Keittiöremontti - osa 9 - sisustussuunnittelija ja ovien vaihto

maanantai 6. helmikuuta 2012

Valkoinen unelma toteutumassa?
Joko voin kertoa teille "VIHDOIN"?

Vuosi on kulunut siitä kun hain ensimmäisen keittiötarjoukseni Puustellista.
Sen jälkeen SR-raudasta, Domuksesta ja Kvikistä.

Olen huovannut ja soutanut, innostunut ja luopunut toivosta, säästänyt rahaa ja tuhlannut, unelmoinut ja unohtanut koko jutun.

Kunnes tänään olen päätynyt ratkaisuun!

Koska keittiörungot ovat ehjät ja hyvät ja keittiöjarjestys suht ok, on ajan ja rahan haaskausta alkaa repimään kaikkea alas.

Meillä kävi Elega-kaapinovien edustaja ja sisustussuunnittelija Mirsa Kaartinen sisustustoimisto Hohteesta

Vaihdatan kaappien ovet siten, että yläkaapeista tulee korkeakiiltoiset valkoiset vedikkeettömät pomppuovet ja alalaatikostot saavat pitkät rimavetimet. Kaikki pyökinväriset osat korvataan valkoisella melamiinilla (ylä- ja alatilat). 

Välitiloihin tulee Stu Classica antracite 5 * 15 valkoinen laatta (eli tuo vaalea osio valkoisempana, kiiltävänä ja hieman pienempänä laattana, siitä on tulossa minulle mallikappale):

Tasot valkoista 30 mm laminaattia reunustettuna metallinauhalla. Huomaamattomat spotit yläkaapiston alapohjiin. Ja mikä kaiken huipentuma, allas tulee olemaan valkoinen Lapetekin Blancozia XL6 S, Silgranit:

Hih, onko valkoinen unelmani toteutumassa...?

Niin ja se lattia...otan seuraavaksi yhteyttä "laattamies-Makeen" ja kysyn mitä lattiakaakeleiden kanssa kannattaa tehdä. Mirsa ehdotti ruskeiden saumojen vaihtamista luonnonvalkoisiksi ja valkoisen paperinarumaton ostamista. 


Puheemme siirtyi verhoihin, valkoista silkkiä olkkareihin ja valkoiset paksut puuvillalaskosverhot keittiöön...

Ja mitä tämä kaikki tulee maksamaan - about puolta vähemmän kuin keittiöliikkeestä hankittu keittiö!

What do you thingel öbaudit???13 kommenttia:

 1. Oi; kuulostaa ihanalta! Minäkin vaihtaisin vain ovet, mutta kun nuo meidän kaapin rungot on ne ruskeat, niin en tyydy ruskea-valkoiseen, kun mieli tekee musta-valkoista;)

  VastaaPoista
 2. Meillä joudutaan vaihtamaan kolmet rungot valkoisiksi. Ihanaa päästä eroon pyökistä...

  VastaaPoista
 3. Voi kun kuulostaa tosi raikkaalta! Ja fiksua olla repimättä alas kaikkia kaappeja, kun ovat hyväkuntoisia. Koska remontti alkaa?

  VastaaPoista
 4. Ekaterina: Tarkoitus on toteuttaa vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Voi, et arvaakaan, miten innoissani olen....!

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi hyvältä :D Ihanaa alkavaa remontin suunnittelua sinne!

  VastaaPoista
 6. Ellis: Suunnitteluvaihe on kivaa, jos alkaa varmistumaan siitä mitä haluaa. Välillä on pää ollut ihan sekaisin..:) Kivaa viikkoa sinulle! Ja Elmalle erityisterkut!

  VastaaPoista
 7. Otimme itse tarjouksen Elegalta ja ystävämme suositteli ottamaan yhteyttä toiseenkin keittiöliikkeisiin. Ainakin Keittiöjätti ja Kalustetukku myyvät myös pelkkiä ovia ja ainakin meillä ne olivat huomattavasti halvempi kuin Elega. Samoin Laptekin tavaraa sai ainakin Keittiöjätistä, muistan katselleeni niiden esittettä.
  En tiedä missä te asutte, mutta kannattaa kilpailuttaa, jos on mahdollisuus.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa!! :) That´s what I think about it :) Niin kauan olet sinäkin valkoisesta keittiöstä haaveillut. Ja tuo suunnitelma kuulostaa tosi järkevältä - ja hyvältäkin kaiken lisäksi :) Ja aah, sähän saatkin sitten todella kokovalkoisen keittiö, vautsi! Minäkin olisin halunnut mutta mies halusi sen mustan tason. Meillä on mustana juurikin tuo Silgranitin allas - tykkään tosi paljon! Valkoisena tuo on niiin ihana!

  Ja siis tuo saumojen valkaisu kuulostaa hyvältä ratkaisulta lattiaan! Nimittäin meillähän piikattiin laatat pois keittiön lattiasta - hirveä homma, hirveä kivipöly.. jos vaan helpommalla pääset niin hyvä! Tosin, nythän meillä on laminaatti keittiössä - ja kylläpä keittiöstä tuli sen myötä kodikkaampi. Muut laittaa laattaa keittiöön - me vaihdettiin laatta laminaattiin :)

  Jään edelleen suurella mielenkiinnolla seuraamaan teidän tulevaa keittiöremonttia! On pitänyt muutenkin kommentoida montaa postaustasi mutta en ole ennättänyt.

  Ainiin, verhoja meilläkin tarvittaisiin, uusia valkeita. Mielellään haluaisin löytää moiset jo tänään :)

  VastaaPoista
 9. Sari: Täytyypä katsastaa tuo Kalustetukku. Keittiöjättiä ei ole täälläpäin Suomea. Kiitos vinkeistä!

  Marja: Minäkin olen innolla seurannut sinun/teidän keittiörempan valmistumista ja tosiaankaan, tuo laattojen vaihto ei ole tuntunut kauhean miellyttävältä puuhalta...varsinkaan kun mies ei ole yhtä innokas muutoksiin, niin tuo saattaisi olla liikaa. Lisäksi pelkään, että alla oleva vesikiertoinen lattialämmitys menee rikki. No, laattamies on tulossa tsekkaamaan tilanteen.

  Irmastiina: :)

  VastaaPoista
 10. Voih Marita, tuo suunnitelma kuulostaa todella hyvältä! Ja ajattele, miten paljon rahaa jää kaikkeen muuhun shoppailuun ;) Tuosta valkoisesta allasmerkistä en ollut koskaan kuullut, mutta näyttää tuossa tosi kivalta. Meidän ystävillä on Ikean valkoinen allas ja joka kerta käyn sitä heillä hipeltämässä :D

  Siunattua (valkoista) viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Oi, Ai think its gonna luuk tsast bjuutiful :)) Juuri näin, jos rungot kunnossa niin ne kannattaa säilyttää. Silgranitin allaskin on nappivalinta. Innolla odotan remppakuulumisia :) Ja hei, ei enää montaa yötä teilläkään lomaan :))

  VastaaPoista
 12. Maria: Voi kunpa sitä rahaa jäisikin...valkoinen allas on ihku! Pian tapaamme!

  Maria: Enää yksi vajaa yö ja te lentelette! Hyvää matkaa ja melkeinpä sinutkin tapaan!

  VastaaPoista