Miksi bloggaan?

torstai 17. toukokuuta 2012


 Sain niin ilahduttavan ja ihanan viestin eräältä lukijaltani, että jälleen huokasin - tämän takia haluan jatkaa blogini kirjoittamista. Päätin julkaista sähköpostimeilin (hänen suostumuksellaan) 

Ja tässä se tulee:

"Heippa,
Ihastuin blogiisi ja haluaisinkin kysyä tällaisen itselleni paljon kysymyksiä herättävän
tiedon Sinulta (olen siis kiinnostunut aiheesta) ; Mihin kirkkoon / uskontoon kuulut?
Oletko helluntalainen? Ihastuin Sinuun, koska et ole estoinen, voit sisustaa kauniisti ja
pukeutua ja ilmeisesti myös ehostaa itseäsi, olen luullut että jos tulee julkisesti uskoon,
joutuisin luopumaan tällaisista asioista?? Olen siis turhamainen ja ehkä en näin ollen ole
vielä valmis? Kysymykseni on kovin henkilökohtainen ja en loukkaannu, mikäli et
halua vastata.
Ihanaa kevättä Sinulle!"


Haluan julkaista vastaukseni hänelle, 
sillä se kertoo hyvin pitkälle, miksi haluan kirjoittaa blogiani.


"Et arvaa miten iloiseksi postisi sai! Tämä on juuri blogini tarkoitus: kertoa, että uskossa oleva voi viettää 'tavallista' elämää, nauttia siitä, mutta kaikessa on mukana vielä suurempi nautinto, koska sisimmässä on rauha ja ilo.

En ole helluntailainen, vaan luterilainen, tosin olen ns, yhteiskristillinen, sillä käyn kaikissa hengellisissä tapahtumissa missä tarjotaan raamatun mukaista Sanaa. Henkilökohtainen suhde Jeesukseen on kuitenkin se tärkein ja joka muutti elämäni totaalisesti. Olen entinen bailaaja, mutta se kiinnostus lopahti samantien. Hauskaa voi edelleen pitää, mutta paremmalla tavalla. 

Mitä meikkeihin ja muotiin tulee, niin en usko, että Jumala haluaa meidän uskovien naisten olevan harmaita varpusia, vaan päinvastoin, Hän haluaa että nainen, joka on luotu kauniiksi, saa iloita myös kauniista asioista. Suhde Jumalan kanssa antaa myös sisäistä kauneutta, jota ei meikkipurkeista saa.

Lue blogistani 'Valloittava salaisuus' referaattia, siinä on paljon kauneudesta ym. naisiin liittyvästä. Et ole lainkaan turhamainen, vaan sinuunkin on istutettu se luonnollinen tarve, mikä meissä kaikissa naisissa on, tarve olla kaunis, ihailtu ja rakastettu ja me haluamme ympärillemme kauneutta. Jumala on luonut kaiken kauniiksi, katso vaikka keväistä luontoa, eli kauneudessa ei ole mitään väärää tai turhamaista.

Tiedätkö että kiinnostus, mikä sinulle on herännyt, on Jumalan kutsua/puhetta. Käy ennakkoluulottomasti tutustumaan ja etsimään. Toivottavasti kuulen sinusta vielä!"


Postauksen kuvat ovat mieheni ottamia Santiago De Compostela vaellukselta Ranskasta ja Espanjasta.
 Meidän elämällä on merkitys ja tarkoitus. Välillä voi olla vaikeampaa, mutta siihen meidät on tarkoitettu, tukemaan ja rohkaisemaan toinen toisiamme.

Tämän myötä iloisin mielin haluan toivottaa ihanaa, valoisaa ja siunattua viikonloppua teille kaikki blogiystäväni! 27 kommenttia:

 1. Kiitos, että julkaisit meilit!
  Niin kysymyksen , kuin vastauksesikin.
  Vastauksestasi on varmasti apua monelle...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun ajattelet noin Irmastiina! Olet ollut todellinen ilo blogimaailmassa kommentteinesi, kiitos niistä kaikista!

   Poista
 2. Irmastiinan kanssa ihan samaa mieltä. Ajattelin jättää viestiä, mutta oikeastaan yllä on jo sanottu, mitä meinasin laittaa.

