Koti pukeutuu talveen

perjantai 17. syyskuuta 2010

Olenko kertonut, että vaikka ihailen vaaleita, harmonisia koteja, minulla on taipumus alkaa haalia värejä. Keväällä innostuin vaaleanvihreästä, jolla sävyttelin olohuonettamme tyynyin, verhoin ja kaitaliinoin.
 Syksyn tullen valkoinen matto sai lähteä, samaten tekstiilit vaihtuivat punaiseen, joka tuo lämpöä kylmiin ja koleisiin, yhä pimeneviin iltoihin. Mikä onkaan  ihanampaa kuin sytytellä kynttilöitä ja polttaa takkaa! Ja kääriytyä lämpimään villahuopaan!
 Ostimme 42 tuumaisen taulu-TV:n, jonka sijoittelu toi omat haasteensa huonekalujärjestykseen. Lopulta päädyin sijoittamaan TV:n kiviseinälle, jossa se ei hallitse liikaa olohuonetta.

Kurkkaus kiviseinän "takaa"



Tiedän, että kevään kynnyksellä olen jo täysin kyllästynyt näihin väreihin ja ne saavatkin lähteä alta pois, kun alan toteuttaa valkoista unelmaa. Kuvitelkaapa tänne valkoinen kiiltävä laattalattia ja terassille lasitukset - ah! Mutta se olisikin jo suurempi remontti...

20 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Upeat nuo teidän isot ikkunat, mikä valon määrä! Millä muuten kuvaat kun saat valoa vastenkin noin upeita kuvia?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Omasta mielestä nämä eivät ole mitään sinun kuviisi/sisustukseen verrattuna. Kuvaan digijärkkärilla, Nikon D40, jonka ostin halvalla kaveriltani. Siinä on lisäsalama, mutta ilman salamaa tulee pehmeämpiä kuvia.

    VastaaPoista
  3. No höpsis, ihana sisustus teillä! Minähän kuvailen minun pikkukameralla kans aina ilman salamaa ja mielellään päivänvalossa just siks, että tulis pehmeämmän sävyisiä kuvia. Monestihan minun kuvat ovat aika rakeisia, kun valo ei riitä ja salamalla en halua ottaa kun tulis niin "kovia" kuvia.

    VastaaPoista
  4. Viihtyisän näköistä! Ihmeen paljon ilme muuttuu kun vaihtaa verhot ja tyynyt, en olisi uskonut, vaikka siitä aina puhutaan. Kivasti sopii niin vihreät kuin punaisetkin.

    VastaaPoista
  5. Hei Marita!

    Etkö pääsisi helpommalla, jos maalaisit parketin (onhan parketti ettei laminaatti?) kiiltävällä valkoisella?

    Meillä on mosaiikkiparketti ja haaveilen, että joskus hioisimme siitä koiran kynnen ja muut elämisen jäljet pois ja maalaisimme kiiltävän valkoiseksi (Petri ei vielä tiedä tästä asiasta ;-)

    Laattalattia on ikävän kylmä silloin, kun ei voi pitää lattialämmitystä päällä...

    Terkuin Anne

    VastaaPoista
  6. Pienillä asioillla saa aika paljon muutettua tunnelmaa - hmmm miltähän näyttäisi keltainen tai beige,,?

    VastaaPoista
  7. Hei Anne! Hyvä ajatus, eipä ole tullut mieleenikään tuo maalaushomma. Mutta pysyykö maali ja kestääkö kulutusta? En uskalla edes ajatella, mitä T. tykkäisi ajatuksesta..

    VastaaPoista
  8. hyvin sait sijoitettua telkkarin :). tuo kiviseinä on kyl niin upea!!! sopii teille tosi hyvin ja varsinki noihin vaaleisiin (vai valkoisiin) sohviin!

    ihania lapin maisemia aiemmin! yhden talven olen Levillä asunut, upea & jopa eksoottinen kokemus! :)

    VastaaPoista
  9. S: Taidat asuakin pohjoisen suunnassa; mene ihmeessä vierailemaan Leville uudestaan! Hyvää viikon alkua sinulle!

    VastaaPoista
  10. en asu :) Leville täältä yhtä pitkä ku Hesaan :). mukavaa viikkoa sullekin!

    VastaaPoista
  11. Tykkään molemmista sävyistä, vihreä ja punainen, hyvä idea vaihtaa niitä vuodenaikojen mukaan.
    Oletko muuten teettänyt sohviin ja nojatuoleihin irtopäälliset vaiko ostanut? meidän sohvat on ihan kauheessa kunnossa, mutta uusia ei kannta hankkia kun neidit on sellaisa tahmatassuja, joten tuollaiset pestävät irtopäälliset kävis hyvin! kyseleepi Sari S.

    VastaaPoista
  12. Hei taas Marita!

    Nykyisin on aivan upeita lattiamaaleja ja -vahoja, jotka kestävät (ainakin luvataan niin) tosi kovaakin kulutusta. Ja etenkin jos vetää vaikkapa venelakan maalin päälle, niin sitten kestää kulutuksen lisäksi kosteuttakin...

    Tuomo kyllä tottuu ajatukseen, kun aloitat varovaisen pehmityksen :-)

    Mukavaa viikkoa!
    t. Anne

    VastaaPoista
  13. Sari: Kaikissa on irtopäälliset. Sohva oli alunalkuaan laadukas ja hintavampi Sopen sohva ja sen kyllä päällisissä huomaa, kun vertaa nojatuoleihin, jotka ovat Ikeasta. Sohvan olen pessyt vain 2 kertaa 6-7 v. aikana! Ikeaa saa pestä useamman kerran vuodessa..

    Anne: Tuo ehdotuksesi alkaa kuullostaa aina vaan houkuttelevammalta! Jospa sinä kokeilisit ensin ja sitten raahaan Tuomon teille (sen jälkeen kun Petri on puhuttu ympäri :)) Ihan totta. Kätevä ja edullinen ratkaisu!

    VastaaPoista
  14. Hei Marita,
    sinulla on todella kaunis koti. Hienoa että jaat kauneutta blogisi kautta muillekin, sekä hyviä ideoitasi kodin kunnostamiseen. Värien vaihtaminen vuodenaikojen mukaan luo ihanaa tunnelmaa - itse olen siihen liian laiska, mutta ihailen ihmisiä, jotka jaksavat sen tehdä. Olohuoneesi on siis talviväreissään jo valmis jouluun...

    Terv. Hanneli

    VastaaPoista
  15. Hei Hanneli! Vaivannäkö kesti n. 10 minuuttia. Niin nopeasti vaihdoin verhot, maton ja tyynyt. Eli miltei kaikki oli valmiina odottamassa viime talvelta..ja nyt vain kynttilöitä ja joulun odotusta! Kiva kun olet käynyt täällä!

    VastaaPoista
  16. Postaus toivomuksia :) Haluaisin nähdä postauksen jossa esittelet teidän kodin valaisimia. ( lamppu hamstraajana olisin erityisen kiinnostunut tällaisesta postauksesta ;)

    Sitten olis kiva nähdä kotianne tunnelmavalaistuksessa eli kynttilöitä jne.

    Tässäpäs aluksi minun toiveita :D

    VastaaPoista
  17. Kiitos Johanna vinkeistä; lamput on aika nopeasti kuvattu. Hmmmmm, voisin ottaa Sweet Living liikkeessä lamppukuvia (yksittäisiä)- ja kynttiläpostaus - sen aion tehdä!

    VastaaPoista
  18. Hyvä idea :) Odottelen jo tulevia postauksiasi.

    VastaaPoista