Marenkiomenat

torstai 20. syyskuuta 2012

Asuuko teillä innokkaita nuoria leipureita? Kotitaloustunnit ovat ainakin meillä innoittaneet nuorimmaisemme keittiön salattuun maailmaan. Saimme naapurilta sangollisen omenoita ja lehdestä löysimme marenkiomenareseptin:

1 kg omenoita
sitruunan raastettu kuori
2-3 rkl sitruunamehua
1 dl vettä
0,5 dl sokeria

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Pinnalle:
3 rkl mantelilastuja

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Kuumenna vesi ja sokeri laakeassa paistokasarissa. Lisää sitruunamehua, kun sokeri on liuennut.

Poista omenista siemenkodat. Leikkaa omenat n. 1,5 cm lohkoiksi ja kääntele sokeri-sitruunaliemessä. Kypsennä muutama minuutti välillä käännellen. Omenat saavat olla pehmeitä, mutta ne eivät saa hajota.

Nosta omenalohkot piirakkavuokaan ilman lientä. Ripottele sitruunakuoriraaste päälle.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen vaahdon joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi ja levitä omenalohkojen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista 225 °C noin 5 min. Tarjoa haaleana.


Ihanan raikkaan makeaa, hieman erilainen herkku kuin tavallinen piirakka.


Ja kyllä nuori osaa siivota jälkensäkin :)


 

4 kommenttia:

  1. tätä voi kokeilla, kuulostaa tosi hyvältä :)

    VastaaPoista
  2. Namnam! Kuulostaa maukkaalta, täytyykin kokeilla :) Kiitos resptistä Marita ja mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just satuin käväiseen sun blogissa ihailemassa päivän kaunista asukokonaisuutta. Kivaa viikonloppua!

      Poista