  Eli kysymys+vastaus+kuvat = Jumala elämässämme <3 Siunausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kuin Irmastiinalle, kiva kun ajattelet samoin. Ole siunattu Mimmi!

   Poista
 3. Ihana vastaus. Minusta sinun tavassasi elää huokuu rauha ja luottamus. Tyytyväisyys, tasapaino ja onnellisuus. Olet jo saavuttanut sen tärkeän asian: sinä tiedät kuka sinä olet. Minä olen vielä matkalla siihen totuuteen. Pienin askelin koitan päästä sitä kohti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaterina, sinä ihan varmasti pääset ja olet jo hyvän tien alussa kun pohdit näitä asioita! Totuus tekee meidät vapaiksi, eheiksi ja onnellisiksi. Jatka etsintääsi ja rukoilen, että löydät sen oikean tien :)

   Poista
 4. Sinulle Marita on annettu tärkeä tehtävä...tämän bloginpitäminen on yksi niistä. Ihanaa kun jaksat olla uskollinen, naistenpiiri ja kaikki ne muut piirit joita olet pitänyt vuosien mittaan,ne ovat ollet monelle tärkeitä lohdutuksen paikkoja,kuten minulle.Kiitos ystävyydestäsi ja siunausta sinulle/perheellesi edelleenkin. <3 Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritu, ihana Ritu, rakas ystävä vuosien takaa! Sinä merkitset paljon ja olit tosi tärkeä silloin kun asuimme lähekkäin. Toivon, että tapaamme pian! Kiva, kun käyt minun blogissa ja jätät kommentteja!

   Poista
  2. Marita,olen jäänyt "koukkuun" sinun blogiisi,näin pysyn mukana elämässäsi ja tiedän mitä sinulle kuuluu.Ihana huomata kuinka saat olla Jumalan käytössä joka päivä edelleenkin,arjessa ja siellä missä ihmiset ovat.Vaikka asumme nyt kaukana toisistamme niin silti ystävyytemme pysyy samana kuin ennenkin.

   Poista
 5. Marita! Aivan ihana postaus! Ihanaa, ihanaa, hihkuin mielessäni ja miten kauniisti osaatkaan vastata ja kertoa. Etsivä ihminen on se herkin. Itse istuin merenrannalla ja pähkäilin elämän tyhjyyttä ja tyhjänpäiväisyyttä kun Jumala alkoi kutsua, vaikka en sitä sellaiseksi ymmärtänyt. Kaikkea oli, mutta jotain tuntui puuttuvan. 40 päivää ennen uskoontuloa aloitin paastoamisen, joogasin, soitin ennustajalle, mutta luin myös kirjan Rukous on elämäni. Lopulta tuo hapuilu ja etsiminen kuten myöhemmin ymmärsin päättyi ja sain täyttyä kotona, keskellä kirkasta päivää Pyhällä Hengellä, jota voi kuvata vain yhdellä sanalla rakkaus. Siunausta ja Jumalan rakkautta sinulle ja samalla kaikille lukijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa koskettavasta todistuksestasi! Iloitsen, että olet löytänyt saman kuin minäkin! Siunausta sinulle!

   Poista
 6. Upeaa! Juuri sitä mitä olet toivonut blogisi välittävän - se kaikki on toteutunut!

  Uskovat ovat olleet liian synkkiä ja synninkö pelossa he ovat kieltäytyneet monesta maailman tarjoamasta hyvästä.

  Itsekin olen kipuillut tässä välissä. Lapsuudenkodissa tehtiin, kuten siihen aikaan oli tapana, jyrkkä raja siihen, mitä on uskossa eläminen ja mitä kaikki muu eläminen. Nykyään ei ole tätä rajaa onneksi.

  Miten muuten, Marita, suhtaudut alkoholin käyttöön?
  Minun tekisi mieleni juoda viiniä, mutta minulle tulee syyllinen olo, että teen väärin. Minun tekisi mieleni juhlia siten, että siinä mm. juotaisiin viiniä, mutta minulla ei ole sellaista ystäväpiiriä, jossa voisin täten juhlia.
  Tunnen olevani kuin Raamatun kahden pojan isän vanhempi poika, joka synkistyi nuoremman pojan paluun kunniaksi järjestetyistä juhlista. Isä kuitenkin sanoi hänelle, että hän olisi saanut milloin vain järjestää juhlat ystävilleen.

