Halloweenista....

perjantai 31. lokakuuta 2014

En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta Halloween on mielestäni yksi turhimmista juhlista, joka on jenkkilöistä maahamme rantautunut.

Jo ajatus, että kummitukset, luurangot ja zombiet nousevat haudoistaan pelottelemaan on minusta vastenmielinen. Sori...

Aika jossa elämme on kyllästetty karmivilla asioilla ja olen tullut suorastaan allergiseksi lukiessani mitä mielettömimmistä keksinnöistä mitä paha saa aikaiseksi.

Niin, paha. 

Uskon, että on olemassa persoonaallinen paha jos kerran on olemassa hyväkin, siis Jumala. 

Vainajien muistopäivä tai pyhäinpäivä sen sijaan on minusta kaunis ja hyvä tapa tutustuttaa lapsemme poisnukkuneisiin läheisiimme ja omaisiimme. Mekin viemme huomenna kynttilän ukin haudalle.

"Kuolema ei ole piste. Se on kaksoispiste"

Haluan juhlistaa elämääni kauniilla asioilla. 

Mitä mieltä sinä olet?
10 kommenttia:

 1. Juuri mietin samoja ajatuksia! Miksi ruokkia vähimmässäkään määriin pahaa edes leikisti, kun se on totena ympärillä tässä maailmassa. Onnneksi on olemassa myös Valo johon suuntautua!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä. Halloweenissa ei ole mitään muuta hyvää kuin kurpitsat. :) Ne on kauniita koristeita tähän vuodenaikaan.

  VastaaPoista
 3. Tämähän taitaa olla alkuaan eurooppalainen juhla - johon liittyy karnevalismia. Briteissä lapsilla oli hauskaa Halloweenina - suotakoon se heille. Suomessa jenkkijuhlat ovat ällöjä - mukaan lukien ystävänpäivä, joka USA:ssa on rakastavaisten päivä.
  Ei joulukaan ole sen kristillisempi. Jeesus ei syntynyt joulun aikaan, ja jotkut teologit sanovat, että on mahdotonta, että jouluevankeliumin tapahtumat olisivat tapahtuneet. Niin ikään historiankirjat eivät tunne jouluun liitettyä lasten surmaa niinä vuosina, jolloin se olisi pitänyt tapahtua, jos ajatus Jeesuksen syntymävuodesta on oikea. Historian maisterina totean, että se on sen luokan hallinnollinen tapahtuma, josta myös hallitsijan kirjurit olisivat kirjoittaneet tuleville polville, mutta nyt noihin oletettuihin syntymävuosiin lastenmurhaa ei osu. Niitä on tapahtunut mutta ei noina aikoina. Toisaalta, onko lastenmurhan muistaminen osana kristikunnan suurta juhlaa sitten ok?
  Jokainen juhlikoon mitä juhlii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi, nyt en ihan ymmärtänyt miten joulu ja lastensurmat liittyvät aiheeseen. Joulu juhlana on kuitenkin lämminhenkinen ja kaunis oli se historiallinen tai ei. Se ei ollut se pointti.

   Poista
 4. Jälleen todella hyvä kirjoitus sinulta Marita.
  Pahaa on liikaa maailmassa ja se lisääntyy. Sen varmaan näkevät historian maisteritkin, jos haluavat. Persoonallinen paha halusi tuhota Jeesuksen, siksi se murhasi Herodesta käyttäen lapset, kaiken muun varastamisen, tappamisen ja tuhoamisen lisäksi, mitä se on tehnyt ja tekee.

  VastaaPoista
 5. Hei Marita ja kiitos tästä kirjoituksesta! Sain mielenrauhaa omalletunnolleni, joka vuodesta toiseen kieltää ostamasta halloween-krääsää kotiin lasten suureksi pettymykseksi... Mulle pyhäinpäivä merkitsee rakkaiden poisnukkuneiden muistamista - kaikenlainen kuolemalla maiskuttelu halloweenin tapaan samoihin aikoihin tuntuu varsin perverssiltä. Hyvää pyhää sinulle ja perheellesi! Miten tyttäresi viihtyy ulkomailla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä! Tytär viihtyy hyvin Saksassa, tosin au pairin työ on rankkaa..katsotaan, jaksaako kauan tässä perheessä, vai vaihtaneeko..Olisikin kiintoisaa kuulla muiden kokemuksista?!

   Poista
 6. Mua kiinnostaisi ainakin kuulla lisää au pairin työstä ulkomailla ja siihen liittyvästä hakuprosessista yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu, esitit ajankohtaisen aiheen, sillä tyttärellä ollut myrskyisät vaiheet. Eka perhe osoittautui hmmmm..erilaiseksi kuin toivoimme ja lopputuloksena tytär seisoi yöllä laukkuineen Frankfurtin kadulla. Nyt on kaikki hyvin. Uusi perhe.

   Poista
  2. No voi että... Ja huh, hyvä että kaikki kuitenkin kääntyi parhain päin :) Vamasti ollut rankka jakso sekä tytölle että teille...

   Poista