Värikylläinen viikonloppu Joensuussa

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Viikonloppu meni tyttären kanssa Joensuussa, joka oli meille molemmille uusi tuttavuus. 

- positiivinen sellainen :)

Liekö osaltaan vaikuttanut kaunis aurinkoinen sää ja upea ruska.

Pielisjoki

 Matkan pääasiallinen tarkoitus oli tutustua tyttären tulevaan opiskelukaupunkiin, sillä hänet hyväksyttiin Karelia Ammattikorkeakouluun. Tosin hän aloittaa opinnot vasta syksyllä 2015, sillä ensin on vuorossa au pair vuosi Saksassa kieltä oppimassa ja elämänkokemusta hankkimassa. 

Meille selkisi, että Joensuu on vireä opiskelijakaupunki, jossa on myös paljon kansainvälistä toimintaa. Kaupungilla on runsas kulttuuritarjonta ja harrastemahdollisuuksia riittää. Lisäksi asumiseen ja liikkumiseen liittyvät kustannukset ovat paljon alhaisempia kuin Etelä-Suomessa.

Karelia AMK

Olin blogiystävieni kautta kuullut Joensuun Taitokorttelista ja sinne tietysti suuntasimme vierailtuamme Kareliassa:


Sieltä löytyi karjalanpiirakoita kynäpenaalimuodossa :D


Tässäpä makee suklaakynäpenaali


Tai rikkaan penaali


Aivan upea putiikki oli Sarustiikka, jonne pääsemisestä olin unelmoinnut jo monta vuotta. Sarustiikassa saimme nuuhkaista hivenen joulua:
Ohjelmaamme kuului paikallisessa elokuvateatterissa vierailu. Mielensäpahoittaja - leffa oli hyvä, se nauratti ja itketti, mutta ei pahoittanut mieltämme ;)


Koko reissun kruunasi kun saimme asua ihanan ystävämme luona, joka hemmotteli meitä monin tavoin:


Kiitos aurinkoinen ja värikäs Joensuu ja kaikki ihanat , ystävälliset ihmiset, kun toivotitte meidät niin lämpimästi tervetulleiksi! Tänne on ilo päästää tytär opiskelemaan :)
7 kommenttia:

 1. Ai kuinka kauniita syksyisiä kuvia... Onnea tyttärellesi opiskelupaikan saamisesta! Haluatko kertoa mitä alaa hän aikoo opiskella? Minun vanhimmaiseni aloitti amk:ssa sosionomiopinnot ja on tykännyt tosi paljon sekä opiskelusta että uusista, samanhenkisistä ystävistä. Hän suunnittelee myös opintojen toteuttamista osittain ulkomailla jossain vaiheessa. Ihana tuo elämänvaihe, kun kaikki on vielä edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär aloittaa matkailualan opinnot, mutta vasta vuoden päästä. Tässä ihan itsekin nuortuu kun saa elää mukana näitä jännittäviä vaiheiat :)

   Poista
 2. Upeat kuvat Marita! Tuli pakottava halu lähteä vierailulle ystäväni luokse, joka asuu Joensuun lähistöllä. Tuosta TAITO-korttelista hänkin ainaa puhuu, kun on kädentaitojen opettaja :)
  Se on äidille niin sydäntä pakahduttava fiilis, kun oma nuori ottaa askeleitaan, välillä ihan harppauksiaan, omaa tulevaisuuttaan kohti. Minä, jos kuka, olen niin ylpeä ja onnellinen poikani ammattikouluun pääsystä ja siitä, että hän tuntuu viihtyvän ja pärjäävän siellä tosi hyvin <3

  VastaaPoista
 3. Voi onpa hienoa katsella joen kaupungista syksyisiä kuvia, jossa vietin nuoruuden päiviä, tuttu rakas kaupunki minulle,tutut paikat kuvissa, joka kesä käyn siellä, ja 1 kk. päästä menen talvilomalla sinne. Silta näyttää olevan vieläkin pystyssä, ja sairaala näkyy takana, jossa monet tutut on syntyneet.

  VastaaPoista
 4. Ei se ollutkaan sairaala, sehän onkin toisessa suunnassa, kimmelissäon tullut yövyttyä joskus.

  VastaaPoista
 5. Olipa mukavaa katsella tätä kotikaupunkia ulkopaikkakuntalaisen silmin...aivan upeita kuvia olit ottanut ja niinniin kauniisti kirjotit. Sitä kun itse asustaa tässä lähistöllä, ei välttämättä tule katsottua asioita/maisemia "uusin silmin"...ainakaan kovin usein.
  Ja tuosta kulttuuritarjonnasta, sitä tosiaan on todella monipuolisesti, huomioon ottaen kaupungin pienuuden. Ainakin omasta mielestäni aika ei riitä niistä kaikista nauttimaan mihin haluaisi :)
  Taitokortteli on Joensuun varsinainen helmi...Sarustiikasta puhumattakaan.
  Paljon onnea tyttärellesi opiskelupaikasta..tänne on toivottavasti helppo kotiutua :))
  T:Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Sari kun sain tuottaa sinulle iloa kotikaupunkisi muodossa :) Tykkäsimme tosiaan paljon kaupungista ja itsekin tulen varmasti käymään siellä uudelleen, sitten kun...

   Poista