  Kirjoitinko liian pitkään ja ehkä ohi aiheesta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et toki kirjoittanut liian pitkään ja ohi aiheen:) Ei ihme, jos usko koetaan ahdistavaksi, jos se on kieltoja täynnä. Tuo alkoholi on mielenkiintoinen kysymys. Lasi kuoharia juhlistaa ja lasi tai pari viiniä on mielestäni ok. Tosin olen huomannut, että siitä lasillisestakin tulee minulle usein päänsärkyä. Kemistinä tiedän, että etanoli luokitellaan myrkylliseksi aineeksi. Ja aina on vaara, ettei se jää siihen lasilliseen...

   Poista
 7. Mahtavaa!!! Juuri tämä on parasta. Etsivät löytävät. Kysyvät saavat vastauksia. Niiiin moni on niellyt sen valheen, että kun kulkee Jeesuksen seurassa, elämä loppuu. Onneksi on sinun kaltaisia, jotka osoittavat, että siitähän se todelline Elämä vasta alkaa. Iankaikkinen sellainen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan ymmyrkäisenä kaikista näistä ihanista, rohkaisevista kommenteistanne! Kiitos ihana Hanna!

   Poista
 8. Ihanaa, että annat hyvän kiertää <3
  Rauha, onnellisuus ja hyvä mieli huokuu blogistasi, kiitos että jaat sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellis ihana, sinusta tullut yksi tärkeimmistä blogiystävistäni! Sinulla myös hyvänmielen blogi :)

   Poista
 9. Ihanaa Marita! Empä olisi paremmin osannut itse vastata! Antaa kauneuden näkyä ja Sanan elää! <3

  VastaaPoista
 10. Ihana blogi! Kaikkea hyvää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin blogisi aikoinaan Taivaan matkassa -blogin kautta, aikana jolloin elin omaa etsikkoaikaani ja huusin Jumalaa avuksi vaikeassa elämäntilanteessa..vajaa vuosi sitten. Teidän molempien kirjoitukset omalla tavallaan tukivat etsintääni, antoivat vastauksia ja herättivät ajatuksia kaiken muun lisäksi, kiitos niistä! Tulin uskoon ja raskas taakka nostettiin harteiltani, sain uskomattoman sisäisen rauhan. Nyt jatkan matkaa Jeesuksen turvallisessa seurassa. Siunausta kaikille blogin lukijoille. Jeesus on RAKKAUS!

   Poista
  2. Anonyymi, kiitos kun kerroit tuon, se merkitsee todella paljon minulle. Herra on hyvä ja Hän käyttää meitä mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Ihanaa, kun olet löytänyt saman aarteen kuin minä! Siunausta nuorelle uskon tiellesi Jeesuksen kanssa!

   Poista
 11. Todella ihanasti vastattu!! Sinun blogiasi on vaan niin mukava lukea!
  Blogissani on muuten sinulle jotain:)

  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! Käynkin katsomassa mitä blogissasi on jahka ennätän. Olen juuri tullut reissusta. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 12. Hei - kylläpäs sattui: kävin juuri kirjoittamassa itselleni ylös muutamia muistiinpanoja ihan tästä samasta aiheesta: naisellisuus ja miten kristitty nainen tuo esille naiseuttaan ulkonäkönsä kautta. Ajattelin kirjoittaa siitä kohta, mutta minulla kestää aina näiden blogipostauksien muhiminen...ja kyn täytyy perheellekin antaa aikaa! Mutta mukava huomata, että aihe on ajankohtainen ja kiitos vastauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin paljon aiheesta, sillä kävin eilen katsomassa blogiasi. Aihe on tärkeä, sillä se koskettaa meitä kaikkia naisia. Siunausta sinulle!

   Poista
 13. Kauniisti annat hyvän kiertää!

  Silmä lepää kauniissa kuvissasi:)

  VastaaPoista