Eilen saimme viettää italialaisen illan Milanosta kotoisin olevan ystävämme ihanassa kodissa Hermannissa.
Ystävämme oli valmistanut illallisen, josta me kaikki kolme olimme heti anelemassa reseptiä. Tämä on kuuluisa italialainen ruoka, joka nautitaan kylmänä ja jota jopa lapset rakastavat. Lupasin laittaa reseptin blogiini ja nyt se on kaikkien teidän/meidän saatavilla :)
Mahtavan maukas
Vitello Tonnata,
mutta tällä kertaa vasikanliha oli korvattu broilerin fileillä.
Resepti:
Keitetään maustamattomia broilerin rintafileitä (6-8 kpl) suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä, kunnes kypsiä (20-30 min)
Valmistetaan kastike:
400 g purkki majoneesia
2 purkkia tonnikalaa vedessä (tai öljyssä)
kapriksia
Kaada liemi tonnikaloista ja sekoita esim haarukalla tasaiseksi mössöksi majoneesin kanssa. Lisää hiennonnetut kaprikset.
Kaada jäähtyneiden kanafileiden päälle ja laita jääkaappiin.
That´s it!
Lisukkeeksi sopii pelkkä salaatti, sillä majoneesi on itsessään "ruokaisaa".
Kävin googlaamassa "aitoa" Vitello Tonnataa ja hämmästyin, miten monimutkaisiksi reseptit oli saatu. Tämä ystävämme versio sopii mainiosta meikäläiselle ja voisin tarjota sitä jopa isolle porukalle.
Ystävämme oli valmistanut illallisen, josta me kaikki kolme olimme heti anelemassa reseptiä. Tämä on kuuluisa italialainen ruoka, joka nautitaan kylmänä ja jota jopa lapset rakastavat. Lupasin laittaa reseptin blogiini ja nyt se on kaikkien teidän/meidän saatavilla :)
Mahtavan maukas
Vitello Tonnata,
mutta tällä kertaa vasikanliha oli korvattu broilerin fileillä.
Resepti:
Keitetään maustamattomia broilerin rintafileitä (6-8 kpl) suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä, kunnes kypsiä (20-30 min)
Valmistetaan kastike:
400 g purkki majoneesia
2 purkkia tonnikalaa vedessä (tai öljyssä)
kapriksia
Kaada liemi tonnikaloista ja sekoita esim haarukalla tasaiseksi mössöksi majoneesin kanssa. Lisää hiennonnetut kaprikset.
Kaada jäähtyneiden kanafileiden päälle ja laita jääkaappiin.
That´s it!
Lisukkeeksi sopii pelkkä salaatti, sillä majoneesi on itsessään "ruokaisaa".
Kävin googlaamassa "aitoa" Vitello Tonnataa ja hämmästyin, miten monimutkaisiksi reseptit oli saatu. Tämä ystävämme versio sopii mainiosta meikäläiselle ja voisin tarjota sitä jopa isolle porukalle.
Koristeeksi ruokaan sopivat kaprikset ja esim rucola.
Jälkiruuaksi nautimme kupillisen hyvää italialaista kahvia ja mascarponejäätelöä - nam!
En voi olla mainitsematta, että ystävämme koti sijaitsee talossa, joka on aiemmin toiminut Eläinlääketieteellisen tiedekunnan navettana :)
Navetasta muistuttaa seinään jätetty tiilivuoraus, josta selviää talon alkuperäinen muoto:
sekä seinämuuriin maalatut lehmien kuvat:
Mainio yhdistelmä italialaiselle illallemme
- kiitos ihanalle emännälle!
Onko muuten sinulle Vitello tonnata tuttu?
oi, mitä kuvia. Ihan on uusi tuttavuus tämä Vitello Tonnata, mutta kuulostaa ja näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaSeuraavalla kerralla tiedämme Italiassa mitä tilaamme - - - ihanaa Vitello Tonnataa!
PoistaUusi blogi löytyi luettavaksi! kaunis koti ja kaunis blogi :)
VastaaPoistaKiitos Jenna! Sinullakin taitaa olla blogi...pitää tulla tutustumaan :)
Poista