Oppilasvaihtoa

maanantai 3. syyskuuta 2012

Tyttäremme on lukiossa, joka harrastaa oppilasvaihtoa. Tytär on ilmoittautumassa aina jokaiseen vähänkin eksoottiselta kuulostavaan projektiin. Kuten keväällä hän oli Saksassa ja nyt syksyllä menossa Kiinaan. Ruotsikin puheissa vilahti ja Italia....meidän vanhempien on pakko toppuutella, sillä pitäähän hänen opiskellakin - ja meidän tulee ottaa vastavuoroisesti opiskelija omaan hmmm hivenen ahtaaseen kotiimme.

Eilen meille saapui 16 v. Sara Saksasta. Tytöt olivat tutustuneet jo keväällä. Tytöt ovat ihan samankokoiset ja ehkä näköisetkin.

Sara toi tuliaisia koko perheelle:

Ihanaa pähkinävoi - Nutellaa, Leberwurstia, liekö paikallista maksamakkaraa ja Honig-Chili Sentiä. Kuka tietää mitä se on??? Isänsä kuulemma syö sitä lihan kanssa...

Mieheni sai Kicker-lehden (oli tosi riemuissaan)!

Minulle äiti lähetti:

Tabletin, kynttilän ja servettejä. Piristävä väri syysharmauteen!

Ja poika sai makeen Led-koristeen

Danke schön!

On hieno asia, että tällä tavoin nuoret pääsevät tutustumaan uusiin kulttuureihin. Sosiaaliset taidot ja kielitaitokin kehittyvät. Ja kuka tietää, ehkä heille jää elinikäisia tuttavuuksia Facebook - aikakaudella kun yhteydenpito on yksinkertaista.

 Oikein mukavaa maanantaita ja alkavaa viikkoa!








6 kommenttia:

 1. Jos se Honig-Chili oli SenFiä, niin se on sinappipohjainen hillo, joka soveltunee esim. juustojen kanssa syötäväksi. Juuri tuota makua en ole testannut, mutta esim. brien kanssa mahtavaa.

  VastaaPoista
 2. hei,
  senf on sinappia aud deutsch :)
  terv. Rida

  VastaaPoista
 3. Mistähän teidän tyttärenne onkaan saanut tuon aktiivisuuden...

  VastaaPoista