Matka Tiberiakseen -Israelin ruokakulttuuria osa 3

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ensivaikutelma paikallisesta ruuasta oli värikäs, runsas ja terveellinen. Runsaasti tuoretta ja vitamiinirikasta ravintoa. Matkalla Ben Gurionin lentäkentältä Tiberiakseen poikkesimme lounaalle ravintolaan, jonka tarjonta oli silmiähivelevää. Lautaselle pitaleivän kera sai mättää ruokaa niin paljon kuin halusi.









.

Lento takana, vatsat täynnä, valmiina kohti hotellia


Kahvi oli hyvää ja sitä sai mitä erilaisimmissa muodoissa. Tarkoituksenamme oli tilata normaalia suodatinkahvia, "filter coffee" - no sitä saa mitä tilaa eli alla oli tulema :)







Hedelmistä yksi suosituimpia oli granaattiomena ja siitä valmistettu mehu - kuulemma terveellistä supetfoodia!




Suosittuja ruokia Israelissa ovat kikherneistä valmistetut falafel-pyörykät, hummus-tahna ja erilaiset meze-valikoimat. Joka kadunkulmasta niitä saa pikaruokana.

 Edullista ja maukasta!


 ¨¨







Teimme retken paikalliseen maustemyymälään, joka oli kyllä monipuolisin ikinä näkemistäni maustemyymälöistä:


Maustemyymälässä

Maistiaisia

Myymäläm valikoimaa

Kotiintuliaisena taatelilevitettä, -siirappia, mausteita, suklaata, seesamikeksejä








Pysy matkassa mukana, sillä jatkoa seuraa....

2 kommenttia:

  1. Herkulliset kuvat:) Täällä on tosiaankin hyvää ruokaa,ei ihme että olen lihonut;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sinä onnellinen saat asua tuossa ihanassa maassa. Ruoka oli todella hyvää, ihana muistella sitä nyt :)

      Poista