Sain loistavan jälkiruokareseptin ystävättäreltäni Anulta (Kap Verde - tuttavuus).
Kaupan nektariinit ovat usein harmillisen kovia ja niitä saa kypsytellä pitkään, mutta kokeilkaapa tätä reseptiä:
nektariineja
100g voita riippuen nektariinien määrästä
1 dl ruokosokeria
mansikoita
jäätelöä tai kermavaahto/rahkaa
Pilko nektariinit.
Sulata voi ja lisää ruokosokeri. Anna ruokosokerin sulaa. Keitä nektariinejä n. 15 min voi/sokeriseoksessa.
Asettele lautaselle nektariinit ja mansikoita, lorauta päälle hieman lientä (nam, herkullista!) ja lisää vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, vaniljakastketta tai kermarahkaa.
Helppoa ja hyvää!
Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta, täytypä testata :)
VastaaPoistaJeps, K-marketista löytyy hyviä nektariineja!
PoistaKiitos hyvästä ohjeesta! Ananas, päärynä..varmaan saa ihanan jälkiruoan niistäkin. Voita ja sokeria, jäätelöä.. tähänkö päättyi iltaherkuttelupaasto! Anu
VastaaPoistaHyvä idea kokeilla myös muille hedelmille, joka taitaa olla ainoa terveellinen aines :)
PoistaKiitos kun jaoit tämän ohjeen meille. Kuulostaa tosi hyvältä.
VastaaPoistaMinua onkin harmittanut noi kovat nektariinit. Hedelmä kun olisi niin ihanan herkullinen.
Ole hyvä vaan Kirsti! Kannattaa muistaa kun suraavan kerran tulee kovia nektariineja vastaan :)
PoistaNami maiskis, tätä herkkua täytyykin kokeilla joskus, lopetin juuri mansikkasouvin, keitin mehua ja hilloa, tein survosta ja tietysti söin itseni ähkyksi mansikoista. Kivaa iltaa :)
VastaaPoistaKyllä nyt on sato parhaimmillaan, vitamiineja ja ihania herkkuja. Vielä kun ehtisi mustikkametsään!
PoistaKiitos herkullisesta reseptistä. Voita ja sokeria. Aina tulee hyvää! Pidettävä huoli ettei voi pala ettei tule niitä transrasvoja. Entäpä voisikohan kokeilla neitsyt kookosöljyn kanssa? Herkullisia hetkiä itsekullekin auringon lennättäessä ajatukset nektariini-maihin...
VastaaPoistaVoi ja sokeri, mikäs sen parempaa, tosin ei sitä kaikkea lientä tarvi syödä, vaan on se niin hyvää - nams!
Poista