Keittiöremontti - osa 7 - Tasopähkäilyä

tiistai 9. elokuuta 2011

Käväisin eilen Porvoon Domus Center -liikkeessä.

Viilasimme ja jalostimme edelleen suunnitelmia.

Katselin paikan päällä, miltä erilaiset kaappi- ja saranasysteemit näyttävät/tuntuvat. 
Alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan mitä haluan, vaan pari asiaa kysymysmerkki, joista toinen on taso ja toinen lattia.

Tässä on seilattu mustan kivitason, valkoisen laminaatin, puisen pähkinätason, vaalean komposiitin ja nyt viimeksi "keksin" harmaan laminaatin.

Sain kotiin kokeiltavaksi kaapinovimallin ja kaksi laminaattitasoa.
Korkeakiiltoinen kaapinovija vedin
Kiiltävä valkoinen ja harmaa laminaattitaso
Valkoinen taso ja valkoinen alakaapisto näyttäisi tältä:
 Harmaa taso ja valkoinen alakaapisto näyttäisi tältä:
Vaalea harmaa olisi tosi tyylikäs, mutta sellaista ei valitettavsti ole tämän liikkeen mallistossa.
Tosin mikään ei estä ostamasta tasoa jostakin muualta.
...entäs jos taso olisi ohuempi...

Välitila tulisi olemaan valkoista laattaa (?) ja kyllä yhä enemmän houkuttelee se vaalea laattalattia. Ei kiiltävä valkoinen, vaan esim. vaalea hiekansävyinen.
Luulen, että nyt tarvitsen sisustusneuvojaa paikalle!

Huhuu - onko siellä ketään?
10 kommenttia:

 1. Hei, vaaleanharmaa todellakin näyttäisi aika hyvältä tuossa... Onko teidän kylmäkalusteet harmaat? Vaaleat/tummemmat? Ja jos taso olisi v.harm. niin kyllä lattia sitten olisi varmaan parempi vaaleana. Jos teillä tulee välitilalaatat ja kaapit valkoiseksi, hieman syvyyttä/kontrastia tulisi tason poikkeavasta väristä. Nämä on aina näitä mukavia pähkäilyjä... Minua helpotti suunnattomasti oma leikekirjani kun rakensimme. Olin sinne kerännyt mieleisien keittiöiden kuvia ja sieltä löytyi suoraan oikeat värimaailmat.

  VastaaPoista
 2. Mä laitan ääneni kanssa harmaan puolesta, siis itse tekisin näin. Valkoinen on niin arka väri ja mä niin sottapytty että pilaisin vaikka olisi kui kovaa ainetta. Ja tummempi taso tuo ryhtiä, ettei ole täysin valkoista.

  VastaaPoista
 3. jos keittiötasot ovat harmaat hiekanvärinen laattaa saattaa näyttää keltaiselta, eli kannattaa laattaliikkeestä ottaa myös koelaatat kotiin oikean/hyvän värisävyn varmistamiseksi.

  VastaaPoista
 4. Siinä on kyllä miettimistä kerrakseen Huh Huh...
  Mia

  VastaaPoista
 5. Minä taas liputtaisin rohkeasti valkoisen puolesta! Tykkään kovasti tuosta valkoisesta laminaattitasosta, mutta mietin, että miten se kestää kulutusta? Ainakin meillä puutasossa näkyy aika helposti naarmut ja kolhut. Eikä se sinällään haittaa, mutta sen ainakin tiedän, että kivitaso on tosi kestävä ja myöskin kaunis!

  Voihan se olla aika steriilin näköistä, jos kaikki on valkoista, mutta oma unelmakeittiöni on täysin valkoinen. Laitan sitten oikeaan omaan kotiin valkoiset kaapit, tason ja välitilan laatatkin valkoisella. Sitten voi tekstiileillä tuoda sitä väriä. Itse myös vähän pelkäisin, että lattia saattaa kermanvärisenä taittaa kelaisen ja näyttää ehkä likaiselta...

  Tällä hetkellä meillä on keittiössä tumma laattalattia ja siinä kyllä näkyy kaikki lika, että ei sen lian vuoksi ainakaan kannata valkoista teilata.

  Hyvä kikka tuohon omaan mieltymykseen on muuten selailla keittiökuvia ja jos on jokin, mikä takuuvarmasti tuntuu hyvältä, niin se on sitte se :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, täällä monta upeaa sisustussuunnittelijaa!

  PiiaS: Kylmäkalusteet tulevat olemaan rosteria. Tuota leikekirjaa minun pitää alkaa täydentämään. Oikeassa olet, harmaa ja ruskea ei matschaa..

  Outi: Valkoinen on arka, se tässä eniten mietityttää...

  Anne: Niinpä, nyt tajusin tuon, en haluaisi kellertävää lattiaa.. koelaatat ovat tarpeen lattiassakin.

  Sisustus Sievä: Sanos muuta! Huh!

  Maria: Nyt kun luin kommenttisi, olen heti valkoisen kannalla minäkin! Silloin lattiakin voisi (ehkä) jäädä nykyiselleen. Ja valkoinen laminaatti ei ole kallis vaihtaa, jos menee joskus uusiksi kulumisen takia..

  VastaaPoista
 7. Meillä on valokaapillisessa keittiössä korkeekiiltoiset valkoiset tasot hieman pyöristetyllä reunalla. Hyvin ovat kestäneet ja ovat mielestäni ihanat.
  Tekstiileillä tuon väriä, ettei ole aneeminen:)
  Vaikea valinta.

  VastaaPoista
 8. Marita; nämä on just niitä asioita, joita en osaa itsekään päättää:D Tumma vain vaalea vai ehkä jopa tammitaso.....huh, joten en osaa sanoa mikä noista olis paras, mutta ei ainakaan täysin valkoinen minun mielestäni. Lattian katsoisin sitten sen valitun tason sävyn mukaan.

  VastaaPoista
 9. Marita; nämä on just niitä asioita, joita en osaa itsekään päättää:D Tumma vain vaalea vai ehkä jopa tammitaso.....huh, joten en osaa sanoa mikä noista olis paras, mutta ei ainakaan täysin valkoinen minun mielestäni. Lattian katsoisin sitten sen valitun tason sävyn mukaan.

  VastaaPoista
 10. Hanne: Menenpä heti katsomaan tasoasi blogiisi - sinulla muuten ihana blogi!

  Soile: Tää on hirmu hankalaa, kun haluaa, että lopputulos olisi sitten paras mahdollinen.Ongelma lattian suhteen on, että se pitää laittaa ensin ja sitten vasta kalusteet, tasot ym. Ai, et pidä valkoisesta tasosta - tämäpä yllätys!

  VastaaPoista