antoniolla Dolomiiteilla. Ihmettelin,kun siellä oli niin saksalaistyylistä sisustusta ja säntillisen siistiä, vaikka oltiin Italiassa.
  Varmaan kiva matka, lisäkuvia odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla tarvitsee irtioton arjesta ja kyllä Alpit tarjosivat huikean elämyksen! Kiva oli palata kotiin ja taas nauttii/jaksaa arjen pieniä juttuja. Koitanpa laittaa lisäkuvia juhannuksen jälkeen, kun olen taas kotosalla.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia kuvia katsella! Siellä on kovin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli kaunista! Nautin kaikesta: maisemista, taloista, siisteistä pihoista, kukkaniityistä, vuoristopuroista...nyt saan kuvista ihailla niitä ja tarjota teille pienessä muodossa elämykseni :)

   Poista