Onnea EM-pronssista!

tiistai 11. syyskuuta 2012 EM-pronssia kiihdytyskisoissa ja Englannin osakilpailujen voittaja oli ...Anita Mäkelä!

Ei meistä naisista (tai miehistä) kuka tahansa pystyisi tuollaiseen suoritukseen. Olenpa taas ylpeä pikku-siskostani :)

Kesällä tein jutun Alastaron kiihdytyskisoista. 


KMV - lehti kirjoittaa tänään:

Vilppulan Anita Mäkelä ajoi voittoon Englannissa ja nappasi samalla kiihdytysajon kuninkuusluokan Euroopan mestaruus pronssin. Voitto tuli uudella omalla ennätyksellä 4,025 sekuntia ja loppunopeus 460 kilometriä tunnissa.
Kauden aikana Mäkelä tiimeineen on kiertänyt kaikki kuusi osakilpailua. Kilpailut on ajettu Englannissa, Ruotsissa, Saksassa ja yksi Suomessa Alastarolla heinäkuussa. Sarjaan on osallistunut 14 autoa eri puolilta Eurooppaa. Euroopan mestaruudessa viisi ensimmäistä sijaa tuli Suomeen. Risto Poutiainen vei voiton, Jari Halinen tuli toiseksi, Anita kolmanneksi, Antti Horto neljänneksi ja Janne Ahonen viidenneksi.
Mäkelä oli tyytyväinen viikonlopun tapahtumiin. Päätöskilpailu päästiin ajamaan ihanteellisissa ja kesäisissä olosuhteissa.
– Koko alkukauden vaivanneet kytkimen säätöongelmat saatiin ratkaistua, ja tulosta alkoi syntymään sen myötä, Mäkelä kertoo.
Aika-ajojen toinen sija antoi viitteitä, että nitrodragsterin säädöt oli saatu oikealle kohdalle.
– Lähdössä mitataan 60 jalan aika ja olimme koko kauden noin 0,1 sekuntia muita hitaampia tällä alkumatkalla. Nyt Englannissa ongelmat saatiin ratkaistua, ja sen myötä kilpailuajat ja loppunopeudet alkoivat parantumaan. Pienistä eroista puhutaan, mutta tässä lajissa merkittäviä, Mäkelä summaa.
Paikalla Englannissa, Santa Podin radalla, oli seuraamassa päätöskilpailua 30 000 innokasta kiihdytysajon ystävää. Osakilpailu voitto tuli Mäkelälle kukistettuaan hallitsevan EM-mestarin Poutiaisen finaalilähdössä.Tästä tulikin oiva aasinsilta siihen, miten pitäisi olla aina valmis kokeilemaan uusia asioita iästä ja sukupuolesta riippumatta. Eikä antaa liian helposti periksi. Olkaamme kestäviä siinä mitä teemme, oli se sitten miten pientä tai suurta tahansa....

Minusta on muuten haastattelu tämän viikon paikallislehdessä, joten lisää juttuja tulossa...

Olkaahan langoilla rakkaat ja uskolliset ystäväni ruudun toisella puolella (vai voiko näin sanoa?)


2 kommenttia:

 1. Aikamoinen vauhti-sisko sinulla!! Menestyy upeasti alalla, jossa ei naisia näy ratissa, kai niitä muuten siellä pyörii, miesten perässä (anteeksi sanoin pahasti).
  Ollaan langoilla täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Kirsti kun olet langoilla! Oikein mukavaa ja ihanaa viikkoa!

   Poista