Suussasulava raparperipiirakka

maanantai 22. elokuuta 2016














Tähän aikaa vuodesta tulee tarve hyödyntää puutarhan ja metsän antimia.

Vasta eilen sain kiskottua maasta raparperit, jotka olivat kasvaneet jo aika valtoimiksi. Googlailin sopivan helppoja piirakkaohjeita ja mielenkiintoisin löytyi Kinuskikissan sivuilta, jossa raparperi keitetään hillokkeeksi sokerin kanssa.

Piirakka tehdään britakakku-periaatteella, kermavaahto oli tässä tapauksessa korvattu Creme Fraichella.

 Loppu hilloke säilyy jääkaapissa viikon tai pari. Sitä voi käyttää esim. paahtoleivän päällä, syödä jogurtin tai jäätelön kanssa ja lopun hillokkeen voi pakastaa, joten talvellakin saa helposti tekaistua tätä mainiota piirakkaa :)

Kylläpä oli hyvää vaniljakastikkeen kanssa!







6 kommenttia:

  1. Näyttää taivaalliselta! Ihanaa kun jaoit uudenlaisen reseptin, täytyypä kokeilla pikimmiten.
    -Helena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mainio resepti varsinkin jos omistaa läjäpäin raparperia eikä tiedä mitä sille tekisi :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen! Tulee heti vesi kielelle. Pitää itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Mitäs muuta sieltä puutarhasta löytyy?

    T. Katri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys - multa ei löydy muuta kuin kirsikoita, mustaviinimarjoja sekä marja-aroniaa raparperin lisäkis.

      Poista