Kokemuksia Turkista

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Turkki ei ole kuulunut ykkösvaihtoehtoihin matkasuunnitelmia tehdessäni. Tällä kertaa totesimme Turkin olevan varteenotettava vaihtoehto 20 hengen sukulaisporukalle, jossa kymmenen lasta ja kymmenen aikuista.

Lähdimme Nazar - matkatoimiston matkalle. Lensimme Helsingistä Antalyaan.
 Neljän tunnin lennon jälkeen näkymä oli tämä bussin ikkunasta,


Bussi kuljetti meidät Hotelli Pegasos Resortiin 1½ tunnin ajomatkan päästä Antalyasta.Matkalla näimme naisia pelloilla työnteossa. Myöhemmin naisia ei sitten näkynytkään katukuvassa, kaupoissa, kampaamoissa, ravintoloissa - vain miehiä. Hyvin oli työt jaettu..

Ensimmäinen ilta hotellilla oli kaaosta. Jouduimme väsyneinä keskelle illallisrynnäkköä., jossa hotellin vierasjoukko rynni meidät miltei kumoon ruokaa hakiessaan. Jonottamisesta ei ollut tietoakaan..."Kyllä me yhdessä selviämme tästä viikosta!", vitsailimme...

 Seuraavana päivänä kaikki olikin jo paljon paremmin. Ihana hiekkaranta huvituksineen oli ihan vieressä:

Viikon huipennus oli risteily huviveneellä privaatisti oman porukan kanssa miehistön kanssa. Saimme laivalla ruuat ja juomat. Musiikin soidessa hypimme meren lämpimiin aaltoihin. Se oli ihanaa!

Laivalla oli valokuvaaja (tosin niitä oli joka paikassa). Käytimme tilaisuutta hyväksemme ja saimme kuvan, jossa olemme kaikki:

 

Viikko vierähti nopeasti ja listaan tähän lyhyesti vaikutelmiani, positiivisia ja negatiivisia:

Plussaa oli ehdottomasti lämpö, aurinko, lämmin, kirkas merivesi, jossa IHANA uida! Iso kolmen hotellin yhdistämä hotellialue oli turvallinen paikka lapsille, he pystyivät ominpäin liikkumaan alueella.

 Aktiviteettejä oli riittävästi, ehkä nuoriso 16 - 18v. jäi kaipaamaan omaa ohjelmaa. Ohjelmisto oli hyvin pikkulapsipainotteinen. Itse pidin vesiallasjumpasta. Olisi siellä ollut pilatesta ja tanssia ym. ym., mutta niihin en ennättänyt osallistua.

Ruokaa oli riittävästi, tosin hotellimme kulinaristinen nautinto alkoi kyllästyttää kun samat ruuat olivat kaksi kertaa päivässä. Ihmettelimme missä ovat kaikki hedelmät maassa, jossa aurinko paistaa 330 päivänä vuodessa...?

Kaiken kaikkiaan loma teki hyvää ja tästä on hyvä jatkaa syksyä eteenpäin...!10 kommenttia:

 1. Hedelmiä olisin minäkin missannut, etenkin lämmössä!! Vau, että saitte kokoon 20 hengen sukulaisporukan!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista katsoa ja lukea! Kiitos! Varmasti tuo oli mukava kokemus.
  Olit (jälleen) saanut hyviä kuvia. Kuva naisista kuorma-auton lavalla on koskettava. Siinä ei ole varmastikaan kysytty, että kiinnostaako teitä lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, epätasa-arvo siellä oli silmiinpistävä...eivätkä miehet kauheasti näyttäneet kunnioittavan meidän naisten yksityisyyttä. Aina on mielenkiintoista tosin tutustua uusiin kulttuureihin, josta tämä oli vain suppea pintaraapaisu.

   Poista
 3. Me olimme äskettäin Sisiliassa ja siellä nautin täysillä ihanista hedelmistä. Meillä oli vain aamiaismajoitus, mutta aina oli tarjolla myös tuoreita hedelmiä. Ja joka aamu oli jotakin paikallista herkkua, jota henkilökunta esitteli ja kehotti maistelemaan.
  Myös toreilta ja kaduilta ostimme tuoreita hedelmiä, kun ajelimme ympäri saarta viikon ajan. Pienikin loma piristää aina!
  Olen pari kertaa (molempien siskojeni häihin) vienyt ryhmää Israeliin ja olihan se raskasta, mutta toisaalta antoisaa ja ryhmäläiset ovat usein muistelleet tyytyväisinä niitä matkoja. Eka kerralla meitä oli 34 ja toisella 26 henkeä ja iät 6 kuukaudesta 80 vuotiaaseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri lukemassa matkastanne, joka kuulosti ja näytti aivan ihanalta! Nyt teki heti mieli lähteä seuraavaksi Sisiliaan! Miten lämmin siellä oli lokakuussa?

   Poista
  2. Siellä oli lokakuun ekalla viikolla 32-37 C lämpöä, eli aivan liian paljon meille! Vähempikin olisi riittänyt.
   Onneksi hotelleissa ja vuokra-autossa oli ilmastointi, muuten olisi ollut liian tukalaa. Siellä oli lomakausi melkein lopuillaan ja osa majoituksistamme olikin -50% norm.hinnasta.
   Suosittelen, ainakin meidän mielestä se oli tosi kiva paikka. Ja me vuokraamme aina auton ja kiertelemme ympäristöä omin päin.

   Poista
  3. Aloin heti vakavasti harkita Sisiliaa syyslomakohteeksi ensi vuodelle! Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Pitkästä aikaa täällä...
  Nuo matkakuvat näyttää niin ihanilta, tässä tulee aivan matkakuumetta:)

  Olimme vuonna 02 tai 03 Turkissa. Säät ja maisemat oli mahtavat, mutta kaupoissa kierteleminen ei kyllä miellyttänyt. En tiedä, onko asenne "ei ostavaa" turistia kohtaan muuttunut, mutta jos emme ostaneet, niin meidän perään huudettiin aina s**nan hullu suomalainen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut, valitettavasti...tyttären poikaa haukuttiin tyhmäksi suomenkielellä, kun hän osti vain 40 e:lla, ei 240 e: lla, jota myyjä vaati. Ei suostunut millään uskomaan, ettei poika tarvitse 2 hupparia ja 3 housuja...asiakaspalvelusta ei voi tuolla puhua..

   Poista