Kerronpa tästä viikosta...

perjantai 16. maaliskuuta 2012

...joka on ollut huikea...

viime viikonloppuna tapasimme äiti-tytärparia Annia ja Anua, johon tutustuimme Kap Verdellä. He kutsuivat meidät kylään, sillä asumme aika lähekkäin pääkaupunkiseudulla. 

Anu ja Anni olivat valmistaneet herkullisen menun: Alkupalana katkarapusalaattileivät, pääruokana ankanrintaa ja jälkkärina mutakakkua. Kattaus oli kaunis :
Herkuttelun jälkeen katselimme about 500 valokuvaa (voi tätä nykyaikaa, kun kuvia kertyy...)
ja sitten kuuntelimme kapverdeläistä musiikkia Funana - tanssia unohtamatta.

Hauska sattuma oli, että meillä äideillä ja tyttärillä on saman verran ikäeroa (1 kk).
Olenkin todennut, että matkan yksi parhaimmista anneista oli saada nämä uudet ystävät.
minä, Anu ja Anni
Anni ja Eleonora
 Tyttäreni jäi yökylään ja tytöt olivat suunnitelleet seuraavaa Kap Verden matkaa klo 5.00 saakka (!)

Viikon ikäviin tapahtumiin kuuluu, että siskoni on saanut influenssan jälkitautina korvatulehduksen ja pahan tinnityksen. Tietääkö kukaan apua tähän vaivaan, sillä lääkäritkin ovat neuvottomia? Pelko ja huoli on kova, että se jää loppuikäiseksi vaivaksi.

Keskiviikkona juhlimme miehen kanssa  18 v-tapaamispäivää. 
Aamulla sain nämä kauniit tulppaanit:
ja illalla tein vuohenjuustosalaatit itselle ja kullalle:

Koko viikon huipennus tapahtui eilen, sillä järjestimme omalle paikkakunnalle tapahtuman, jossa New Yorkista kotoisin oleva Rory Kaye puhui. Rory on messiaaninen juutalainen ja nykyisin asuu Göteborgissa ruotsalaisen vaimonsa Gunillan ja 6 lapsensa kanssa. Hän toimii oman IAM-järjestönsä puitteissa matkustaen ympäri maailmaa. 

Roryyn tutustuin 25 v. sitten ollessani Göteborgissa työkomennuksella. Alunperin oli ajatus, että kutsuisin hänet naistenpiiriin, mutta sitten totesimme, että haluamme kunnon tapahtuman musiikkeineen kaikkineen.

Tapahtuma onnistui yli odotusten, tämän salin miltei jokainen paikka täyttyi

 n. 60 - 70 henkeä saapui ja ilmapiiri oli iloinen.
 Seppo J. Järvinen soitti pianoa ja sopraano Kaisa Valve lauloi hepreankielisiä ja suomenkielisiä lauluja. Välillä me kaikki lauloimme (ja jopa tanssimme- jälleen!)
 Rory esiintyy ensi tiistaina TV 7:ssa ja aion mennä mukaan kuvauksiin yleisöön. 
Tervetuloa sinnekin!

Hyvää ja antoisaa viikonloppua teille kaikille -
mitäs aiotte touhuta?

minä en mitään...8 kommenttia:

 1. Ihana tapahtumarikas viikkoa sinulle!

  Aion viettää samaa tehden, kuin sinäkin...:)

  VastaaPoista
 2. On ollut tapahtumia sinulla. Ihana tuo sinun ja tyttäresi matka ja matkakertomus edellisissä postauksissa. Me olemme matkustelleet lasten kanssa paljon ja ihanaa on ollut se, että ne ystävät joita reissuissa kohtaa, ystävyys saattaa jatkua läpi elämän. Ja mitä elämänkokemuksia lapset saakaan matkoilla, näkevät eri kulttuureita, kokevat maailman eriarvoisuuden jne... se on sitä rikkautta mitä me olemme yrittäneet antaa lapsillemme rakkauden lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Aivan upeaa saada matkoilta ystäviä. Tunsin kateuden epämiellyttävää värinää sisälläni kun katsoin ja luin postaustasi!!
  Sitten muistin, että kaksi v sitten Israelin käynnillämme saimme ystäviä, pariskunnan, joiden kanssa teimme tämän viimeisen matkamme. He tosin ovat läheltä Oulua, joten tapaamisemme ovat tapahtuneet vain Eilatissa!

  Kateellinen tunnustan olevani myös tästä Rory Kayen tuttavuudesta! Pidän niin kovasti juutalaisista. Hän on jo tuttu TV7:stä. Olen katsellut ja kuunnellut hänen puheitaan siellä.

  VastaaPoista
 4. Tosi ystäviä ei ole koskaan liikaa!
  Minulla huomenissa kuntosalia, verhojen suunnittelua ja oleilua. Sunnuntaina töitä vauvakirkossa! Ei hullumpaa!

  VastaaPoista
 5. Ai niin, huomasin etten kirjoittanutkaan kaikkia.
  Aivan ihanan tilaisuuden järjestit sinne teillepäin!! Upeaa!!

  Onnea ensitapaamisenne 18 vuotispäivän johdosta!
  Minulla oli tinnitusta,lähinnä surinaa toisessa korvassa kauan sitten.Uskoin että korvalääkäri näkisi korvassani jotain.Oli järkytys kun hän sanoi,että täällä ei näy mitään En muista oliko ollut flunssaa,mutta luulen niin.Se kesti monta vuotta,en muista,ehkä 2-3. Luulin sen olevan loppuelämän.Se häipyi itsestään yhtäkkiä,ei ollut mitään hoitoa päällä.

  VastaaPoista
 6. Irmastiina: Mikä sen parempaa kuin aikatauluton viikonloppu! Ota rennosti!

  Anne: Samaa mieltä, ihmiset ovat se tärkein ja heidän väliset suhteet, siihen meidät on kutsuttu :) Rahassa ei voi elämyksiä mitata. Ihanaa viikonloppua!

  Kirsti: MInua niin harmittaa kun en huomannut laittaa sinulle kutsua Roryn tilaisuuteen, mutta seuraavalla kerralla laitan.

  Ja tuo tinnitys on varmasti rohkaisuksi siskolle, että se saattaa mennä ohitse, mutta kärsivällisyyttä vaaditaan...Siunausta!

  Kaisamaiju: Ihan mukavalta kuulostaa viikonloppusi ohjelma, varsinkin vauvakirkko :)

  VastaaPoista
 7. Ei sinun tarvitse harmitella sitä, ettet laittanut minulle kutsua tilaisuuteenne. Olen aika huono lähtemään, yleensä.
  Parhaiten olen lähtenyt lähetysaskartelupiiriin,joka on päivisin.(Pidän suuresti esim. korttien teosta.) Samoin lähden mieheni kanssa Järvenpää Mission tilaisuuksiin.Sanan ja Rukouksen iltoihin lähteminen on jo ponnistuksen takana.

  VastaaPoista
 8. Kirsti: Ymmärrän että lähteminen on usein vaikeata, mutta siitä huolimatta olisin toivonut näkeväni sinut täällä :)

  VastaaPoista