Matka Tiberiakseen - Gennesaretinjärvi osa 1

maanantai 12. lokakuuta 2015

Shalom!

Haluatteko päästä mukaan matkalle Israeliin?

Palasin eilen kotiin sieltä ja tuntuu, että pää on pyörällä kaikesta koetusta ja nähdystä. Päällimmäisenä on kiitollinen mieli, että sain kokea tämän matkan "Pyhälle maalle". Kohteena oli Tiberias, joka sijaitsee Gennesaretinjärven rannalla.


Majoituimme Arcadia-hotelliin. Aloitan näkymästä hotellihuoneemme ikkunasta. Nautin siitä niin kovasti, että hotellin pieni nuhjuisuuskaan ei haitannut. Auringonnousut ja -laskut olivat suorastaan huikeita ja olisin voinut istua ikkunan äärellä tuntikausia miettien menneitä. Jeesus nimittäin käveli veden päällä ja opetuslapset saivat suuren kalasaaliin samalla järvellä. Opas totesi, että järvi on edelleen yksi maailman kalarikkaimmista järvistä!


Huomaatteko muuten kuun sirpin alimmassa kuvassa, joka on hassussa asennossa verrattuna kuuhun, joka näkyy Suomessa?Palatkaamme tälle järvelle vielä myöhemmin. 

Nyt kutsuvat lukuisat kotityöt :)

t. Marita8 kommenttia:

 1. Kiitos, kun otit meidät mukaan matkalle..:) Tuollaista kuuta olen ihastellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko itse käynyt Israelissa? Nyt minua kiinnostaa kailki tuossa maassa :)

   Poista
 2. Kiitos Marita Israel-postauksesta. Maa on rakas minullekin, vain kerran olen päässyt vierailemaan tosin. Sydän jäi sinne. Pyhä maa. Varsinkin tuolta Genesaret-järven rannalta on rakkaita muistoja, nyt jo poismenneen ihmisen kanssa koettuja hetkiä...
  Oliko Israelissa miten rauhallista? Ainakin uutisten mukaan siellä on taas väkivaltaisuuksia tapahtunut, vaikka eihän niistä kauheasti täällä uutisoida, mutta seuraan uutisia myös muista lähteistä kuin valtamediasta Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minulle jäi tosi hyvä muisto Israelista. toivottavasti pääsen uudestaan. Ja toivotaan, että väkivaltaisuudet eivät lisäänny, vaikka siltä nyt ei näytä. Jerusalemissa oli puukotuksia. Palestiinalaiset puukottavat juutalaisia. Näimme ja kuulimme pamauksia ja ihmisten juoksua. Mutta me olimme turvassa oppaan seurassa. Siunausta sinulle!

   Poista
 3. Kiva kun kirjoitat matkastasi. Hyviä kuvia! Seuraavaa postausta odotellessa. terv. Kaisa Karjalantytto bloggaaja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Seuraava postaus tulikin juuri, mutta nyt menee tovi ennen seuraavaa. Oletko itse käynyt Israelissa?

   Poista
 4. Hienoja kuvia olet ottanut,etenkin tuo kaunis valo viimeisessä kuvassasi on upea:)

  VastaaPoista