Aurinkoinen nektariinijälkkäri

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Sain loistavan jälkiruokareseptin ystävättäreltäni Anulta (Kap Verde - tuttavuus).
Kaupan nektariinit ovat usein harmillisen kovia ja niitä saa kypsytellä pitkään, mutta kokeilkaapa tätä reseptiä:

nektariineja
100g voita riippuen nektariinien määrästä
1 dl ruokosokeria
mansikoita
jäätelöä tai kermavaahto/rahkaa

 









Pilko nektariinit.
Sulata voi ja lisää ruokosokeri. Anna ruokosokerin sulaa. Keitä nektariinejä n. 15 min voi/sokeriseoksessa.

Asettele lautaselle nektariinit ja mansikoita, lorauta päälle hieman lientä (nam, herkullista!) ja lisää vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, vaniljakastketta tai kermarahkaa.

Helppoa ja hyvää!


 


10 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta, täytypä testata :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä ohjeesta! Ananas, päärynä..varmaan saa ihanan jälkiruoan niistäkin. Voita ja sokeria, jäätelöä.. tähänkö päättyi iltaherkuttelupaasto! Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea kokeilla myös muille hedelmille, joka taitaa olla ainoa terveellinen aines :)

      Poista
  3. Kiitos kun jaoit tämän ohjeen meille. Kuulostaa tosi hyvältä.
    Minua onkin harmittanut noi kovat nektariinit. Hedelmä kun olisi niin ihanan herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan Kirsti! Kannattaa muistaa kun suraavan kerran tulee kovia nektariineja vastaan :)

      Poista
  4. Nami maiskis, tätä herkkua täytyykin kokeilla joskus, lopetin juuri mansikkasouvin, keitin mehua ja hilloa, tein survosta ja tietysti söin itseni ähkyksi mansikoista. Kivaa iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nyt on sato parhaimmillaan, vitamiineja ja ihania herkkuja. Vielä kun ehtisi mustikkametsään!

      Poista
  5. Kiitos herkullisesta reseptistä. Voita ja sokeria. Aina tulee hyvää! Pidettävä huoli ettei voi pala ettei tule niitä transrasvoja. Entäpä voisikohan kokeilla neitsyt kookosöljyn kanssa? Herkullisia hetkiä itsekullekin auringon lennättäessä ajatukset nektariini-maihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ja sokeri, mikäs sen parempaa, tosin ei sitä kaikkea lientä tarvi syödä, vaan on se niin hyvää - nams!

      Poista