Varaslähtö kesään Budapestista

torstai 7. huhtikuuta 2016

Terveiset Budapestista!

Meillä miehen kanssa oli pidennetty viikonloppu (pe-ma) Budapestissa. Olimme varanneet ajoissa Finnairin lennot ja hotellin netistä. 

Reilun 2h lennon jälkeen ostimme lentokentän BKK - lipunmyyntipisteestä n. 14 € / henkilö matkaliput, joilla pääsimme liikkumaan kulkuvälineissä (metro, bussi, raitsikka) 72 h eli juuri sopivasti matkamme ajan.


Metrossa

Metrokartta. Keltainen linja on rakennettu jo 1800 - luvulla!
Matkustimme lentokentältä bussilla 200E Köbanya-Kinpest metroasemalle, josta pääsimme metrolla suoraan hotellimme lähellä olevalle metroasemalle Kalvin Tierille. Hotellimme oli The Three Corners Hotel Art. Todella siisti keskihintainen hotelli, jonka sijainti oli mitä parhain, ydinkeskustassa lähellä kävelykatuja ja kahviloita. Iloksemme saimme ullakkohuoneen, joka oli mukavan kodikas, juuri remontoitu kuten koko hotelli.


Ohessa muutama kuva hotellista, sillä minua matkoilla kiinnostaa aina kovasti uusi "kotimme".Oli ihana herätä aamuauringon säteisiin. Aamiaispöytä oli runsas ja monipuolinen. Pystyin ilokseni syömään suht hyvin ruokavalmennuksen mukaisesti, jolla tällä hetkellä olen.


Reput selkään, lenkkarit jalkaan ja menoksi tutustumaan kaupunkiin!
Budapest on Unkarin pääkaupunki, jonka halki Tonava virtaa ja jakaa kaupungin kahteen osaan: Budaan ja Pestiin. Me asuimme Pestin puolella.

Kevät oli jo paljon pidemmällä kuin Suomessa. Lämpötila nousi päivä päivältä. Maanantaina taisi olla jopa +25 °C. Teimme pitkiä kävelylenkkejä ja matkustimme matkalipuillamme. Yleisvaikutelma kaupungista oli siisti, hieno ja vaikuttava arvokkaine vanhoine rakennuksineen. Lisäksi pidin siitä, että oli väljyyttä ja isoja aukioita, joissa ei ollut tungosta.Kävimme Budan puolella olevalla kukkulalla, Ketjusillalla, Tonavan keskellä olevalla saarella, Varosliget puistossa, kuuluisassa The New York Cafessa, Pyhän Tapanin kirkossa ja kahdella (!) stadionilla, mies parturissa, välillä juomassa kylmät juomat, vanhassa kauppahallissa, syömässä jne.

Alla olevat kuvat kertokoot puolestaan:The Chain Bridge

Näkymä Budan kukkulaltaTukka hyvin kaikki hyvin, paitsi häikäisee... 


Varosliget puistossa


Pyhän Tapanin kirkko

Näkymä ylhäältä Pyhän Tapanin kirkosta


Kauppahalli


Kauppahalli iltavalaistuksessa

The New York Cafe


The New York Cafe oli vaikuttava! Me valitsimme kuitenkin kadun toisella puolella sijaitsevan lounaspaikan, jossa mies söi ämpärillisen keittoa ja minä jauhelihaohukaisia kahvikupin hinnalla, joka olisi ollut New York kahvilassa :)

Yksi ehdoton ruokapaikkalöytömme oli hulvattoman värikäs ravintola Szatyor, jonka sattumoisin löysimme Budan puolelta. Söimme kahden hengen illallisen juomineen ja ruokineen 15 eurolla. Ja ruoka oli erinomaista!Matka oli kaikinpuolin onnistunut ja voisimme mennä uudestaan Budapestiin. Ja ihanaa oli ottaa pieni varaslähtö kesään

Tuskin edes muistin minkälaista on kun on kuuma...:)
13 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihana reissu! Me ollaan käyty kolmesti ja aina se vaan jaksaa ihastuttaa. Ollaan otettu myös tuo lippu ja matkustettu kerrankin raitsikalla niin kauas, kun sillä pääsi ja siellä kävelimme ja katsoimme tavallisten ihmisten eloa ja oloa. Me oltiin viimeksi vapun aikaan ja oli ihan helle kun käytiin maakylpylässä, pieni aurinkoloma tuli samalla.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpylät jäi meiltä kokematta, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla. Toivotaan, että saamme tännekin pian taas vähän aurinkoa :)

   Poista
 2. Aivan ihana matkakertomus. Kaikki on minulla/meillä kokematta. Ehkä joskus. Kuvat ovat erinomaisia ja kivaa kerrontaa. Kiitos. Lämpimiä ilmoja odotellessa - kaikkea hyvää teille molemmille!

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavia ja läpimiä hyväntuulen kuvia, ja niin on aurinkoinen pariskuntakin! Onni huokuu kuvista katsojan silmään. Keväthuumaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos jos sellaisen huomaat - itseltä onni jää usein huomaamatta, hyvä kun edes jäljestäpäin :)

   Poista
 4. Olipas kiva nähdä etukäteen kuvia, sillä omat matka on sinne viikon päästä. Taidan ottaa juoksulenkkarit mukaan vai oliko siellä mukavia lenkkireittejä?
  Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii mennä juoksemaan Budan kukkuloille tai Margitinsaarelle - siellä tosi paljon lenkkeilijöitä. Ympärijuoksu on 6 km ja hyvä baana..!

   Poista
 5. Kiitos Marita! Matkakertomuksia on aina kiva lukea, vähän niinkuin olisi itsekin mukana. Olen käynyt Budapestissa vain lentokentällä ;) Kirjoitat sujuvasti ja kiinnostavasti. Hyviä kuvia, sinussa on reportterin vikaa... Tuli matkakuume :D yst. Aniara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aniara kannustuksesta - hmmm reportteri, kuulostaa mielenkiintoiselta. Matkustaminen on kivaa, jos sitä ei tee liiaksi. Ollaan yhteyksissä :)

   Poista
 6. Kiitos matkakuvista! Me ollaan joskus pikaisesti päivä vietetty Budassa, kun ollaan vaihdettu Israelin lentoa. Juuri sillat ja kauppahalli ovat jääneet mieleen. Tuonne olisi kivaa tehdä juuri viikonloppumatka. Ja kevät on jo pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, sinne kannattaa tehdä varsinkin kevätretki. Aivan ihastuttava kaupunki!

   Poista